I hovedstaden Colombo er det greit å bo fint. Svømmebasseng på taket er deilig for å trekke seg tilbake etter en liten kaotisk dag ute i storbyen!

Jentetur til Colombo

En jentetur til Colombo kan inneholde shopping, parkbesøk, solnedganger og hotell med svømmebasseng på taket. Og Colombo er også fint for jenter på bare fire år, det skal jeg fortelle mer om nå.
Jeg trengte en pause fra Hikkaduwa, og ønsket å utforske hovedstaden litt mer. Dinesh måtte jobbe, men Sanja ville heldigvis bli med Mamma på eventyr. Klart for jentetur til Colombo!

Hotell i Colombo svømmebasseng på taket!

Vi sjekket inn på et hotell i Kolupitiya-bydelen, slik at vi skulle være sentralt og i kort avstand til både severdigheter og shopping.
Hotellet vi valgte denne gangen het Renuka City Hotel. Ikke av de mest fancy, men ok pris,  fine rom og god beliggenhet. Og ikke minst svømmebasseng på taket! Det må en nesten ha da en besøker Colombo altså. Slik kan en trekke seg litt unna støyen fra gateplan og nyte litt sol og bad midt på dagen.
Vi sjekket inn på et hotell i Kolupitiya-bydelen, slik at vi skulle være sentralt og i kort avstand til både severdigheter og shopping.
Det at hotellet vårt hadde svømmebasseng på taket, og dette var nok høydepunktet for Sanjas del. Herfra kunne vi se ned på høydepunkt nummer to for henne, toget. Vi reiste nemlig kollektivt denne gangen, og Snaja syntes det var kjempegøy å kjøre tog. Ettersom vi (mot normalt) fikk sitteplasser hele veien begge retninger, var jeg igrunn enig. Det er noe sjarmerende med å se landskapet fly forbi fra togvinduet.

Shopping i Colombo

Ellers var mitt største mål for reisen var å få shoppet litt, blant annet nytt kamera. Og shopping er lett å få til, på en av de mange kjøpesentrene i byen. Under ser du bilde av «Liberty Plaza». Dette er et stort og kjent shoppingsenter i Kollupitiya området. Rett over gaten finner du også kino og det er flere spisesteder i nærheten.Her finner du:    Klær, elektronikk, sko, vesker mm. Det er en blanding av vestlig og asiatisk stil, og prisnivået er generelt rimelig. Noen av butikkene har fastpriser, mens noen av butikkene går det an å prute for å gjøre et skikkelig kupp! Sjekk ut “Uptown Kandy” i andre etasje. Dette området har mye fine klær!  Du finner også supermarkedet “Keels” i kjelleren og flere spisesteder.   Sjekk denne linken for mine andre tips om shopping i Colombo.

jentetur Colombo Shopping

Den store parken Viharamahadevi

Ellers likte vi oss begge i parken «Viharamahadevi», hvor de både har lekeplass, benker i skyggen av trærne og et lite akvarium.
jentetur colombo park
Park Colombo akvarium
PARK LEKEPLASS COLOMBO SRI LANKA

Avslutt jentetur med solnedgang i Colombo: 

 

Midt i hjertet av Colombo, ligger den store parken “Galle Face Green”. Dette er stedet å være ved solnedgang for å få et innblikk i srilankisk hverdag. Her yrer det av liv!

Familier som har piknik, barn som spiller cricket og flyr med drage. Langs gangveien nede mot havet står de grønne bodene tett i tett.

Her selges gatemat – Sri Lankan style.

Kunne det friste med litt frukt med chili, eller knallsterke friterte og innbakte reker?

Galle Face Green Colombo
Galle Face Green Colombo
Forrige innlegg
Hikkaduwa: beste stranda på Sri Lanka!
Neste innlegg
Negombo: Er det verdt et besøk?

Relevante blogginnlegg:

Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka feirer nyttår i april

Sri Lanka feirer nyttår i april

Ja, her på Sri Lanka feirer vi nyttår i april! Tradisjonelt var dette en markering av at innhøstingen av risavlingene var ferdig. Nyttårsfeiringen på Sri Lanka er vanligvis 13. eller 14 april. Astrologi er viktig på Sri Lanka, og dette er veldig tydelig denne dagen. Hvert år er det ulike tidspunkt der en skal gjøre…
Les mer
Sri Lanka Reise med ungdom

Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Skal du til Sri Lanka: og reise med ungdom eller større barn? Da har jeg tips til et par steder som er verdt å legge inn i reiseruta. Templer, teplantasjer og vannfall er nydelig, men kanskje kjedelig for ungdom? Finnes det noen mer action-fylte og spennende aktiviteter på Sri Lanka? Rafting på Sri Lanka Reiser…
Les mer

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE