Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka?

Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise!

Men Sri Lanka er et fantastisk land å besøke, og du er mer velkommen enn noen gang før! 😊🙏

Dersom du leter etter et spennende og vakkert reisemål, og tåler at ting er litt annerledes enn hjemme , da kan du fortsatt reise til Sri Lanka.

Følg mine 10 råd for en trygg reise (under)  – og reis NÅ😊

Sist oppdatert: 06.01.2023

Ja det er trygt å reise til Sri Lanka

10 tips for en trygg reise til Sri Lanka:

⭐ Ha en god reiseforsikring som dekker både eventuelle avbestillinger, sykehusinnleggelse og annen bistand. (Dette gjelder såklart alle reiser, ikke bare til Sri Lanka )

⭐ Bestill all transport gjennom et pålitelig selskap. Jeg anbefaler også å bruke samme sjåfør gjennom en rundreise over flere dager. Da får du også guiding, hjelp og informasjon i tillegg til mer.

⭐ Velg hotell som har generator. For tiden er det omtrent daglige strømbrudd, hvor strømmen blir borte 1-3 timer.

⭐ Ta med lommelykt til hjelp under strømbrudd. Hvis du planlegger å jobbe mens du er her, så ta med power bank og eventuell en liten solcelle-lader 🔌☀️

⭐ Kjøp et lokalt SIM-kort etter ankomst til Sri Lanka (Jeg anbefaler Mobitel). Da kan du både ringe og bruke rimelig 4G internett.

⭐  Forbered deg på hvordan Sri Lanka er.  Dette blogginnlegget -👉5 tips for en vellykket reise – gir god innsikt.

Og hverken jeg, eller andre, vet hvordan situasjonen i landet er til sommeren (eller egentlig om en uke) .  Men jeg vil holde dere oppdatert da vi vet mer. Er du en person som blir veldig stresset med tanken på endringer i reiseplaner? Da er kanskje ikke Sri Lanka landet for deg… ?

⭐ Hold deg unna demonstrasjoner og store folkemengder i protest. (🇱🇰❤️ du kan bruke sosiale medier til å vise din støtte i stedet). I stedet for mye tid i hovestaden Colombo og større byer:   🏖️🌴 Reis til strandstedene  eller det vakre høylandet i stedet ⛰️🍃☕

⭐ Registrer deg og følg anbefalinger fra UD –  og lytt til anbefalinger underveis fra ansatte på hotellet du bor ved på Sri Lanka.

⭐ Ta med medisiner du trenger for hele oppholdet, det er importmangel på enkelte medikamenter.

☀️ Ta også med god solkrem – da det er vanskelig å finne kvalitet akkurat nå.  (Se hele pakkelisten min HER)

UD´s reiseinformasjon gir råd til norske turister: 
👉  Les oppdatert reiseråd for Sri Lanka

.

👇👉 I denne videoen  (fra april 2022) snakker jeg også mer rundt spørsmålet om det er trygt å reise til Sri Lanka. Det meste her er fortsatt aktuelt:

Det er allerede mange Nordmenn som har besøkt Sri Lanka,  og mange falt pladask🧡🇱🇰 Denne lille øya sør for India har jo liksom alt som skal til for å bli en ny norsk feriefavoritt. Deilige strender, vakker natur og spennende kultur.

 

reise til sri lanka

Sri Lanka har vært nære på å «ta av» som turistdestinasjon i mange år. 

Etter stor økning a antall turister i tiåret fra 2010, ble det bråstopp en stund etter terrorangrepet i påsken 2019. Etter noen stille måneder var Sri Lanka igjen på veg til å ta av etter jul 202. Men så…. Covid-19 😷  Etter landet gjenåpnet for internatsjonale turister fra Oktober 2021, så har myndighetene her på sin side ikke klart å ta administrere landets økonomiske situasjon. Skatteletter og enorme lån har ført landet inn i en økonomisk krise våren 2022.

Strømbrudd og mangel på viktige importvarer:

Og der er vi fortsatt i dag. Ja, den politiske situasjonen har blitt bedre, men Sri Lanka er fortsatt preget av økonomisk krise og inflasjon for tiden.  Dette merker vi ved at verdien av Rupees LKR har tapt seg veldig i det siste og prisene stiger – spesielt på gass, bensin og strøm.  Vi har også en del strømbrudd, fra 1-3 timer om dagen.

For de lokale her er situasjonen vanskelig. For turister som bor på gode hotell med generator (som f.eks At Ease Beach Hotel) merker de lite av dette. Fordi turister bringer inn utenlandsk valuta som USD eller betaler med utenlandske kort, merker de heller ikke prisøkningen fordi dere får mer LKR for deres kroner.

– Pris på transport har gått litt opp pga høye dieselpriser, mens hotellpriser er ca det samme som tidligere i USD/NOK.

trygt å reise til Sri Lanka
I tillegg til hensyn til sikkerhet, vil jeg her også komme med litt tips til kotymé, skikk og bruk på Sri Lanka.

Hvordan oppfører du deg på Sri Lanka:

 • Utvis respekt ved besøk i templet eller andre religiøse bygg 🙏  På Sri Lanka betyr dette å ha på klær som dekker skuldre og knær og at sko skal settes av utenfor tempelet.
 • Inne i tempelområdet: unngå unødvendig snakk, snakk lavt, ikke poser foran religiøse symboler. Spør vaktene om det er greit å ta bilder på det aktuelle stedet. 📸 Husk at templene ikke først og fremst er turistattraksjoner  – men hellige, religiøse steder for tilbedelse.
 •  Motiver av Buddha i ikke-religiøse sammenhenger er ikke lov. Det finnes eksempler på at turister har blitt deportert på grunn av en buddha-tatovering.
Kataragama hellig tempel på Sri Lanka
 • Vis stor respekt for andre menneskers religion og politiske ståsted. Ikke gå inn i diskusjoner, eller hevd din egne bastante tro eller mening ovenfor folk du ikke kjenner. I Norge tar vi ytringsfrihet som en selvfølge  og diskuterer gjerne for moro skyld. Dette gjelder ikke i alle land og religion, politikk, økonomi etc kan være et sårt tema for enkelte.
(PS: Norge hadde en sentral rolle under fredsforhandlinger under borgerkrigen. Enkelte her opplevde at Norge/ Erik Solheim støttet tamiltigrene, og motarbeidet fredsarbeid, og en sjelden gang kan du oppleve kommentarer på dette. Dette hører dog til sjeldenhetene, og nordmenn som turister har et godt rykte her på Sri Lanka)
 • 👙 Bikini er het supert på stranda.  Ikke i gata!
 • Å sole seg toppløs er ikke lov. enkelt og greit!
(Jeg tenker med gru blandet med latter  på den dagen en russisk dame la seg til midt på stranda med puppene fremme her i Hikkaduwa. Dette var i tillegg en helligdag og det krydde derfor av lokale som var på piknik på stranda med familiene sine. De som har vært på en offentlig strand i Sri Lanka på en fridag, vet at de lokale ofte bader i bukser eller kjoler. I hvert fall vakte det stor oppmerksomhet denne «nakne» russiske dama som lå der. En mann som jobbet i nærmeste restaurant gikk forsiktig bort til denne damen, unnskyldte seg, rødmet, var flau og spurte om hun vær så snill kunne kle på seg da det var barn til stede. Damen svarte med å bli sur og fortsatte den toppløse solingen. En stund senere gikk selgeren bort og sa ifra igjen at det ikke var lov til å sole seg toppløs her, og ba henne ta hensyn til dette. Nå ble damen skikkelig sur, beskyldte mannen for å legge an på henne og ville tilkalle politet. Hun begynte å rope og skrike og det ble litt av et drama! Politiet kom i hver fall, og det russiske damen ble tatt med og senere deportert ut av landet. Pinlig greie!

Og et par tips til slutt:

 • Vær forsiktig i trafikken🚦
Du må for all del ikke forvente at noen kommer til å stoppe for deg, ta det heller som en bonus hvis det skulle skje. Fotgjengerovergang? Hjelper ikke, se deg for en ekstra gang før du krysser veien.
 • Bølger og understrømmer i havet!

Spør alltid en lokal om det er trygt å bade dersom du er usikker 💙 Det er skumle understrømmer flere steder, og drukning er dessverre ganske vanlig!

Flere tips for en vellykket ferie til Sri Lanka:

I dette blogginnlegget finner du flere tips til å planlegge en super ferie på Sri Lanka👇👇

Ferie Sri Lanka 5 tips for en vellykket ferie
Forrige innlegg
God jul!

Relevante blogginnlegg:

Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer
Du kan reise til Sri Lanka nå

Du kan reise til Sri Lanka nå

(men vi blir i Norge en stund til) Du KAN reise til Sri Lanka nå 🎉 UDE har opphevet reiserådet som frarådet reiser til Sri Lanka. De vurderer at sikkerhetssituasjonen i landet  er mer stabil.  Så hurra-hurra 🥂 da går det an for nordmenn å reise til Sri Lanka fremover. Vi i Norlanka Travels tar i mot bestillinger av…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer

6 kommentarer. Leave new

 • Fint og inspirerende innlegg om situasjonen i Sri Lanka og hvordan man burde oppføre seg. Som du sier burde flere følge disse rådene og vise respekt uansett hvor de reiser. Mange er dessverre ikke så gode på det som de kanskje burde være… Gleder meg i alle fall veldig til jeg vender snuten mot Sri Lanka i høst 😀

  Svar
 • Merete Lund
  17/07/2015 10:52

  Så bra du likte innlegget 🙂 Det er faktisk helt vannvittig hvordan noen turister oppfører seg, som om de eier hele verden og ikke bryr seg det døyt om hvordan andre oppfatter de!
  Men du må glede deg ja, du har mange fantastiske opplevelser og inntrykk i vente : )
  Håper vi får til å treffes da du kommer også, det hadde vært koselig!

  Svar
 • Hvordan er klima i juni/juli ?

  Svar
 • Merete Lund
  22/05/2016 13:54

  Hei 🙂 Det korte svaret er at det er regntid i sør + vest Tørt og varmt i nord + øst. Men så varierer det veldig når og hvor mye det regner da.. Hvor kunne du tenke deg å reise?

  Svar
 • […] 🖤 Er det trygt å reise til Sri Lanka nå?  […]

  Svar
 • […] ja (og hurra!) Det er fullt mulig og helt trygt å reise til Sri Lanka som turist for tiden og vi arrangerer flere rundreiser for norske par og familier nå i jula. 👍 Dinesh er også i […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE