Mitt første møte med Hikkaduwa Merete Lund

Mitt første møte med Hikkaduwa

I 2012 kom jeg til 🇱🇰Sri Lanka for aller første gang. En backpacker med en plan om å se, oppleve og reise videre. Reise videre gjorde jeg da – men i fare for å høre alt for klisjé ut: hjertet mitt ble igjen. ❤️Sri Lanka gjorde virkelig inntrykk!

Derfor er det skikkelig gøy å lese igjen det jeg selv skrev dengang, (på bloggen Bobleliv) om da jeg var tilbake igjen på Sri Lanka for andre gang, et år senere. Denne gangen besøkte jeg et sted jeg ikke hadde vært på ved siste besøk: Hikkaduwa.

Spoler vi flere år frem,  så bor jeg jammen her, med mann, to barn, strandhotell og reiseselskap. Livet altså!

Hikkaduwa mitt første møte

Mitt første møte med Hikkaduwa: 

Bussturen hadde vært lang, varm og humpete.  Jeg hadde ikke drukket vann på timevis. Bussen punkterte bare en gang, men allikevel tok turen betraktelig lenger tid enn jeg ble forespeilet. Som vanlig.

Men nå tror jeg endelig at jeg er fremme.

«Hikkaduwa?», spør jeg han som selger billettene på bussen.

Gutten nikker. Han hjelper meg med å lempe sekken min ut, og jeg hopper etter.

Hva slags sted har jeg kommet til nå tro? Etter en halvtimes jakt langs den bråkete hovedveien finner jeg endelig et gjestehus til en ok pris. Jeg tar en kjapp, kald dusj og går ned på stranda.  Hikkaduwa Beach!

Og for en strand! 🤩🌴 Deilig, gyldenbrun, varm, myk sand. Knallblått hav og brusende bølger 💙

Hikkaduwa strand på Sri Lanka

Det brusende vannet er fylt opp av surfere. De sitter overskrevs på brettene sine og venter på den neste store bølgen.

Langs stranden ligger solbrune mennesker under parasoller.

Jeg fortsetter å gå og stranden ser aldri ut til å ta slutt. Det blir færre restauranter, færre solsenger, flere palmer og til slutt er det bare meg og noen fiskere igjen. Plutselig føles det som om jeg er på en nesten øde strand, for et paradis!

Men jeg er sulten, så jeg snur og går tilbake for å finne en restaurant. Jeg har lyst på en iskald Lion-øl og en prawn-curry😋

Hikkaduwa sol strand surfere

Hikkaduwa: en ny favoritt på Sri Lanka!

Etter bare noen timer i Hikkaduwa har jeg funnet meg en favorittrestaurant, spist verdens beste prawn-curry, sett solen forsvinne ned i havet og blitt invitert med på fest til kvelden.
Jeg takker alle høyere makter for at jeg dro hit og meg selv for at jeg fortsatt har tre uker igjen av ferien!

Mitt første – men ikke siste møte med Hikkaduwa.

For jeg falt jo pladask!

Selv om jeg hadde vært på Sri Lanka flere ganger og besøkt flere flotte steder og fine strender, så gjorde Hikkaduwa et helt spesielt inntrykk. Ikke bare en flott strand, men atmosfæren, stemningen, naturen, surfingen og menneskene ❤️

forelsket i Hikkaduwa

Disse første ukene i Hikkaduwa, vil jeg for alltid huske som et eventyr ✨ I tillegg til late stranddager, snorkling og dykking – så fikk jeg prøvd å surfe for første gang. Det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, men utrolig moro!  Dinesh tok meg med på mange utflukter og dagsturer. Jeg bakpå scooteren, han som trygg sjåfør og kjentmann.

Det å cruise rundt på scooter langs svingete jungelveier er en opplevelse i seg selv.

Blant annet besøkte vi et vannfall i nærheten. På toppen kunne vi bade i deilig, svalt ferskvann. Og til dere som har prøvd “fish-massage” et eller annet sted i Asia: forestill deg å bade med disse fiskene. Ja, det kiler!

Naturen og mangfoldet av dyr på  Sri Lanka er fantastisk, det å få nærkontakt med både skilpadder, øgler og aper er stas!

Mitt første møte med Hikkaduwa
Surfing i Weligama Hikkaduwa

Ja, dette var mitt aller første møte med Hikkaduwa. – Og Dinesh som senere ble min mann.

Hvis du lurer på om Hikkaduwa kan være ditt neste reisemål 👉 👉 så kan du lese en litt mindre personlig reisesguide HER.

Hikkaduwa

Hvis du synes personlige historier er moro, så kanskje du vil lese en av disse:

👉 Slik bygde vi hotellet vårt på Sri Lanka. 

👉 Hvordan er det å bo på Sir Lanka? 

Forrige innlegg
Innreiseregler Sri Lanka
Neste innlegg
Beste stranda på Sri Lanka?

Relevante blogginnlegg:

Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer
Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE