Mitt første møte med Hikkaduwa Merete Lund

Mitt første møte med Hikkaduwa

Bussturen hadde vært lang, varm og humpete.  Jeg hadde ikke drukket vann på timevis. Bussen punkterte bare en gang, men allikevel tok turen betraktelig lenger tid enn jeg ble forespeilet. Som vanlig.

Men nå tror jeg endelig at jeg er fremme.

«Hikkaduwa?», spør jeg han som selger billettene på bussen.

Gutten nikker. Han hjelper meg med å lempe sekken min ut, og jeg hopper etter.

Hva slags sted har jeg kommet til nå tro? Etter en halvtimes jakt langs den bråkete hovedveien finner jeg endelig et gjestehus til en ok pris. Jeg tar en kjapp, kald dusj og går ned på stranda. Hikkaduwa Beach!

Hikkaduwa strand

Og for en strand! Deilig gyldenbrun, varm sand.

Noe av det beste som finnes er myk sand under tærne og vind i håret.

Sol, strand og surfere i Hikkaduwa!

Det brusende vannet er fylt opp av surfere. De sitter overskrevs på brettene sine og venter på den neste store bølgen.

Langs stranden ligger solbrune mennesker under parasoller. Jeg fortsetter å gå og stranden ser aldri ut til å ta slutt. Det blir færre restauranter, færre solsenger, flere palmer og til slutt er det bare meg og noen fiskere igjen.

Hikkaduwa Sri Lanka strand sørksyten

Så snur jeg og går tilbake for å finne meg noe å drikke og spise.

Hikkaduwa: en ny favoritt!

Etter bare noen timer i Hikkaduwa har jeg funnet meg en favorittrestaurant, spist verdens beste prawn-curry, sett solen forsvinne ned i havet og blitt invitert med på fest til kvelden.
Jeg takker alle høyere makter for at jeg dro hit og meg selv for at jeg fortsatt har tre uker igjen av ferien!
Hikkaduwa surfer i solnedgang

Jeg falt pladask for Hikkaduwa!

Det er vanskelig å forklare hva som gjør at jeg faller for et sted.

Fine strender og severdigheter holder ikke, det må være noe mer.

Hikkaduwa har i tillegg en helt spesiell atmosfære, synes jeg. En bra kombinasjon av hyggelige mennesker, aktiviteter, utflukter, avslapping, strandliv og fest gjorde at jeg stortrivdes her i tre hele uker. Bare se hvor fint det er:

Mitt første møte med Hikkaduwa

I tillegg til late stranddager og dykking i Hikkaduwa, så var jeg også på noen dagsturer.

Det å cruise rundt på scooter langs svingete jungelveier er en opplevelse i seg selv.

Blant annet besøkte jeg et vannfall i nærheten. Her var det et ferskvann som jeg ble oppfordret til å bade i. Og til dere som har prøvd “fish-massage” et eller annet sted i Asia: forestill deg å bade med disse fiskene. Ja, det kiler!

Naturen og mangfoldet av dyr på  Sri Lanka er fantastisk, det å få nærkontakt med både skilpadder, øgler og aper er stas!

første møte med Hikkaduwa – og første gang jeg surfet

Jeg har i alle år trodd jeg var litt for pysete til å slenge meg på surfebølgen. Bokstavelig talt.

Men når jeg engang var i et surfeparadis og i tillegg ble god venn med en surfeinstruktør. Da måtte jeg bare prøve.

Surfing i Weligama Hikkaduwa

Vi reiste på en dagstur til stranda i Weligama, som er perfekt for nybegynnere. Med små bølger og kyndig veiledning, var det ingen sak å komme seg opp på brettet og bli stående.

Og herregud, så moro det var!

De store bølgene får derimot vente til neste gang!

Kommentar til  «Mitt første møte med Hikkaduwa». 

Dette blogginnlegget ble første gang skrevet på min tidligere reiseblogg «Bobleliv»

I ettertidens lys, – etter jeg faktiskt flyttet hit, så er det moro å lese.

Tenk at jeg umiddelbart ble så glad i Hikkaduwa ❤️️

 

Vil du vite mer om Hikkaduwa, så les gjerne dette blogginnlegget:

Forrige innlegg
Man lærer så lenge man lever: 7 verdensdeler.
Neste innlegg
Dykk nummer 100! – i Hikkaduwa på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer
Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka? Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise! Men…
Les mer
Du kan reise til Sri Lanka nå

Du kan reise til Sri Lanka nå

(men vi blir i Norge en stund til) Du KAN reise til Sri Lanka nå 🎉 UDE har opphevet reiserådet som frarådet reiser til Sri Lanka. De vurderer at sikkerhetssituasjonen i landet  er mer stabil.  Så hurra-hurra 🥂 da går det an for nordmenn å reise til Sri Lanka fremover. Vi i Norlanka Travels tar i mot bestillinger av…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE