Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee.

Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien.

Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser, med noen dager med strandferie.  Da anbefaler jeg ofte Trincomalee.

Sri Lanka sommer strand Trincomalee

Sri Lanka på sommeren: kombinér rundreise med Trincomalee:

Rundreise Sri Lanka All round

Det er fint å få med seg de store severdighetene på Sri Lanka før strandferien på Østkysten 🇱🇰🚘 Blant annet Sigiriya, Dambulla, Kandy, Ella, Galle, togreise i høylandet og safari i Yala nasjonalpark.

En rundreise gjennom vakre Sri Lanka, gir deg en opplevelse du aldri vil glemme. Overnatting på nøye utvalgte hotell, med fokus på komfort, service og beliggenhet.

 

Ta kontakt for å få forslag på en rundreise som passer på sommeren!

👉 Inntaksskjema – LINK

Trincomalee Sentrum: 

Kart over Trincomalee Sri Lanka

For å oppklare det først som sist. Trincomalee er distritksentrum og største by i nordøst, med  omlag 100.000 innbyggere. Og selve byen i seg selv er ikke det folk kommer hit for.

Når vi snakker om Trincomalee som turistmål, så mener vi egentlig strendene som ligger nord for byen. Henholdsvis 🏖️Uppuveli (ca 3 km nord for sentrum) og 🏖️Nilaveli (ca 12 km nord for sentrum).

Trincomalee Sri Lanka

Sri Lanka på sommeren: Strendene ved Trincomalee:

 • Nilaveli: Den bredeste og lengste stranda.
 • Uppuveli: Mindre og mer livlig strand nærmere sentrum.

Dette området på østkysten av Sri Lanka har sesong på sommeren. Beste tid å besøke Trincomalee er fra juni til september.

Uppuveli-stranda ved Trincomalee

Uppuveli strand Trincomalee Sri Lanka

Dette er en liten, koselig strand få kilometer nord for Trincomalee sentrum.

Områdene er langt fra overturistisfisert, men dette er i hvert fall det mest livlige stedet her. I tillegg til noen finere hotell, så finnes det også flere budsjettvennlige steder. Så her møtes både backpackere, familier og pensjonister.

Et stort pluss er også at det finnes koselige strandrestauranter som ikke er knyttet til hotellene.

Langs stranda ligger det også flere dykkesentre 🤿 🐠 Her kan du booke turer ut til Pigeon Island, eller andre dykkesteder i området. Få også med deg fiskerne som drar inn store garn med håndkraft på stranda hver kveld.

Hotell ved Uppuveli Beach

 • Trinco Blu: Stort, flott hotell med alle fasiliteter.
 • Sea Lotus Park: Budsjetthotell med svømmebasseng.
 • Coconut Beach Lodge: Gjestehus, backpackersted.

(Linkene er Agoda-affiliate,

takk for at du benytter de som takk for gode tips 🙂 

 

Restauranter ved Uppuveli:

 • Fernando´s Bar: Sjarmerende sted, midt på Uppuveli-stranda.
 • French Garden: Backpackersted med god, rimelig sjømat og hyggelig stemning. (De har også billige rom).
Uppuveli dykking sommeren sri lanka
Uppuveli Trincomalee skilt

Nilaveli-stranda ved Trincomalee

Nilaveli Trincomalee Sri Lanka på sommeren

Dette er den største og fineste stranda i området.😍 Stranda er mange kilometer lang, så  her er det god avstand mellom hotellene.

Og for noen hotell! På Nilaveli-stranden finner du mange flotte hotellresort med all tenkelig luksus. Her finnes det ene hotellet større og flottere enn det andre!

Om dette er stranda for deg, kommer litt an på hvilken type ferie du foretrekker.

En negativ ting ved denne stranda er at det er få restauranter. Man ender  gjerne opp med å spise på sitt eget hotell hver dag, og noen av hotellene er også all-inclusive. Dette kan blir for kjedelig for noen. Men på den annen side er dette et perfekt sted for å nyte noen dager med total avslapping, fri fra alt av hverdagens stress og mas.

Rett utenfor stranden på Nilaveli ligger “Pigeon-Island”. På en dagsutflukt hit til Pigeon Island nasjonalpark, kan du snorkle eller dykke ved det best bevarte korallrevet på Sri Lanka🤿.  Les mer om aktiviteter og severdigheter lenger ned i artikkelen.

Dykkesesongen fra juni til august, passer utmerket med å reise til Sri Lanka på sommeren.

Hotell ved Nilaveli Beach

(Linkene er Agoda-affiliate,

takk for at du benytter de som takk for gode tips 🙂 )

Severdigheter og aktiviteter i Trincomalee:

Fra sentrum i Trincomalee ser du det store fortet som ruver over byen. Fort Frederick er et tidligere nederlandsk fort, og er i  dag en aktiv militærbase. Det er åpent for turister og besøkende og her kan du blant annet få med deg:

 • Koneshwaram Temple: et hinduistisk tempel med fantastisk utsikt over havna.  (mer om dette under)
 • Lovers Leap / Swami Rock: Et utkikkspunkt som visstnok byr på et kjærlighetsdrama i ekte “Romeo og Juliet – stil”. Om dette er basert på en legende eller en sann historie, vet jeg ikke sikkert.

Langs veien mellom Uppuveli og Trincomalee finner du også et kjent minnesmerke fra annen verdenskrig og en krigskirkegård.

Kanniya Hot Springs: 

Et spesielt fenomen som er verdt å få med seg dersom du har god tid. På et lite område ligger syv oldtidsbrønner . Det merkelige fenomenet er at alle brønnene  inneholder vann med ulik temperatur.

Kanniya Hot Springs Trincomalee Sri Lanka

🐠Snorkling og Dykking:

For deg som liker livet under vann, finner du det best bevarte korallrevene i Sri Lanka utenfor kysten av Trincomalee. Spesielt populært er det å dykke eller snorkle ved den marine nasjonalparken «Pigeon-Island».

Reiser du til Sri Lanka på sommeren er dette beste sesong for dykking ved Trincomalee

         PS:   Reiser du på vinteren, så les om dykking i Hikkaduwa HER. 

🐬💦 Hvalsafari og Delfinsafari:

Dette må du få med deg om du befinner deg i området på sommeren.

I motsetning til den mer kjente hvalsafarien fra Mirissa, foregår båtturene her på sommeren. Det er stor sjanse for å se ulike hvaltyper, og i tillegger er det store stimer med delfiner her.

Et fantastisk syn!

Hvalsafari Delfiner Trincomalee

Vårt besøk ved Koneswaram tempel sommeren 2015:

Da Sanja var bare et halvt år var vi på den første ferieturen til Trincomalee. Og dette var vårt første besøk til det fascinerende tempelet Koneswaram.

Dette er et hinduistisk tempel og et viktig pilgrimsenter.

Sri Lanka på sommeren Trincomalee

Vi hadde ingen guide, men bare gikk og kikket oss litt omkring på egenhånd.

Hinduistiske templer er et fyrverkeri av farger, lukter og inntrykk.

Koneswaram er inget unntak. Her er det flere guder enn du klarer å telle, alle regnsbuens farger er representert og lukten av røkelse henger tungt over hele stedet.

En del av tempelområdet er dedikert til fruktbarhet. Hit kommer par som er problemer med å få barn. Ved å legge fram sitt ønske til gudene her, be, og legge igjen offergaver, sies det at ønsket om fruktbarhet vil oppfylles. På et tre utenfor tempelet henger det tusenvis av små miniatyr-krybber. Hver og en av disse er tatt med fra besøkende, og representerer et ønske om barn. Veldig interessant.

Koneswaram Temple Trincomalee
Koneswaram Temple Trincomalee

Vi besøkte tempelområdet på ettermiddagen. Vi kikket oss rundt en times tid, før solen begynte å nærme seg horisonten.

Fra et utsiktspunkt hadde vi fantastisk utsikt over byen, havna, havet og solnedgangen.

Herfra så vi fiskerne i de små trebåtene sine, som la ut fra kaia og satte kursen ut mot nattens arbeid  ventet.

Vi la merke til at de aller fleste gjorde et stopp rett under der vi stod. Rett under tempelet. Motoren på båtene ble skrudd av en stund, og båtene duppet rolig i bølgene under klippen vi stod på.

En mann som stod ved siden av oss forklarte at fiskerne ba om beskyttelse og godt fiske  før de reiste utover mot det åpne hav.

Sri Lanka byr alltid på opplevelser, og innsikt i kultur og religion. Er du i Trincomalee, så anbefaler jeg virkelig et besøk i dette kjente, hinduistiske tempelet.

Vi utsikten og en fantastisk solnedgang, før vi reiste tilbake til hotellet vårt på stranda.

 

Koneswaram Temple Trincomalee.
Koneswaram Temple Trincomalee.

Hvordan reise hit på sommeren? 

Som jeg nevnte innledningsvis er det lurt å legge in Trincomalee som siste stopp etter en rundreise.

Ønsker du å reise på egenhånd, så finnes det flere alternativer:

 • Ta lokaltransport, buss eller tog. Dette er rimelig, men vær forberedt på lite komfort,  og at det tar tid ; ) Du kan ta buss fra Dambulla, eller Batticaloa og det finnes også noen få direktebusser fra Colombo. Det går tog fra Colombo til Trincomalee (ca 8 timer).
 • Fly: Det finnes også mulighet til å ta private småfly fra Trincomalee og frem til Ratmalana (en halvtime unna hovedflyplassen utenfor Colombo)
 • Tuktuk: Når du er på plass i Trincomalee er tuktuk beste transportmiddel.  Disse er lett tilgjengelig overalt, og det er en billig form for taxi.
Trincomalee sentrum Sri LAnka

Praktisk informasjon:

 • Trincomalee besøkes helst på sommeren. Mellom juni og september.
 • Dette omårdet ble rammet hardt av borgerkrigen og tsunamien. I dag er det et trygt sted å feriere. Infrastruktur er gjenoppbygd og turismen vil nok blomstre i årene som kommer.
 • Her snakker de fleste tamilsk. Så de få singhalesiske glosene du lærte deg på stranda i Hikkaduwa kan du altså bare glemme å bruke her. De to språkene er helt forskjellige.
reise sri lanka sommer Trincomalee
Forrige innlegg
Marys Venner er mine venner!
Neste innlegg
Elefanter på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Norlanka Travels har arrangert rundreiser på Sri Lanka i 10 år

Endelig en god sesong igjen 🙏

Vinteren 2024 har vært fantastisk for oss. Og nesten litt symbolsk er det nettopp i år 10 år siden vi startet å selge rundreiser på Sri Lanka. Med et slikt jubileum er det fint å mimre litt.  Dette har Norlanka Travels gjort siden 2014:  En av høydepunktene fra research-turene våre til høyre 👆 I 2014…
Les mer
Internett på Sri Lanka?

🛜Internett på Sri Lanka

Den beste, tryggeste og rimeligste måten å komme deg på nett på Sri Lanka er å kjøpe et lokalt sim-kort. Dette gjør du veldig enkelt i ankomsthallen på flyplassen – eller i nærmeste by/tettsted.

Les mer

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE