flytte til sri lanka

flytte til Sri Lanka – Hvordan turte jeg det?

 
Hvordan turte jeg å flytte til Sri Lanka?
Fra fast jobb og leilighet i Oslo, til å flytte til Sri Lanka og jobbe på et dykkesenter.
 
Her kommer litt av historien bak, og litt utdrag fra den første tiden jeg bodde på Sri Lanka.
 
I 2011 hadde jeg fast jobb som barnevernspedagog og leilighet i Oslo. Samtidig drømte jeg om å jobbe som dykkeinstruktør i Hikkaduwa.
 
 
 

Hvordan turte jeg å flytte til Sri Lanka?

Fra mitt første møte med Hikkaduwa, kom jeg tilbake flere ganger. Så møtte jeg Dinesh her. Jeg pleier å si: «

 

først forelsket jeg meg i Hikakduwa – og så senere i Dinesh»

For å gjøre en lang historie kort, så skjønte jeg raskt at han ikke ønsket å flytte til Norge. Jeg var slett ikke ukjent med tanken om å bo i et annet land. Og spesielt hadde jeg drømt om å jobbe med min lidenskap – dykking – i en annen og varmere del av verden.

 

 

Hoppet i det – og flyttet til Sri Lanka

Så da tok jeg sjansen.

I mitt hode, så var det ikke så komplisert. Jeg skulle gi det en sjanse. Hvis det ikke fungerte, så var det jo bare å flytte tilbake til Norge.

 

Slik var starten, også gikk jo alt plutselig veldig fort.

 

For å først hoppe fram i tid, kan du lese dette blogginnlegget fra 2020:

 

Hvordan er det å bo på Sri Lanka?

 

Hvordan er det å bo på Sri Lanka

 

 

Men for å få mer av historien fra starten, så kommer det mer kronologisk her.

Jeg delte mye på bloggen Bobleliv i denne tiden, men her kommer noen utdrag fra den nye hverdagen på Sri Lanka.

 

 

Flytte til Sri Lanka: HUSBYGGING – OG LITT SÅNN: Oktober 2013:

 

flytte til Sri Lanka Hverdagsliv

Støping av gulv og maling av vegger tok visst litt lenger tid enn jeg trodde. Jeg begynner å bli litt utålmodig nå. Gleder meg veldig, veldig til å flytte inn.

 

 

 

BILDER AV HUSET: November 2013

 

Huset vårt Flytte til Sri Lanka

Vårt lille, fine hus. Dette er drømmehuset.

Foreløpig er eneste møblementet er en seng og to stoler, hagen er kaos og prosjektene står i kø. Men Jeg smiler til og med mens jeg håndvasker klær og henger de opp på snora utenfor. Det er så fint å bare leve!

Av negative ting, så har jeg blitt skikkelig forkjøla. Og typisk nok, akkurat da ringer sjefen for dykkesenteret og sier de er klare for å ta noen dykk i morgen. Fader! Tett nese og surklete lunger passer ikke sammen med trykket som er tyve meter under havoverflaten. Så det får vente.

 Men jeg angrer ikke på at jeg turte å flytte til Sri Lanka!

 

LYDEN AV EN GOD MORGEN: Mars 2014

 

Flytte til Sri Lanka Hverdagsliv

For tiden våkner jeg opp til lyden av toget. Men som oftest sovner jeg igjen. Senere kommer lyden av nabokona som setter på musikk og feier foran huset sitt. Barn som leker, hunder som bjeffer og lyden av matlaging. Nær meg, hører jeg vifta som suser, og langt i bakgrunnen kan jeg høre bølgene som slår mot stranda.

Jeg er heldig som kan sove til jeg våkner av meg selv her på Sri Lanka.

 

 

SLIK FEIRET VI NYTTÅR: APRIL 2014

 

Nyttårsfeiring Sri Lanka

Dagen startet med at vi tente opp bål inne i stua til svigermor !

Dette som del av en seremoni hvor vi lar melk koke over en leirkrukke på et bestemt klokkeslett. Deretter spiste vi nyttårsfrokosten som består av milkyrice, chilisambal, noen curries, frukt og masse søtsaker, nam!

Les mer om nyttårsfeiring på Sri Lanka HER. 

 

EN OVERRASKELSE FRA MEG TIL DERE: APRIL 2014

 

Bryllup flytte til Sri Lanka

Vi giftet oss 24.04.2014

 

 

PLUTSELIG ER JEG EN BUSINESS-WOMAN: Mai 2014

 

Norlanka Dinesh Sri Lanka

Dette har jeg allerede skrevet mye om dette, så du har nok fått det med deg.

 

Jeg og Dinesh har startet et reiseselskap sammen: Norlanka Travels.

Konsekvensen av dette er at livet mitt har forandret seg fra late dager nesten helt uten planer, til å ha en laaaang TO-DO liste. Men det er moro!

 

 

MORNA, NORGE! : Mars 2015

 

flytte fra Norge

Blogglesere lurer nok på hva vi har drevet med det siste halvåret. Det korte svaret er at vi har laget dette 😉

Jeg var altså i Norge i månedene fram mot fødsel. Jobbet og ventet.

Ble sjokkert over hvor vanskelig det var for Dinesh å få visum til å komme å se sitt første barn ble født. Du kan lese hele historien HER.

 

LIVET SMILER – I HIKKADUWA: Juli 2015

 

Jeg og Sanja på tur på stranda i Hikkaduwa Bæresele

Jeg liker å gå turer på stranda. Jeg tar med meg Sanja i Caboo bæreselen. Det ser ut til at hun liker det like godt som meg.

Fra der vi bor er det cirka en halvtime å gå (i rolig tempo) til sentrum i Hikkaduwa, og det er akkurat passe tur. Vi går på ettermiddagen, rett før sola går ned. Da er det ikke så varmt og så herlig lys å være ute i.

Av og til får jeg med meg Dinesh, men han er ikke like glad i gå til et sted, snu, og så gå samme veien tilbake igjen ; ) “Kan vi ikke bare ta scooteren”, sier han!  Men jeg elsker å gå nede på stranda, barbeint, i frisk deilig sjøbris. Det klarner hodet og gjør godt for kroppen samtidig.

 

VÅR TROPISKE DRØMMEHAGE: April 2016

 

Tropisk hage utenfor huset vårtJeg har jo helt glemt å vise dere fremgangen når det gjelder hagen.

Mur: check!  Gressplen: check!  palmer: check!  fin treport: check! tropiske vekster: check!  bananer: check! Steinheller: check! hengekøye: check!

Mye må fortsatt “gro seg til litt”, for å få den riktige tropiske jungelfølelsen, men vi er absolutt på rett spor. Fine hagen vår!

 

 

LAZY WEEKEND IN HIKKADUWA: MAI 2016

 

Hikkaduwa Dreamtime Cabanas

Pp lørdag besøkte vi Mel og Supun. Spennende å følge byggeprosessen på “Dreamtime Cabanas”. Det bygges på gamlemåten, med tak av flettede palmeblader. De har kommet godt i gang med de tre første hyttene nå, og jeg gleder meg til å se da det er ferdig.

 

 

SØTTENDE MAI, ER VI SÅ GLAD I: Mai 2016

 

Nasjonaldag 17.mai på Sri Lanka

Så klart må det feires at det er Norges grunnlovsdag, selv om vi bor på Sri Lanka!

Vi reiste til Jørn og Charlotte med familie i Unawatuna og fikk servert både lapskaus og vafler. Vi sang nasjonalsangen og viftet med norske flagg.

Så nasjonalfølelsen blir holdt ved like her i tropiske strøk.

 

 

JUNI SÅ LANGT: Juni 2016

 

Juni Blogg flytte til Sri Lanka

BYGGETILLATELSE: Den største nyheten siden sist er at vi endelig har fått den etterlengtede byggetillatelsen for strandhotellet.

Nå skal vi finne riktig astrologisk tidspunkt for byggestart, etter Sri Lankisk skikk og tradisjon. Så skal vi ha en seremoni for start av byggingen.

 

 

NY AKTIVITET: Juli 2017

 

strandliv i Hikkaduwa strand

Sanja har nå begynt å bli litt lei av å gå tur med bæresele, men å gå på stranda på egne bein er superspennende. Nå på sommeren kommer det også mye rart flytende opp på stranda. Noe plast og søppel (dessverre), men også fine skatter som disse flotte skjellene.

 

ÅPNING AV HOTELLET VÅRT: At Ease Beach Hotel: Oktober 2017

 

At Ease Beach Hotel Hikkaduwa Sri Lanka

Travle tider! Vi klarte det akkurat.

Her kan du lese mer om veien til vårt eget strandhotell på Sri Lanka.

 

Siste Nytt:  flytte til Sri Lanka:  

 

 

STORE FORANDRINGER PÅ TOMTA VÅR: April 2018

 

Bygge hus flytte til Sri Lanka

Da starter vi med prosjekt: BYGGE NYTT HUS!

Vi er godt i gang, og byggeprosjektet blir større og større dag for dag. I kjent stil. Dette bildet er fra første arbeidsdag, 4. april. Jeg skal få tatt litt flere bilder om ikke lenge.

I mellomtiden nyter vi dagene som “hotellgjester” på At Ease Beach Hotel. Kan fort bli litt for godt vant til både hotellfrokost og tilgang på svømmebasseng, kjenner jeg. Det er jo luksus!

 

Sjekk ut disse også: 

Forrige innlegg
Tempelbesøk Kalutara Sri Lanka
Neste innlegg
Gruppereise Sri Lanka juli 2018

Relevante blogginnlegg:

Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
God jul Sri Lanka Norge

God jul!

Takk for følget dette året ❤️ Dette året har vært enda mer annerledes enn alle de foregående «annerledesårene». Jeg og jentene har tilbragt halve 2022 i Norge, og tiden har sust av gårde! Skolestart, barnehage og fritidsaktiviteter, og VIPPS så kom vinteren (og kulden BRRR!) Jeg hadde helt ærlig glemt akkurat hvor kaldt og mørkt…
Les mer
Fullmåne Hvordan vi feirer vesak

fullmåne og vesak på Sri Lanka

I dag er det fullmåne🌕 og Vesak her på Sri Lanka. I Europa er de færreste opptatt av dette med månefaser. Eller kan du på stående fot redegjøre for sist månen var halv, full, i ny eller ne? Den aller viktigste fullmånedagen er i måneden mai, her får du høre mer om hvordan vi feirer…
Les mer

1 kommentar. Leave new

  • Geir Jartveit
    15/01/2024 13:27

    Spennende historie. Så viktig følge hjertet og bryte ut av det tradisjonelle. GEIR

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE