Internett på Sri Lanka?

🛜Internett på Sri Lanka

Er du, som meg, litt avhengig av å være online, selv på ferie? Det er jo bilder som må deles, familie som skal holdes oppdatert og kanskje kommer det en viktig e-post du bare MÅ svare på 😅 Så her kommer mine beste tips til hvordan du best bruker internett på Sri Lanka.

Først, de 2 dårligste mulighetene:

  • Bruke mobildata / roaming via ditt norske telefonabonnement.
  • Være avhengig av tilgjengelig wifi på hotell og restauranter.

Uansett hva din norske teleoperatør prøver å fortelle deg, det er DYRT 💸 å ringe, tekste og være på internett utenfor Norge – og i hvert fall her utenfor Europa. Så husk å skru av roamingen før du setter deg på flyet!

Wifi er på langt nær så utbredt som i Norge. Ja, hotell har stort sett wifi, men signalet er ofte dårlig og det går veldig ofte treeeeegt. I tillegg er det å være på offentlige nett en sikkerhetsrisiko. Spar deg selv hodebry og irritasjon – ha ditt eget internett med deg i lomma.

Kjøp SIM-kort med datapakke på Sri Lanka!

Den beste, tryggeste og rimeligste måten å komme deg på internett på Sri Lanka er å kjøpe et lokalt sim-kort. Dette gjør du veldig enkelt i ankomsthallen på flyplassen – eller i nærmeste by/tettsted.

Her peker vår sjåfør, Passan på Mobitel-boden i ankomsthallen (der dere treffer vår sjåfør for første gang):

kjøp sim kort flyplassen sri lanka

Du må registere det Sri Lankiske nummeret du får til ditt navn og passnummer.

Deretter kan du laste ned Mobitel – Selfcare appen, slik at du enkelt kan fylle på med med data eller følge med på forbruket ditt.

Hvis du ikke ønsker å registrere deg med app, kan du også enkelt fylle på med datapakker på alle småkiosker rundt omkring i hele landet. Det er også veldig rimelig. Du kan få en god datapakke som varer i 30 dager for ca 100 NOK.

4-G netter er godt utbygd på Sri Lanka, og det er god dekning de fleste steder. Der er noen steder litt utenfor allfarvei der signalet er dårlig, men i de større tettstedene er det stort sett veldig bra 👍

Har du ikke plass til ekstra sim-kort i telefonen?

-og fortsatt ønsker å være tilgjengelig på ditt norske nummer?

Mobitel har nå også e-sim du kan kjøpe online. Selv har jeg ikke testet dette enda.

For å bruke «fysisk sim» kan det være lurt å ha med seg en ekstra gammel telefon, eller en trådløs 4G-ruter som du kan sette sim-kortet i. Dette er også praktisk hvis dere er flere som reiser sammen. Dere kan spleise på data – og bruke ruteren som hotspot.

Internett på Sri Lanka

👉 🧳 Les – Pakkelisten min – for flere tips til hva du bør ha med deg til Sri Lanka.

Hva med lading av telefonen, trengs det adapter på Sri Lanka?

På Sri Lanka er det ikke mindre enn 3 ulike stikkontakter, type D, type G og universal. Den sistnevnte blir heldigvis mer og mer vanlig og i denne passer også norske ladere uten adapter. På Hotellet vårt har vi slike stikkontakter på rommene 👍

kontakt støpsel sri lanka adapter

Dette har jeg skrevet mer om HER PÅ HOTELLSIDEN VÅR.

Forrige innlegg
Førjulstur til Colombo
Neste innlegg
Endelig en god sesong igjen 🙏

Relevante blogginnlegg:

Norlanka Travels har arrangert rundreiser på Sri Lanka i 10 år

Endelig en god sesong igjen 🙏

Vinteren 2024 har vært fantastisk for oss. Og nesten litt symbolsk er det nettopp i år 10 år siden vi startet å selge rundreiser på Sri Lanka. Med et slikt jubileum er det fint å mimre litt.  Dette har Norlanka Travels gjort siden 2014:  En av høydepunktene fra research-turene våre til høyre 👆 I 2014…
Les mer

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE