tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

Tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

I dag reiste vi på tempelbesøk til Kalutara, på vestkysten av Sri Lanka.  Og vi er jeg, Sanja, Dinesh og Achiamma (som betyr bestemor på singhalesisk).
Svigermor har ventet lenge på at vi skulle dra dit og få «blessings» for hotellet. Vi har drevet At Ease Beach Hotel i seks måneder nå, så det var en god tid å gjøre dette nå.
tempelbesøk kalutara sri lanka

Tempelbesøk i Kalutara

Tempelet i Kalutara er et veldig kjent sted, og besøke av hundrevis av buddhister hver eneste dag.
De hellige stedene vi besøkte her var først Kalutara Bodhiya, et gigantisk Bodhi-tre som er antatt å være en avgreining av treet der Buddha selv satt.  Området rundt treet har templer og steder for bønn og tilbedelse. Svigermor hadde som vanlig med kokosolje og veker, slik at vi kunne tenne små lamper utenfor tempelet. Sanja ønsket å legge blomster foran buddhastatuen, så vi kjøpte noen nydelige lilla og hvite liljer.
Kalutara

Kalutara Chatiya – den hule stupaen på Sri Lanka

Deretter gikk vi over veien, til Kalutara Chaitya, en gigantisk hvit stupa som ruver i landskapet.
Dette er en av de få stupaene i landet som er hule, slik at en faktisk kan gå inn i den. Da vi var der i tiden rundt solnedgang fikk vi også med oss en seremoni med trommer og bønn. Fin opplevelse!
De som kjenner meg vet jo at jeg ikke er spesielt religiøs. Men av respekt for familien og tradisjoner deltar jeg allikevel. Dinesh og hans familie, er jo som de fleste på Sri Lanka buddhister.
Og den høytidelige, koselige stemningen som er ved templene liker jeg.
Å gå barføtt i den varme sanden, være stille. Et sted med historisk sus, lukten av røkelse, lyden av messing og bønn.
Litt ekstra hell og lykke for hotelldriften, kan vel heller ikke skade?

Tips til flere artikler om templer og tro på Sri Lanka:

Forrige innlegg
Kandyan Dance – Tradisjonell dans fra Sri Lanka
Neste innlegg
flytte til Sri Lanka – Hvordan turte jeg det?

Relevante blogginnlegg:

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka? Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise! Men…
Les mer
God jul Sri Lanka Norge

God jul!

Takk for følget dette året ❤️ Dette året har vært enda mer annerledes enn alle de foregående «annerledesårene». Jeg og jentene har tilbragt halve 2022 i Norge, og tiden har sust av gårde! Skolestart, barnehage og fritidsaktiviteter, og VIPPS så kom vinteren (og kulden BRRR!) Jeg hadde helt ærlig glemt akkurat hvor kaldt og mørkt…
Les mer
Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE