Kalpitiya er et paradis for Kitesurfere på Sri L anka

Kalpitiya: Kitesurfing og delfiner

De siste årene har turister begynt å trekke til halvøya på vestkysten av Sri Lanka. Og det er nettopp lagunen mellom halvøya og fastlandet som trekker folk hit. Hvorfor?

 

Kalpitiya er et av verdens beste steder for kitesurfing!

Mange nordmenn hadde spurt meg om dette stedet, så det var på tide jeg kom meg dit for å gjøre litt research. I Desember 2017 reiste jeg til Kalpitiya sammen med sjåføren Sarath, Sanja,  Thomas og Ingebjørg. Ingebjørg kjenner du nok fra bloggen Hamacareise, og det er hun som har tatt alle de fine bildene i dette blogginnlegget.

Kalpitiya er en halvøy 140 km nord for Colombo på Sri Lanka
Kalpitiya har flere esler enn turister. Foreløpig

Hva er det å gjøre i Kalpitiya?

De aller fleste kommer som jeg allerede har nevnt for kiting. Nå er jeg langt fra noen ekspert på dette, men dette er hva Susantha (avbildet på bildene under) forklarte meg: Hovedsesongen er på sommeren fra juni til oktober, og da har de gjerne i gjennomsnitt 20-30 knop vind hele døgnet. På denne tiden av året kommer der kitesurfere fra hele verden til lille Kalpitiya.  Det finnes området for nybegynnere og for de mer erfarne, med eller uten bølger. Det er også mange dagsturer til ulike surfspots som kan nås med båt.

Den andre gode sesongen er på vinteren, fra november til slutten av mars. Da er det roligere her, men også veldig dager med supre forhold for kitesurfing! Og som bonus er denne tiden den beste for å se delfiner!

Temperaturen i vannet ligger rundt 26 grader året rundt, og været er stabilt varmt. -ingen våtdrakter er nødvendig her, men andre ord!

Og for de som ikke vil kite?

Kalpitiya er en kjent destinasjon for hval- og delfinsafari. Vintersesongen er beste tiden for dette. Vi reiste ut på en båtsafari arrangert av gjestehuset vi bodde på. Vi så ingen hval, men hundrevis av delfiner. Det var helt vilt til tider! Delfiner hoppet og spratt rundt oss på alle kanter, og vi visste aldri helt hvilken retning vi skulle kikke for å få med oss allesammen.

Det var små båter som reiste ut, og vi møtte bare tre andre båter i samme ærend som oss den dagen. Derimot møtte vi flere fiskebåter i området, og kunne kjøpe nytrukket fersk tunfisk fra de hvis vi ønsket. En kjempeflott opplevelse!

reis på hvalsafari og delfinsafari på Sri Lanka

Strandliv: Sett også av noen dager til strandliv og sløve dager i solen. Her har du jevn varme temperaturer hele året, og lite regn. Vinden gjør at det alllikevel ikke oppleves ubehagelig varmt.

Kalpitiya by bør besøkes. Her går dagliglivet som det har gjort i årevis, og det er nesten ikke turister i gatene. Vi besøkte fiskehavna og det gamle fortet (husk å ta med passet ditt for å komme inn her) og fikk en smakebit av hvordan livet her i kystbyen har vært gjennom tidene.

To anbefalte overnattingsteder i hvert sitt prissjikte: 

  • Sun Wind Beach Kalpitiya:  Budsjettvennlig og sjarmerende sted drevet av en lokal familie. Her lager mor middagen, far er vaktmester og sønnene tar deg med til lagunen for å kite! Hyttene og rommene er veldig enkle, men veldig sjarmerende og med perfekt beliggenhet! Pris fra 10 USD per natt med frokost og te.
  • Dolphin Beach Resort: Et veldig stilig sted litt sørover langs halvøya. Her kan du bo i luksuriøse store telt, bade i et flott svømmebasseng og få førsteklasses service! Pris fra 100 til 300 USD utifra sesong og romkategori.

Takk for at du bruker denne affiliate Agoda -linken for å bestille rom her.

Utflukter i nærheten av Kalpitiya: 

Wilpattu nasjonalpark ligger ikke langt unna. Dette er en av de minst besøkte nasjonalparkene på Sri Lanka og skal være et av de beste stedene for å se leopard. Anbefales!

Manner Island:  Øyen ligger 180 km nord for Kalpitiya, men kan nås via båt. Alternativ rute til lands, blir mye lenger da en må kjøre rundt den enorme nasjonalparken Wilpattu for å komme dit.

Jaffna: Har du tenkt deg helt nord på Sri Lanka, til Jaffna, så er kanskje Kalpitiya et fint stoppested på veien?

Forrige innlegg
Tre råflotte hotell i Pasikudah
Neste innlegg
Gruppereise Sri Lanka Oktober 2018

Relevante blogginnlegg:

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka? Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise! Men…
Les mer
Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer
Du kan reise til Sri Lanka nå

Du kan reise til Sri Lanka nå

(men vi blir i Norge en stund til) Du KAN reise til Sri Lanka nå 🎉 UDE har opphevet reiserådet som frarådet reiser til Sri Lanka. De vurderer at sikkerhetssituasjonen i landet  er mer stabil.  Så hurra-hurra 🥂 da går det an for nordmenn å reise til Sri Lanka fremover. Vi i Norlanka Travels tar i mot bestillinger av…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE