tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

Tempelbesøk Kalutara Sri Lanka

I dag reiste vi på tempelbesøk til Kalutara, på vestkysten av Sri Lanka.  Og vi er jeg, Sanja, Dinesh og Achiamma (som betyr bestemor på singhalesisk).
Svigermor har ventet lenge på at vi skulle dra dit og få «blessings» for hotellet. Vi har drevet At Ease Beach Hotel i seks måneder nå, så det var en god tid å gjøre dette nå.
tempelbesøk kalutara sri lanka

Tempelbesøk i Kalutara

Tempelet i Kalutara er et veldig kjent sted, og besøke av hundrevis av buddhister hver eneste dag.
De hellige stedene vi besøkte her var først Kalutara Bodhiya, et gigantisk Bodhi-tre som er antatt å være en avgreining av treet der Buddha selv satt.  Området rundt treet har templer og steder for bønn og tilbedelse. Svigermor hadde som vanlig med kokosolje og veker, slik at vi kunne tenne små lamper utenfor tempelet. Sanja ønsket å legge blomster foran buddhastatuen, så vi kjøpte noen nydelige lilla og hvite liljer.
Kalutara

Kalutara Chatiya – den hule stupaen på Sri Lanka

Deretter gikk vi over veien, til Kalutara Chaitya, en gigantisk hvit stupa som ruver i landskapet.
Dette er en av de få stupaene i landet som er hule, slik at en faktisk kan gå inn i den. Da vi var der i tiden rundt solnedgang fikk vi også med oss en seremoni med trommer og bønn. Fin opplevelse!
De som kjenner meg vet jo at jeg ikke er spesielt religiøs. Men av respekt for familien og tradisjoner deltar jeg allikevel. Dinesh og hans familie, er jo som de fleste på Sri Lanka buddhister.
Og den høytidelige, koselige stemningen som er ved templene liker jeg.
Å gå barføtt i den varme sanden, være stille. Et sted med historisk sus, lukten av røkelse, lyden av messing og bønn.
Litt ekstra hell og lykke for hotelldriften, kan vel heller ikke skade?

Tips til flere artikler om templer og tro på Sri Lanka:

Forrige innlegg
Kandyan Dance – Tradisjonell dans fra Sri Lanka
Neste innlegg
flytte til Sri Lanka – Hvordan turte jeg det?

Relevante blogginnlegg:

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer
Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE