Sender opp lyslykter At Ease Beach Hotel hikkaduwa

Yoga og opplevelser i Hikkaduwa

Mars har blitt en av mine favorittmåneder her på Sri Lanka. De siste to årene har vi sammen med yogainstruktør Wenche Krag Beard og reiseleder Annette Rosfjord arrangert yogaretreat på hotellet vårt i Hikkaduwa.

Wenche står for daglige yogatimer som passer for ulike nivåer. Og dagene er ellers fylt med spennende utflukter og aktiviteter. Ispedd en stor dose strandliv og avslapping selvfølgelig!

Dagsturer og aktiviteter i Hikkaduwa

Det er mye å finne på i området rundt hotellet vårt, og deltakerne får blitt med på litt av hvert. Både besøk i gamlebyen i Galle Fort, båttur i mangrovene,  tempelbesøk og shopping. Det er en hel formiddag satt av til spabesøk med deilige ayurvediske massasjer. En ettermiddag er de på matlagingskurs hos dyktige Madhu. Hun lærer bort tradisjonell srilankisk matlaging og bruk av krydder og urter. Og hvor fint er det ikke å lage mat i slike omgivelser:

Små nyfødte skilpadder sendes ut i verden

Mange sier det er et høydepunkt å få være med å slippe ut babyskilpadder. Det finnes flere skilpaddeklekkerier langs sørkysten av Sri Lanka. Disse gjør en viktig jobb i å forsøke å øke bestanden. De som driver klekkeriene samler inn egg og lar de klekke i trygghet.

Deretter slippes de ut i havet, og det er dette vi får være med å overvære. Skilpaddebabyene kjemper seg nedover stranda og ut i de grunne bølgene. Deretter bærer det utover i storhavet.  Vi sender alle positive tanker vi kan og håper at skilpaddene overleverer den strabasiøse ferden i åpen sjø. Kanskje kommer de en dag tilbake og legger sine egg nettopp på denne stranda.

Jeg har satt sammen et knippe aktiviteter i samarbeid med Annette og Wenche. Målet er at deltakerne på disse reisene får en god smakebit av unike Sri Lanka. Et land med en så rik på kultur og vakker natur.

Kombinert med gode menneskemøter, yoga, sunn mat, sol og varme — det kan jo nesten ikke bli feil?

Og tilbakemeldingene er ihvertfall bra. Mange ønsker seg tilbake nesten før de har reist hjem. Det går rykter om at mange allerede har meldt seg på igjen til neste år. Les mer om reisen i mars 2022 HER.

Og bli med på et eventyr for livet. Du fortjener det.

Forrige innlegg
Bygge hus på Sri Lanka
Neste innlegg
Barnevennlig hotell på Sri Lanka med bamseklubb og full pakke!

Relevante blogginnlegg:

Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer
Dagsturer fra Hikkaduwa

Dagsturer fra Hikkaduwa

I denne bloggposten vil du få mange forslag til dagsturer fra Hikkaduwa. Mange som kommer på ferie til Sri Lanka, har basen sin nettopp i Hikkaduwa. Og det er mer enn nok å finne på her. Sol, bad, surfing, dykking og andre vannaktiviteter på dagene. Shopping og koselige restauranter på kveldene.   Du har kanskje…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

 • Høres ut som en flott opplevelse og sikkert kjempekjekt å være med å slippe ut babyskilpadder. ?

  Svar
  • Ja, fikk veldig gode tilbakemeldinger på deltakerne på denne reisen.
   Skilpaddene har vært utdrydningstruet her på Sri Lanka, så det er bra slike sentre finnes.
   Har du vært på Sri Lanka?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE