Bygge hus Sri Lanka

Bygge hus på Sri Lanka

I 2018 startet vi å bygge hus her på Sri Lanka. Vårt tropiske drømmehus! Her skal du få et innblikk i litt av prosessen.

Jeg og mannen hadde jo allerede bodd flere år sammen i Hikkaduwa. I et lite og søtt hus, ett rom, kjøkken og bad.

Det var veldig koselig og sjarmerende da vi var bare oss to. Da vi ble tre, begynte det å bli litt trangt og da vi fant ut at vi skulle bli fire var vi bare nødt til å sette i gang med å bygge større.

Huset vårt Flytte til Sri Lanka

Så vår designer-venn tegnet husdrømmen vår. Fokuset skulle være på store vinduer, for å slippe jungelfølelsen inn. Kort tid etterpå flyttet vi ut og bodde delvis hos svigermor og delvis på hotellet. Da kunne huset rives, og byggingen av nytt hus startet.

Bygge hus flytte til Sri Lanka

En blessing av tomten måtte såklart til før vi kunne starte byggingen. Så alt godt vil bringes til vår nye bolig⭐

Bygge hus på Sri Lanka

Dinesh begynner å bli dreven som byggeleder og er supergod på å koordinere arbeidere, håndverkere og materialer. Og så mye jobb skulle det egentlig ikke bli, bare en ekstra etasje og et tre soverom…

Men så skjønte vi at tredje etasje ville få sjøutsikt (!), og kjørte vi på med en etasje til. Impulsiviteten lenge leve!

Bygge hus på Sri Lanka

Designeren og Byggsjef Dinesh

Vi bygger tropisk hus på Sri Lanka
bygge hus Sri Lanka glass

Etter et halvt år med sementarbeid, kom de store glassvinduene og dørene inn, og det begynte å ligne på et hus. Samtidig begynte det virkelig å haste med å bli ferdig! Det var bare noen uker igjen til lillesøster skulle bli født, og vi ønsket virkelig å bli ferdig til den tid.

Men såklart tar alt lenger tid mot slutten, og når dører og vinduer lages på denne måten; da tar det tid:

Sakte men sikkert gikk det fremover, og vi kunne flytte inn i andre etasjen noen få dager før termin.

husbygging sri lanka

Hvor er IKEA på Sri Lanka?

Da vi flyttet inn var det fortsatt veldig uferdig i første etasje. Kjøkkenet ble spesialbygd av en snekker. Jeg ønsket meg nemlig et vanlig «vestlig» kjøkken, og det klarte vi ikke å finne i noen butikker. IKEA finnes ikke på Sri Lanka, men resultatet ble nok både finere og billigere med å bruke lokale håndverkere her. Det tok bare litt lenger tid.

Bilder av rommene hvor det fortsatt gjenstod mye arbeid. Øverst til høyre er der mitt «IKEA-kjøkken» kommer.

De to nederst til høyre viser det store badet i første etasje. Dette er mitt favorittrom!  Med åpning til tropisk hage med fullt av palmer og grønne vekster, skikkelig regndusj og kjempestor plass.

Og drømmen om store vinduer og mye glass – for å få jungelen «inn i huset» – det fikk vi til! Jeg er skikkelig fornøyd med vårt tropiske drømmehus.

Nå gjenstår bare at jeg skal vise dere sluttresultatet. Men først skal vi  bare bli helt ferdige, få møbler og innrede. Så skal jeg få til en house-tour video har jeg tenkt. Så det er bare å følge med!

Synes du det er spennende å høre om livet vårt på Sri Lanka? Kanskje du har lyst til å lese noen av disse:

Forrige innlegg
Pidurangala: Slik ser du Sigiriya uten andre turister.
Neste innlegg
Yoga og opplevelser i Hikkaduwa

Relevante blogginnlegg:

Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
God jul Sri Lanka Norge

God jul!

Takk for følget dette året ❤️ Dette året har vært enda mer annerledes enn alle de foregående «annerledesårene». Jeg og jentene har tilbragt halve 2022 i Norge, og tiden har sust av gårde! Skolestart, barnehage og fritidsaktiviteter, og VIPPS så kom vinteren (og kulden BRRR!) Jeg hadde helt ærlig glemt akkurat hvor kaldt og mørkt…
Les mer
Fullmåne Hvordan vi feirer vesak

fullmåne og vesak på Sri Lanka

I dag er det fullmåne🌕 og Vesak her på Sri Lanka. I Europa er de færreste opptatt av dette med månefaser. Eller kan du på stående fot redegjøre for sist månen var halv, full, i ny eller ne? Den aller viktigste fullmånedagen er i måneden mai, her får du høre mer om hvordan vi feirer…
Les mer

5 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE