Shopping og fine hoteller i Colombo Sri Lanka

Colombo: Shopping og fine hotell

Meningene om hovedstaden er delte. Colombo:  shopping og fine hotell 👍  Eller:  kaotisk, forurenset, bråkete og uten de store severdighetene 😰

Millionbyen Colombo byr på shopping, fine hotell og  gode restaurantopplevelser.

Mange turister synes det er  verdt å tilbringe noen dager her.

Colombo Hovedstaden Sri Lanka

Colombo: kaotisk og sjarmerende hovedstad!

 

Colombo er en enorm by, med 5,6 millioner innbyggere (flere enn i hele Norge tilsammen!). Det er ikke et klart definert sentrum, der det er gåavstand til alt.

Kjøpesentre, hoteller og de fineste områdene ligger spredt utover et stort område.

Derfor er det viktig å vite hvor du skal dra, og hva du ønsker å se før du reiser til Colombo. Videre kommer jeg  med tips til severdigheter, hotell og shoppingsentre.

Severdigheter i Colombo:

Få med deg solnedgangen ved Galle Face Green, her er det et yrende folkeliv og spennende matboder.

Dette området av byen har også gode restauranter og shoppingsentre. Disse har jeg tipset om i kartet over☝️

Disse severdighetene er verdt et besøk:

 • Floating Market
 • Independence Square
 • National Museum
 • Buddhisttempelet  «Gangaramaya»
 • Hindutempelet «Temple of Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil».
 • Den røde moskeen.

 

Hvis du reiser med barn, kan det være et fint avbrekk å reise til parken  “Viharamahadevi”. Her er det  lekeplasser, benker i skyggen og et lite akvarium.

👉 Du kan lese om vårt besøk i parken I DETTE BLOGGINNLEGGET.

PARK LEKEPLASS COLOMBO SRI LANKA

Colombo: shopping og fine hotell:

Colombo: shopping og fine hotell

Shopping i Colombo:

House of Fashion Colombo

Dette er en av favorittene mine når det gjelder å finne klær og leker til barna og gaver, og kjøpesenteret jeg alltid kommer tilbake til!  5 etasjer med ganske god oversikt over hva du finner på de ulike. En hel etasje bare med barneklær og leker for eksempel.

Det er en del «juggel» made in China her, men også en del skatter blant annet outlet for  H&M, Zara med flere og mye importerte varer.

Her finner du: klær til barn, dame og herre. Leker, gaver, interiør og mye mer

Åpningstider: Åpent til 22:00

Dette er et stort og kjent shoppingsenter i Kollupitiya området. Rett over gaten finner du også kino og det er flere spisesteder i nærheten.

Her finner du:    Klær, elektronikk, sko, vesker mm. Det er en blanding av vestlig og asiatisk stil, og prisnivået er generelt rimelig. Noen av butikkene har fastpriser, mens noen av butikkene går det an å prute for å gjøre et skikkelig kupp! Sjekk ut «Uptown Kandy» i andre etasje. Dette området har mye fine klær!  Du finner også supermarkedet «Keels» i kjelleren og flere spisesteder.

Åpningstider: Lørdag fra 10:00 til 14:00, søndag stengt. Alle andre dager fra 10.00 til 19:00.

Hver lørdag hele året hele året arrangeres «The Good Market». Et glimrende marked hvor du kan støtte sosiale entreprenører miljøvennlige aktører på Sri Lanka. Sosialt, fargerikt og veldig positivt for byen!

Her finner du: Etiske klær, naturlige såper, smykker, mat, interiør, og mye mer.  Fokus på økologiske, miljøvennlige og kortreiste produkter.

Åpningstider: Hver lørdag  fra 10:00 til 18:00

Byens vakreste kjøpesenter i disse historiske bygningene rett ved frigjøringsplassen.

Her finner du: Merkebutikker som Nike, Levis og Samsung, men også flere srilankiske klesdesignkjeder. Forholdsvis høyt prisnivå her.

Åpningstider: Alle dager fra 10:00 til 23:00

Et lite kjøpesenter i tilknytning til hotellet «Cinnamon Grand» sentralt i Colombo.

Her finner du: Kjente merker og designbutikker. Smykker, solbriller og en god bokhandel. Du finner også et et par cafeer og restauranter. Mer ekslusivt, men ikke det store utvalget.

Åpningstider: Alle dager fra 10:00 til 22:00

Et av byens eldste bygg, som ligger i området kjent som «Colombo Fort».

Her finner du:  Flere gode restauranter og cafeer (blant annet kjente «Ministry of Crabs» som avbildet). Odel, Barefoot, Spa Ceylon og et par andre sjarmerende butikker finner du også i dette området.

Åpningstider:  Alle dager fra 10:00 til 22:00

 

Today it houses nice restaurants and cafes, and cool shops. We had the lunch special – Chicken Biryani with Watalappan for dessert, delicious!

Dette er det eldste, største shoppingsenteret med hele syv etasjer.

Her finner du:   Mer enn 200 butikker (ingen har helt tellingen!), kino, stort restaurantområde i underetasjen og mini-lekekand. Du finner en blanding av vestlig og asiatisk stil: klær, elektronikk, sko, vesker mm. Noe ekte og noe kopier… Prisnivået er generelt rimelig.  I underetasjen er det mange ulike matboder med rimelig bevertning og de har også et mini-lekeland.

Åpningstider: Alle dager fra 09:00 til 21:00

Odel er en kjent Srilankisk merkevare, og de har mange butikker spredt rundt i landet. Flaggskipet er dette store kjøpesentret ved Alexendra Place no 5. (ODEL Department Store). Det ligger flott til, det er hyggelig bakgård med uteservering og flere restauranter og cafeer her. Anbefaler et besøk!

Her finner du:  En mengde ulike butikker og produkter innenfor klær, sminke, parfyme, smykker. Mye av klærne er produsert på Sri Lanka, men klart rettet mot et vestlig marked. Prisene er også deretter, mer kostbart, men god kvalitet.

 

Åpningstider: Alle dager fra 10:00 til 20:00

Butikken for den interiørinteresserte!

Her finner du: Tekstiler, porselen, kunst dekor og mye mer til hjemmet!  Litt stive priser er det eneste som gjør at jeg ikke kjøper ALT de har i denne butikken. I tillegg har de en veldig bra restaurant i tilknytning til stedet.

Åpningstider: Alle dager fra 10:00 til 19:00

Colombos travleste handelsgater ligger i dette området. Noen ganger er det også boder og utsalg ute i gatene, spesielt før nyttår og andre høytider er det mye salg.  Det er hit Srilankerne selv går når de skal kjøpe seg noe nytt. Området er kaotisk og bråkete, men absolutt en opplevelse å få med seg!

Her finner du: alt fra sofaer, olabukser og kaffekopper, til edelstener og brukte barbermaskiner. Noe for enhver smak!

Åpningstider: de fleste butikker stenger ca 20.00

  Fine hotell i Colombo sentrum:

 • Cinnamon Grand: Enormt stort og et av de beste hotellene i byen, anbefales!
 • Mövenpick: Nybygd luksushotell rett ved shoppingsenter og kino.
 • Galle Face: et ikonisk bygg fra kolonitiden, Sri Lankas eldste luksushotell.
 • Cinnamon RED: Flott beliggenhet, rom i ulike priskategorier. Svømmebasseng på taket.
 • Renuka City: Litt rimeligere, men fortsatt god beliggenhet.

 

  Anbefalte gjestehus/hostell:

 • Drift BnB: Hipt hostell, nært shoppingmuligheter. 
 • Cityrest Fort: Ligger fint til ved fortet, med shopping og restauranter i umiddelbar nærhet.

(Linkene er Agoda-affiliate,

takk for at du benytter de som takk for gode tips 🙂 )

2 dager i Colombo:

Desember 2021 tok jeg meg en husmorferie til Colombo. Målet var å få handlet julegaver, i tillegg til litt deilig alenetid uten mann og barn 🤣

Jeg reiste med toget fra Hikkaduwa på morgenen. Kl 08:40 er det en avgang som har 1.klasse-vogn og dette var en veldig behagelig transportetappe. Setereservasjon, god plass og lite folk. Prisen på 600LKR, ca 30 norske kroner for den tre timer lange togturen synes jeg det var verdt 👍

Jeg bodde på Prana Lounge, som også driver yogastudio og en superflott kafé, så det meste av tiden (bortsett fra shoppingen) ble tilbragt her. Du kan se det superkoselige rommet de ga meg i videoen under. Et perfekt sted for en liten husmorferie i Colombo ⭐

Hvordan reise til Colombo:

Galle Face ligger bare 35 km fra flyplassen. Allikevel kan det ta over en time å kjøre på grunn av trafikken. Du kan bestille transport fra hotellet du skal bo på, slik at de møter deg på flyplassen, eller arrangere på stedet.

👉 Er du ute etter å ta en natt på hotell etter ankomst til Sri Lanka, sjekk Negombo, kun 15 minutter fra flyplassen

 

Andre måter å komme seg inn til Colombo:

 • Colombo har jernbaneforbindelse i alle retninger. Langs sørkysten til Matara,  til Kandy i høylandet og nord til Jaffna.
 • Buss er ellers det viktigste kollektivtransportmiddelet. I sentrum må du være forberedt på å stå tett med medpassasjerene.
 • Tuktuk er ellers et veldig behagelig og enkelt transportmiddel. I Colombo by har de fleste tuktuker takstameter.
 • Tjenesten PickMe og Uber er også utbredt i Colombo.
Colombo Fort togstasjon
Opplev Colombo med stil!  Les mer om dagsturen  Big City Life – Colombo HER 
Colombo Shopping og hotell
Forrige innlegg
Ferie Sri Lanka: 5 tips før reisen.
Neste innlegg
Drive hjelpearbeid og frivillig arbeid på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer
Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer
festival i gatene på Sri Lanka

Festivaler på Sri Lanka: Fest i gatene!

Det er flere festivaler på Sri Lanka i løpet av året. Dette er feiringer knyttet opp mot de store verdensreligionene: Buddhisme, hinduisme, islam og kristendom. En av de mest fargerike og spennende festivaler  på Sri Lanka er Perahera. Perahera er folkefest i gatene! Da er det dansere, trommere og elefanter. Barn, menn og kvinner danser…
Les mer
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE