Kalpitiya er et paradis for Kitesurfere på Sri L anka

Kalpitiya: Kitesurfing og delfiner

De siste årene har turister begynt å trekke til halvøya på vestkysten av Sri Lanka. Og det er nettopp lagunen mellom halvøya og fastlandet som trekker folk hit. Hvorfor?

 

Kalpitiya er et av verdens beste steder for kitesurfing!

Mange nordmenn hadde spurt meg om dette stedet, så det var på tide jeg kom meg dit for å gjøre litt research. I Desember 2017 reiste jeg til Kalpitiya sammen med sjåføren Sarath, Sanja,  Thomas og Ingebjørg. Ingebjørg kjenner du nok fra bloggen Hamacareise, og det er hun som har tatt alle de fine bildene i dette blogginnlegget.

Kalpitiya er en halvøy 140 km nord for Colombo på Sri Lanka
Kalpitiya har flere esler enn turister. Foreløpig

Hva er det å gjøre i Kalpitiya?

De aller fleste kommer som jeg allerede har nevnt for kiting. Nå er jeg langt fra noen ekspert på dette, men dette er hva Susantha (avbildet på bildene under) forklarte meg: Hovedsesongen er på sommeren fra juni til oktober, og da har de gjerne i gjennomsnitt 20-30 knop vind hele døgnet. På denne tiden av året kommer der kitesurfere fra hele verden til lille Kalpitiya.  Det finnes området for nybegynnere og for de mer erfarne, med eller uten bølger. Det er også mange dagsturer til ulike surfspots som kan nås med båt.

Den andre gode sesongen er på vinteren, fra november til slutten av mars. Da er det roligere her, men også veldig dager med supre forhold for kitesurfing! Og som bonus er denne tiden den beste for å se delfiner!

Temperaturen i vannet ligger rundt 26 grader året rundt, og været er stabilt varmt. -ingen våtdrakter er nødvendig her, men andre ord!

Og for de som ikke vil kite?

Kalpitiya er en kjent destinasjon for hval- og delfinsafari. Vintersesongen er beste tiden for dette. Vi reiste ut på en båtsafari arrangert av gjestehuset vi bodde på. Vi så ingen hval, men hundrevis av delfiner. Det var helt vilt til tider! Delfiner hoppet og spratt rundt oss på alle kanter, og vi visste aldri helt hvilken retning vi skulle kikke for å få med oss allesammen.

Det var små båter som reiste ut, og vi møtte bare tre andre båter i samme ærend som oss den dagen. Derimot møtte vi flere fiskebåter i området, og kunne kjøpe nytrukket fersk tunfisk fra de hvis vi ønsket. En kjempeflott opplevelse!

reis på hvalsafari og delfinsafari på Sri Lanka

Strandliv: Sett også av noen dager til strandliv og sløve dager i solen. Her har du jevn varme temperaturer hele året, og lite regn. Vinden gjør at det alllikevel ikke oppleves ubehagelig varmt.

Kalpitiya by bør besøkes. Her går dagliglivet som det har gjort i årevis, og det er nesten ikke turister i gatene. Vi besøkte fiskehavna og det gamle fortet (husk å ta med passet ditt for å komme inn her) og fikk en smakebit av hvordan livet her i kystbyen har vært gjennom tidene.

To anbefalte overnattingsteder i hvert sitt prissjikte: 

  • Sun Wind Beach Kalpitiya:  Budsjettvennlig og sjarmerende sted drevet av en lokal familie. Her lager mor middagen, far er vaktmester og sønnene tar deg med til lagunen for å kite! Hyttene og rommene er veldig enkle, men veldig sjarmerende og med perfekt beliggenhet! Pris fra 10 USD per natt med frokost og te.
  • Dolphin Beach Resort: Et veldig stilig sted litt sørover langs halvøya. Her kan du bo i luksuriøse store telt, bade i et flott svømmebasseng og få førsteklasses service! Pris fra 100 til 300 USD utifra sesong og romkategori.

Takk for at du bruker denne affiliate Agoda -linken for å bestille rom her.

Utflukter i nærheten av Kalpitiya: 

Wilpattu nasjonalpark ligger ikke langt unna. Dette er en av de minst besøkte nasjonalparkene på Sri Lanka og skal være et av de beste stedene for å se leopard. Anbefales!

Manner Island:  Øyen ligger 180 km nord for Kalpitiya, men kan nås via båt. Alternativ rute til lands, blir mye lenger da en må kjøre rundt den enorme nasjonalparken Wilpattu for å komme dit.

Jaffna: Har du tenkt deg helt nord på Sri Lanka, til Jaffna, så er kanskje Kalpitiya et fint stoppested på veien?

Forrige innlegg
Tre råflotte hotell i Pasikudah
Neste innlegg
Gruppereise Sri Lanka Oktober 2018

Relevante blogginnlegg:

Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer
Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE