tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

Tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

I dag reiste vi på tempelbesøk til Kalutara, på vestkysten av Sri Lanka.  Og vi er jeg, Sanja, Dinesh og Achiamma (som betyr bestemor på singhalesisk).
Svigermor har ventet lenge på at vi skulle dra dit og få «blessings» for hotellet. Vi har drevet At Ease Beach Hotel i seks måneder nå, så det var en god tid å gjøre dette nå.
tempelbesøk kalutara sri lanka

Tempelbesøk i Kalutara

Tempelet i Kalutara er et veldig kjent sted, og besøke av hundrevis av buddhister hver eneste dag.
De hellige stedene vi besøkte her var først Kalutara Bodhiya, et gigantisk Bodhi-tre som er antatt å være en avgreining av treet der Buddha selv satt.  Området rundt treet har templer og steder for bønn og tilbedelse. Svigermor hadde som vanlig med kokosolje og veker, slik at vi kunne tenne små lamper utenfor tempelet. Sanja ønsket å legge blomster foran buddhastatuen, så vi kjøpte noen nydelige lilla og hvite liljer.
Kalutara

Kalutara Chatiya – den hule stupaen på Sri Lanka

Deretter gikk vi over veien, til Kalutara Chaitya, en gigantisk hvit stupa som ruver i landskapet.
Dette er en av de få stupaene i landet som er hule, slik at en faktisk kan gå inn i den. Da vi var der i tiden rundt solnedgang fikk vi også med oss en seremoni med trommer og bønn. Fin opplevelse!
De som kjenner meg vet jo at jeg ikke er spesielt religiøs. Men av respekt for familien og tradisjoner deltar jeg allikevel. Dinesh og hans familie, er jo som de fleste på Sri Lanka buddhister.
Og den høytidelige, koselige stemningen som er ved templene liker jeg.
Å gå barføtt i den varme sanden, være stille. Et sted med historisk sus, lukten av røkelse, lyden av messing og bønn.
Litt ekstra hell og lykke for hotelldriften, kan vel heller ikke skade?

Tips til flere artikler om templer og tro på Sri Lanka:

Forrige innlegg
Kandyan Dance – Tradisjonell dans fra Sri Lanka
Neste innlegg
flytte til Sri Lanka – Hvordan turte jeg det?

Relevante blogginnlegg:

Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer
Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer
Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka? Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise! Men…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE