Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært.

Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka:

Backpacking: Sri Lanka på budsjett !

Det finnes overnattingssteder i alle prisklasser på Sri Lanka. Fra luksuriøse resort, til deilige strandhotell til enklere gjestehus.

For de som vil på backpacking på Sri Lanka over lenger tid, er det såklart viktig å finne rimelig overnatting.

Tips 1:  Reiser du utenom høysesongen, går prisen ned på de fine hotellene. I begynnelsen av Juni kan du finne rom på et fint hotell med svømmebasseng for 50 USD.

Tips 2:  Beliggenheten har mye å si for prisen. De billigste gjestehusene ligger litt bort fra hovedveien, og ikke rett på stranda.

Tips 3:  For å bo billigst mulig på Sri Lanka er det også mulig å leie hus på månedsbasis. Da får en også et kjøkken med kokemuligheter. Airbnb er beste ressurs for å finne hus, og spesielt langs sørkysten er det godt utvalg.

Budsjett gjestehus hotell Sri Lanka

I byene Colombo og Kandy, pluss noen steder langs sørkysten finner du hosteller for backpackere. -Du finner noen tips nederst i denne bloggposten-. Men ellers er ikke hosteller så vanlig på Sri Lanka enda. Rimelige overnattingssteder kalles oftes «Guest house». Her kan du få rimelige rom med vifte og kaldtvann for under 100 NOK, eller gå opp litt i pris og få med aircondition og varmt vann.

Noen ganger kan også et hotell med god standard komme innenfor budsjettet ditt.

Backpacking på Sri Lanka: Spis der de lokale spiser!

Et måltid på en typisk turistrestaurant er rimelig, sett med norske øyne. Du får en god middag for  70 norske kroner, og en stor øl koster 20.

Men ønsker du å leve på virkelig budsjett, er det også mulig å kjøpe middagsmat for under 20 kroner!

Tips 1:  Finn de enkle serveringsteder, se etter hvor de lokale vanligvis kjøper mat. Noen steder har ikke meny, de selger kun dagens versjon av rice& curry (les mer om srilankisk mat HER). Ellers er små familedrevne steder som selger et godt utvalg av ris og nudelretter. Som kjennetegn er det plaststoler og sitte på og plasttrekk på tallerkenene!

Tips 2:  Ikke la utseendet til disse stedene skremme deg:  Noe av den beste maten å få tak i på Sri Lanka selges på slike steder!

Reis med kollektivtransport   -hvis du tør!

Kollektivtransport på Sri Lanka

Å kjøre buss på Sri Lanka er ikke for pyser!

Det humper, rister og det går i hundre. Er du uheldig er alle setene opptatt så du må stå i midtgangen. Pluss på høy musikk, tuting og forbikjøringer i svingene, gjør at reisen langt fra kan kalles behagelig. Men det har absolutt sin sjarm og! Du kommer litt tettere på det ekte Sri Lanka ved å kjøre kollektivt.

Også er det veldig rimelig. For en fire timers busstur, trenger du ikke å betale mer enn  20 kroner.

Det er tryggere å kjøre tog, selv om det humper og rister minst like mye i de gamle togsettene. For togturen fra Colombo til sørkysten er det ingen plassreservasjon, her er det bare å møte opp og kjøpe billett rett før avgang.

For den berømte togreisen i høylandet, går det an å reservere sitteplasse på 1.klasse (med aircondition) og 2./3. klasse (med åpne vinduer). Billetter kan kjøpes på stasjonen fra 30 dager før avreise. Reiser du utenom de aller mest populære datoene, går det helt fint å kjøpe disse billettene noen dager før du ønsker å reiser. Er du heldig er det også billetter igjen samme morgen som du ønsker å reise.  Les mer om å kjøre tog på Sri Lanka HER.

Tog i høylandet Sri Lanka

Se videoen om min backpacker historie: 

Her finner du andre backpackere på Sri Lanka:

Realiser reisedrømmen: Ometepe

En stor del av opplevelser med å reise rundt som backpacker er å møte andre likesinnede. Utveksle tips, erfaringer og kanskje dele et hyggelig  måltid eller ta en fest.

Illustrert med bilde av meg selv til venstre 😉

som er langtfra ung, men bildet er noen år gammelt da, fra da jeg backpacket i Sør-Amerika.

Disse stedene er populære blant unge backpackere:

Hikkaduwa: Min hjemby og favoritt blant mange i alle aldre 🙂  Den største, lengste og fineste stranda i området, med både surfe- og dykkemuligheter. I tillegg er det mye liv og røre her. Spesielt i høysesongen mellom November til Mars arrangeres det beach parties, fest og moro. Ikke gå glipp av trommeshow utover natta på Vibration på fredager!

Weligama:  Ligger på sørkysten og spesielt kjent for å være et supert sted for å prøve surfing for første gang. Her er det lange, slake bølger i en skjermet vik, som gjør det perfekt for nybegynnere.

Mirissa: Surfing og yoga er av aktivitetene her. Dette lokker såklart til seg mange backpackere. Tips til noen hosteller lenger ned på siden.

Arugam Bay: Surfeparadis på østkysten. Sesong mellom Juni og September

Ella:  Den lille fjellbyen fylles opp med turister som vil gå på turer i de omkringliggende fjellene. Byen er spesielt populær blant backpackere. I sentrum finner du koselige kafeer og rimelig overnatting.

Colombo: Hovedstaden kan være intens og mange ønsker seg raskest derfra og til de vakre strendene. Men har du tid, så bruk noen dager til å utforske millionbyen. Shop till you drop!

Guide til Hikkaduwa

Hikkaduwa

Kitulgala Rafting at Boarderlands Camp

Rafting i Kitulgala

Anbefalte hostell og gjestehus for backpackere på Sri Lanka:

Linkene er Agoda-affiliate, takk for at du benytter de som takk for gode tips ? 

The Surfer  – Weligama

Chami´s Place  – Hikkaduwa 

Hangover Hostels – Mirissa

Satori Beach Hostel – Mirissa

Hangover Hostels – Ella

Hangover Hostels Signature  – Colombo City

Hvordan realisere reisedrømmen. En guide i fem deler

Drømmer du om å reise på en lang reise på  budsjett. Les gjerne min guide i fem deler .

PS: Dette er generelle tips, og gjelder ikke bare reiser til Sri Lanka.

Sri Lanka på budsjett backpacking
Forrige innlegg
Kjøre tog Sri Lanka
Neste innlegg
Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Relevante blogginnlegg:

Norlanka Travels har arrangert rundreiser på Sri Lanka i 10 år

Endelig en god sesong igjen 🙏

Vinteren 2024 har vært fantastisk for oss. Og nesten litt symbolsk er det nettopp i år 10 år siden vi startet å selge rundreiser på Sri Lanka. Med et slikt jubileum er det fint å mimre litt.  Dette har Norlanka Travels gjort siden 2014:  En av høydepunktene fra research-turene våre til høyre 👆 I 2014…
Les mer
Internett på Sri Lanka?

🛜Internett på Sri Lanka

Den beste, tryggeste og rimeligste måten å komme deg på nett på Sri Lanka er å kjøpe et lokalt sim-kort. Dette gjør du veldig enkelt i ankomsthallen på flyplassen – eller i nærmeste by/tettsted.

Les mer

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE