Hikkaduwa beste stranda på Sri Lanka

Hikkaduwa: beste stranda på Sri Lanka!

Mange spør hvorfor jeg synes Hikkaduwa er den beste stranda på Sri Lanka. Hvorfor var det nettopp her jeg valgte å slå meg ned?

Det finnes mange flotte strender her på Sri Lanka. Og for deg som skal reise til Sri Lanka for første gang, kan det være vanskelig å velge.

 

 

HIKKADUWA: Det beste valget – den beste stranda.

Hikkaduwa er et godt valg fordi det er så variert. Her er en av de lengste og fineste strendene i hele landet, og ulike soner som er helt ulike. En del  er bra for surfing og en annen del av stranda kan du bade og snorkle hele året. Det er områder med mange strandrestauranter, liv og rør, mens andre deler av stranda er helt øde og rolig. Både unge, gamle og familier nyter dager i denne kjente strandbyen.

Hikkaduwa har noe for alle – og er en super base for din ferie til Sri Lanka!

 

I tillegg til avslappende strandliv, så er det også mange mulige aktiviteter i Hikkaduwa.

 • Surfing, «boogieboard», svømming eller lek i bølgene.
 • Dykking eller snorkling med store havskilpadder.
 • Koselige strandrestauranter og livlige barer.
 • Sjarmerende shoppingmuligheter.
 • Yoga og ayurvedisk massasje.
 • Mange spennende dagsturer i nærheten.
 • Gamlebyen Galle Fort er bare 20 minutter unna.

Hikkaduwa: øde strand eller turistfelle?

Hikkaduwa er ikke et  øde strandsted med bare hav, strand, bølger, urørt natur og ingen folk. Her i Hikkaduwa er det strandrestauranter, folk og røre. Backpackere, surfere, pensjonister, barnefamilier og par på bryllupsreise i en god mix!

Selv om Hikkaduwa har vært en populær turistdestinasjon i årtier, så er det allikevel ikke over-turistifisert. Jeg kan garantere at du ikke føler du er på Gran Canaria når du besøker Sri Lanka.
Her kommer du lett i kontakt med lokalbefolkningen holder på med sine hverdagslige sysler blant turistene:

 

-Fiskerne reiser ut med sine catamaran-båter. De fanger tunfisk, korallfisk, blekksprut og hummer.
-Fiskemarkedene yrer av liv hver  morgenen og ettermiddagen.
-På søndangsmarkedet prutes det på mat, frukt og krydder.
-Surferne er ute og surfer fra soloppgang, til solnedgang.

Hikkaduwas kjendiser: Skilpaddene!

 • Besøk skilpaddeklekkeriet ca 10 minutter med tuktuk utenfor Hikkaduwa sentrum.
 • Snorkle med skilpadder rett fra stranda på Hikkaduwa Beach.
 • Bli med et av de mange dykkeselskapene og svøm med store skilpadder lenger ute i sjøen.
 • Se de enorme havskilpaddene komme helt opp til strandkantet rett ved «Hikka Tranz Hotel». Gå dit ca 09:00 på morgenen for best sjanse til å se de, og uten for mye andre folk.
 • Er du veldig heldig  kan du også oppleve at en skilpadde kommer opp på stranda for å legge egg på natten, eller skilpaddeegg som klekkes og babyer som finner veien ut til sjøen.

  Den beste stranda på Hikkaduwa: 3 ulike deler.

 • Hikkaduwa Coral Beach   –   Snorklestranda:  strandområdet lengst mot  nord ligger skjermet av korallrev, så her er det mindre bølger og roligere sjø. Her kan du bade hele året! Det er også i dette området en kan se de store havskilpaddene som kommer tett inn mot strandkanten. Dykkesentrene holder til her, og det er også mulig å snorkle på egenhånd rett utenfor stranda. På minussiden må det nevnes at denne delen av stranda ligger tett på den trafikkerte veien, og området fremstår litt slitent.
Hikkaduwa beste stranda på Sri Lanka
 • Wewala-Narigama   –    Surfestranda: Her er det fine bølger og førsteklassen surfeforhold. Alle som er glad i vannsport bør ta minst en time med en av de dyktige surfeinstruktørene som holder til i området. Kanskje kommer du deg opp på brettet i god stil? Jeg anbefaler også å leie boogieboard til barna og la de leke i vannkanten!  I dette området finnes også de fleste strandrestaurantene, barene, og her det gode mulighet for fest og moro Sri Lanka-style. Gjerne med beina i sand og god musikk fra liveband eller DJ!
Hikkaduwa surfing Sri Lanka
 • Thiranagama-Dodanduwa  –  Life At Ease:  Foretrekker du ro, fred og avslapping, så sørg for å bo ved stranda lengst sør i Hikkaduwa. Her er det roligere og mindre folk, og du kan sovne til lyden av bølgeskvulp. Hikkaduwa sentrum er uansett bare en ti minutter med tuktuk unna. Sjekk ut «At Ease Beach Hotel» hvis du bo i dette området.
At Ease Beach Hotel Hikkaduwa

Anbefalte restauranter i Hikkaduwa: 

I Hikkaduwa finnes det over 200 ulike restauranter, så det er mye å velge mellom. Du finner autentiske lokalrestauranter som selger kruttsterk «Rice & Curry» til en rimelig penge. I samme gate kan du bestille pizza, hamburgere og cappuchinos eller velge ut den ferskeste hummeren du ønsker å spise. Noe for enhver smak!

Her er mine 3 favorittrestauranter for tiden:

 • Salty Swamis
 • Home Grown
 • Asian Jewel

Du finner den komplette listen over mine anbefalte restauranter, beskrivelser og kart ved å følge DENNE LINKEN.

Restaurant beach Hikkaduwa

Spennende Shoppingmuligheter

Hikkaduwa er ikke Paris eller Milano. Det er nok ikke stedet for den årlige shoppingturen for venninnegjengen. Her finnes ingen Michael Kors- eller Chanelvesker i butikkene. Ja, ihvertfall ingen ekte!

Men langs hovedgata her finnes det utrolig mange søte, små butikker som selger frukt, te, krydder. Du finner håndlagde produkter malt på lerret eller hugget ut i tre. Laget på stedet, av mannen du handler av. Det synes ihvertfall jeg er sjarmerende!

Fra mange butikker hører du Singer-maskina sin egen sang, i det haremsbukser, flagrende batikkskjorter og egendesignede badeshorts produseres. Du kan få sydd ting etter dine mål også, det tar vanligvis et par dager før de er ferdige.

Og dersom du behersker kunsten å prute, så er det også svært rimelig å shoppe her i Hikkaduwa!

10 ting å shoppe i Hikkaduwa:

 • Te
 • Krydder
 • Tremasker
 • Malerier på lerret
 • Skinnprodukter
 • Batikk. For eksempel Haremsbukser / hippibukser.
 • Badebukser
 • Smykker
 • Edelstener. Blå safir og rød rubin er kjente stener fra Sri Lanka.
 • Månesteiner. Mindre edel, og mye rimeligere. Besøk månesteinminen i Hikkaduwa og kjøp et unikt smykke.
Shopping i Hikkaduwa

Beste tid å reise til Hikkaduwa?

November til April regnes som høysesong, denne tiden har det beste klimaet.
Men Hikkaduwa kan besøkes hele året! Temperaturen ligger på pluss/minus 28 grader året rundt.

 

På sommeren er det mye roligere her, få turister og behagelig stemning. Den norske sommerferien, i juni, juli og august har også mye sol og godt vær. Sjøen er litt røff denne tiden, så jeg anbefaler å bo et hotell med svømmebasseng. Den store fordelen er at hotellene senker prisene på sommeren, så du kan gjøre en skikkelig god deal på et flott hotell! Noe regn forekommer hele året. Som oftest er dette korte, kraftige regnskyll, særlig på kveld og natt.
Surfing Hikkaduwa Sri Lanka

Slik kommer du deg fra A til B i Hikkaduwa

Selv om stranda er lang, så er selve tursitsentrum ikke så stort. Du kan derfor stort sett gå mellom de ulike restaurantene og butikkene.

For lengre gåturer, så vil jeg absolutt anbefale å gå på stranda. Da slipper du unna trafikken, og kan gå barbeint i sanda.

For transport / taxi i Hikkaduwa, så er det tuktuk som gjelder. Disse har ikke taksameter, så det lønner seg å avtale pris på forhånd hvis du er usikker. Som hjelp kan jeg opplyse at det fra At Ease Beach Hotel til starten av turistsentrum koster 200 rupees, fra oss til snorklestranda koster det  250 rupees. En billig transport, og en fin måte og støtte lokalbefolkningen på.

Kjøre tuktuk på Sri Lanka

Så ja, jeg ming mening –  Hikkaduwa: den beste stranda på Sri Lanka!

Hikkaduwa: beste stranda på Sri Lanka.

Flere bra strender på Sri Lanka:

Forrige innlegg
At Ease Beach Hotel – slik ser det ut:
Neste innlegg
Jentetur til Colombo

Relevante blogginnlegg:

innreiseregler sri lanka visum

Innreiseregler Sri Lanka

Her finner du siste oppdaterte innreiseregler for Sri Lanka (oktober 2023). Jeg håper det er nyttig for deg som planlegger å reise på ferie til Sri Lanka. Dokumentkrav: 🛂 :  Pass som er gyldig mer enn 6 mnd. 📧 :  Visum 30 dagers ETA. 📍: Ankomstkort. Dette kan nå fylles ut online før du reiser. ⚕️: Ingen…
Les mer
vaksiner for reise til sri lanka

Vaksiner før reisen til Sri Lanka

🤔 Hvilke vaksiner trenger du før ferien til Sri Lanka? Det er et viktig spørsmål som jeg vil gå gjennom i denne bloggposten. Det er viktig for meg å understreke at du i tillegg må sjekke med din lege eller vaksinasjonskontor. Det kan være spesielle forhold som alder og helse, som gjør at det er…
Les mer
Hvordan forlenge visum på Sri Lanka

Forlenge visum på Sri Lanka.

Ja, det går an å forlenge visumet ditt etter at du har kommet til Sri Lanka. Les først DENNE GUIDEN hvor jeg forklarer hvordan du søker visum FØR DU REISER til Sri Lanka. 👉 Når du er på Sri Lanka, kan du forlenge visumet på 3 ulike måter: 1: Forlenge visum online Det enkleste eller…
Les mer
pakketips ferie sri lanka

Pakkeliste til Sri Lanka

Det viktigste å ha med på en ferie til Sri Lanka: PAKKELISTE:  Pass som er gyldig mer enn 6 måneder etter retur til Norge. 👉 Med gyldig turistvisum!    -Les mer om hvordan du søker visum til Sri Lanka HER.  Visakort: Først og fremst for å ta ut lokal valuta (LKR). Det er langt fra…
Les mer

4 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE