Ferie Sri Lanka 5 tips for en vellykket ferie

Ferie Sri Lanka: 5 tips før reisen.

Drømmer du om å reise på ferie til Sri Lanka? Her finner du mine 5 viktigste tips før du bestiller:

  1. Sett av nok tid til ferien på Sri Lanka.
  2. Kombiner strandferie og rundreise.
  3. Velg reiserute etter klima og sesong.
  4. Forbered deg på et «annerledesland».
  5. Ting Tar Tid.

ferie på sri Lanka nok tid

 

Sri Lanka er ikke gjort på en uke!

 

Vanligvis anbefaler jeg å ha minst 14 dager til disposisjon når en velger Sri Lanka som feriemål. Gjerne mer! Dette har både praktiske, miljømessige og økonomiske grunner, og vil bidra til en vellykket ferie.

Det tar tid å reise hit; 12 timers flytid med minst en mellomlanding. Flybillettene er også det som gjør størst innhogg i reisekassen.

Derimot går det an å både bo, spise og reise billig på Sri Lanka. Det er mange fordeler ved å bli lenge.

Du kan være flere måneder på Sri Lanka uten noen gang å kjede deg. Det finnes mer enn nok av steder og severdigheter verdt å få med seg.

kombiner strandferie og rundreise

Fantastiske strender på Sri Lanka!

Ved å sette av nok tid, kan du få med deg alt det beste fra landet. Og de vakre strendene på Sri Lanka, de kan du ikke gå glipp av!

Bruk en uke til å slappe av, bade, sole deg, spise deilig mat og se på vakre solnedganger.

De vakreste strendene finner du langs sørkysten:  Bentota, Hikkaduwa, Mirissa, Ahangama og Tangalle – bare for å nevne noen. Du kan lese mer om de ulike strendene på de to sidene under:

Men ikke reis til Sri Lanka bare for å ligge på stranda!

Sett av tid til å reise rundt. Det vakre høylandet er verdt å få med seg. Med irrgrønne teplantasjer som klamrer seg fast i åssidene, fossefall og fantastisk utsikt.  Sri Lanka har også mer enn 10 nasjonalparker. Bli med på safari og se leopard, krokodiller og ville elefanter!

Templer, ruinbyer og religiøse steder gir et interessant innblikk i historien og kulturen til landet. Det finnes også mange muligheter for de som liker en aktiv ferie, gåturer, rafting eller sykling i fjellene.

Sett av en uke eller mer for å reise rundt. Fra lavland, jungel, regnskog og fjell.

 

Den mest vanlige måten (og mest komfortable og tidsbesparende) er å reise med egen sjåfør. Vi arrangerer rundreiser på 3, 7 eller 10 dager hvor du og ditt reisefølge reiser rundt sammen med en av våre dyktige sjåfører. Du finner disse rundreisene i toppmenyen, og du kan lese mer om hvordan rundreisene foregår her. 

Beste ferien på Sri Lanka = Strand – Reise – Strand

En rundreise kan oppleves som intens. Det er vanskelig å unngå at det blir noen dager med lange kjøreetapper. Spesielt i høylandet tar det tid å kjøre på grunn av dårlige veier. Underveis blir du bombardert av inntrykk, lukter, smaker og menneskemøter dagen lang.

Derfor anbefaler jeg å avslutte med noen dager på stranda. For å koble ut og bearbeide alle inntrykk fra rundreisen. En vil jo også komme uthvilt hjem etter ferie!

 

Altså kombinasjonen slik:  strandsted – rundreise med severdigheter – strandsted –

mener jeg er oppskriften for en vellykket ferie til Sri Lanka!

 

ferie på sri lanka øst og vest

Når og hvor skal du reise på ferie?

 

Når er strendene i sør best og når er østkysten å foretrekke? Det er lurt å planlegge reisetidspunkt og reiserute etter klima og sesong. Tross at Sri Lanka er en relativt liten øy, er det markante forskjeller i vær, klima og sesonger.

 

Kort fortalt er det sør- og vestkysten som har best klima på den norske vinteren, mens østkysten har best klima under den norske sommeren.

Men dette er veldig forenklet, og det er store variasjoner fra år til år.

Du må nok alltid forvente å oppleve noe regn for eksempel. Kikk ut av vinduet da flyet nærmer seg landing på flyplassen ved Colombo. Hvilken farge ser du mest av utenfor ?

 

GRØNN!

Sri Lanka er utrolig grønt og frodig land.

Det tropiske klimaet betyr at det kommer mye regn i løpet av året. Men dette er ikke kaldt vestlandsregn, men deilig svalende skurer, som frisker opp lufta. Regnete kommer helst på ettermiddag og natt, og er vanligvis kort og intenst.

Høylandet og severdighetene i innlandet kan besøkes uavhengig av reisetidspunkt. Det er nok først og fremst strand-delen av ferien du er opptatt av mest mulig sol.

Se gjerne denne videoen for mer informasjon:

Ferie til annerledeslandet sri lanka

Sri Lanka er et spennende reisemål.

 

Landet er så annerledes enn Norge på mange måter. Språket, klimaet, maten, naturen, kulturen og menneskene.

Bananer og kokosnøtter  gror i alles hager, og hverdagsmaten er ris som spises med hendene.

Noen forskjeller kan virke irriterende eller til og med skremmende dersom du ikke er forberedt. Her får du noen hint:

 

Trafikken: et organisert kaos.

Eller bare kaos – spørs hvor du er.

Alle nordmenn jeg har møtt på Sri Lanka de siste 7 årene, nevner stort sett dette først; Trafikken!

Det kjøres fortere enn vi er vant til, på venstresiden på dårlige veier. Det tuter, bråker og forbikjøringer i svinger er helt vanlig.

Når trafikantene i tillegg består av både gående, syklende, mopeder, motorsykler, tuktuker, biler, busser, lastebiler  og kuer,  så oppleves det som helt uoversiktlig for de som ikke er vant med det.

 

Velg et reiseselskap som stiller med en erfaren god sjåfør, og nye biler med setebelter og barneseter. Se deg alltid for før du krysser vegen. Da har du gjort det du kan for å ivareta sikkerheten.

 

 

 

Guide til Hikkaduwa traktor trafikk

 

Sri Lanka er et utviklingsland.

Du vil oppleve en lavere standard enn du er vant med. Langs veiene ser du forfalne hus, og folk som lever i fattigdom. Det er greit å forberede spesielt barn på.

Det er dårlig infrastruktur i landet. Du vil helt sikkert oppleve strømbrudd. Vannet kan plutselig bli borte i timer av gangen, og du vil ikke finne trådløst internett overalt.

 

Lavere standard.

Det er god standard på mange nye hotell, og det finnes luksuriøse resorts hvis du betaler for det. Men de vanligste små hotellene, gjestehusene og mange lokaleide restauranter kan fremstå ganske «slitne» sett med norske øyne.

Ikke være redd for å gå inn på steder som ser enkle ut. Maten kan være den aller beste nettopp på slike steder.

 

Vil du prøve lokal mat?  Se etter hvor Srilankeserne selv går for å spise!

Og som du kanskje har fått med deg, den vanligste retten her er Rice & Curry. Men fersk sjømat og deilig vegetarmat er også lett å få tak i. Den Srilankiske maten kommer til å overraske deg positivt, det er jeg sikker på!

Ferie Sri Lanka ting tar tid

Om maten er god, så kan servicen være treg…

 

T – T – T       Ting Tar Tid.

Dette kan du velge selv å ta som en morsom kulturforskjell, eller du kan la deg irritere. Det er opp til deg!

 

Et tretimers restaurantbesøk

Et eksempel på at ting tar tid er vårt besøk på en enkel strandrestaurant for noen dager siden. Vi kommer inn og setter oss ved et av bordene med sjøutsikt. Jeg, Dinesh og jentene våre. Ingenting skjer.. Vi ber om å få en meny. Kelneren går rolig frem og tilbake med andre ting ved baren noen gangen, før han etter noen minutter kommer med menyen. Dretter må vi igjen vinke på kelneren for å be om å få bestille.

Deretter tar det 40 minutter før maten kommer. (Maten er forøvrig en supergod nygrillet fisk) Deretter må vi be om å få mer drikke, be om å få regningen, be om å få betale osv. Ingen spør om maten var god, eller om vi kanskje vil ha noe dessert. En slik service på en restaurant i Norge, og jeg ville gått etter fem minutter. Men her på Sri Lanka, er dette mer normalen.

Vi velger å bruke det tretimers restaurantbesøket til å se på solnedgangen, ha tærne i sand, snakke sammen og slappe av. Nyte livet!

 

 

 

Surfing Hikkaduwa Sri Lanka

 

En bekjent som jobber som kelner på en strandrestaurant her sa det så fint:  «Merete, hvorfor har noen turister så dårlig tid? De maser på maten etter ti minutter, de løper til baren og bestiller drikke. De virker så irriterte og utålmodige. – Hvorfor slapper de ikke av og nyter ferien sin, hva er det de skal rekke? «

Jeg ble litt svar skyldig.

 

Kort oppsummert:

 

Forbered deg på at Sri Lanka er annerledes,  – det er jo derfor dere vil reise hit. Sett av god tid til ferien!

Bestill en av Norlanka Travels sine opplevelsesrike rundreiser, og kombiner det med en deilig strandferie.

 God ferie!

Forrige innlegg
Reise til Sri Lanka 2021
Neste innlegg
Colombo: Shopping og fine hotell

Relevante blogginnlegg:

innreiseregler sri lanka visum

Innreiseregler Sri Lanka

Her finner du siste oppdaterte innreiseregler for Sri Lanka (oktober 2023). Jeg håper det er nyttig for deg som planlegger å reise på ferie til Sri Lanka. Dokumentkrav: 🛂 :  Pass som er gyldig mer enn 6 mnd. 📧 :  Visum 30 dagers ETA. 📍: Ankomstkort. Dette kan nå fylles ut online før du reiser. ⚕️: Ingen…
Les mer
vaksiner for reise til sri lanka

Vaksiner før reisen til Sri Lanka

🤔 Hvilke vaksiner trenger du før ferien til Sri Lanka? Det er et viktig spørsmål som jeg vil gå gjennom i denne bloggposten. Det er viktig for meg å understreke at du i tillegg må sjekke med din lege eller vaksinasjonskontor. Det kan være spesielle forhold som alder og helse, som gjør at det er…
Les mer
Hvordan forlenge visum på Sri Lanka

Forlenge visum på Sri Lanka.

Ja, det går an å forlenge visumet ditt etter at du har kommet til Sri Lanka. Les først DENNE GUIDEN hvor jeg forklarer hvordan du søker visum FØR DU REISER til Sri Lanka. 👉 Når du er på Sri Lanka, kan du forlenge visumet på 3 ulike måter: 1: Forlenge visum online Det enkleste eller…
Les mer
pakketips ferie sri lanka

Pakkeliste til Sri Lanka

Det viktigste å ha med på en ferie til Sri Lanka: PAKKELISTE:  Pass som er gyldig mer enn 6 måneder etter retur til Norge. 👉 Med gyldig turistvisum!    -Les mer om hvordan du søker visum til Sri Lanka HER.  Visakort: Først og fremst for å ta ut lokal valuta (LKR). Det er langt fra…
Les mer

4 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE