Mitt første møte med Hikkaduwa Merete Lund

Mitt første møte med Hikkaduwa

I 2012 kom jeg til 🇱🇰Sri Lanka for aller første gang. En backpacker med en plan om å se, oppleve og reise videre. Reise videre gjorde jeg da – men i fare for å høre alt for klisjé ut: hjertet mitt ble igjen. ❤️Sri Lanka gjorde virkelig inntrykk!

Derfor er det skikkelig gøy å lese igjen det jeg selv skrev dengang, (på bloggen Bobleliv) om da jeg var tilbake igjen på Sri Lanka for andre gang, et år senere. Denne gangen besøkte jeg et sted jeg ikke hadde vært på ved siste besøk: Hikkaduwa.

Spoler vi flere år frem,  så bor jeg jammen her, med mann, to barn, strandhotell og reiseselskap. Livet altså!

Hikkaduwa mitt første møte

Mitt første møte med Hikkaduwa: 

Bussturen hadde vært lang, varm og humpete.  Jeg hadde ikke drukket vann på timevis. Bussen punkterte bare en gang, men allikevel tok turen betraktelig lenger tid enn jeg ble forespeilet. Som vanlig.

Men nå tror jeg endelig at jeg er fremme.

«Hikkaduwa?», spør jeg han som selger billettene på bussen.

Gutten nikker. Han hjelper meg med å lempe sekken min ut, og jeg hopper etter.

Hva slags sted har jeg kommet til nå tro? Etter en halvtimes jakt langs den bråkete hovedveien finner jeg endelig et gjestehus til en ok pris. Jeg tar en kjapp, kald dusj og går ned på stranda.  Hikkaduwa Beach!

Og for en strand! 🤩🌴 Deilig, gyldenbrun, varm, myk sand. Knallblått hav og brusende bølger 💙

Hikkaduwa strand på Sri Lanka

Det brusende vannet er fylt opp av surfere. De sitter overskrevs på brettene sine og venter på den neste store bølgen.

Langs stranden ligger solbrune mennesker under parasoller.

Jeg fortsetter å gå og stranden ser aldri ut til å ta slutt. Det blir færre restauranter, færre solsenger, flere palmer og til slutt er det bare meg og noen fiskere igjen. Plutselig føles det som om jeg er på en nesten øde strand, for et paradis!

Men jeg er sulten, så jeg snur og går tilbake for å finne en restaurant. Jeg har lyst på en iskald Lion-øl og en prawn-curry😋

Hikkaduwa sol strand surfere

Hikkaduwa: en ny favoritt på Sri Lanka!

Etter bare noen timer i Hikkaduwa har jeg funnet meg en favorittrestaurant, spist verdens beste prawn-curry, sett solen forsvinne ned i havet og blitt invitert med på fest til kvelden.
Jeg takker alle høyere makter for at jeg dro hit og meg selv for at jeg fortsatt har tre uker igjen av ferien!

Mitt første – men ikke siste møte med Hikkaduwa.

For jeg falt jo pladask!

Selv om jeg hadde vært på Sri Lanka flere ganger og besøkt flere flotte steder og fine strender, så gjorde Hikkaduwa et helt spesielt inntrykk. Ikke bare en flott strand, men atmosfæren, stemningen, naturen, surfingen og menneskene ❤️

forelsket i Hikkaduwa

Disse første ukene i Hikkaduwa, vil jeg for alltid huske som et eventyr ✨ I tillegg til late stranddager, snorkling og dykking – så fikk jeg prøvd å surfe for første gang. Det var mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, men utrolig moro!  Dinesh tok meg med på mange utflukter og dagsturer. Jeg bakpå scooteren, han som trygg sjåfør og kjentmann.

Det å cruise rundt på scooter langs svingete jungelveier er en opplevelse i seg selv.

Blant annet besøkte vi et vannfall i nærheten. På toppen kunne vi bade i deilig, svalt ferskvann. Og til dere som har prøvd “fish-massage” et eller annet sted i Asia: forestill deg å bade med disse fiskene. Ja, det kiler!

Naturen og mangfoldet av dyr på  Sri Lanka er fantastisk, det å få nærkontakt med både skilpadder, øgler og aper er stas!

Mitt første møte med Hikkaduwa
Surfing i Weligama Hikkaduwa

Ja, dette var mitt aller første møte med Hikkaduwa. – Og Dinesh som senere ble min mann.

Hvis du lurer på om Hikkaduwa kan være ditt neste reisemål 👉 👉 så kan du lese en litt mindre personlig reisesguide HER.

Hikkaduwa

Hvis du synes personlige historier er moro, så kanskje du vil lese en av disse:

👉 Slik bygde vi hotellet vårt på Sri Lanka. 

👉 Hvordan er det å bo på Sir Lanka? 

Forrige innlegg
Er det trygt å reise til Sri Lanka?
Neste innlegg
Beste stranda på Sri Lanka?

Relevante blogginnlegg:

Norlanka Travels har arrangert rundreiser på Sri Lanka i 10 år

Endelig en god sesong igjen 🙏

Vinteren 2024 har vært fantastisk for oss. Og nesten litt symbolsk er det nettopp i år 10 år siden vi startet å selge rundreiser på Sri Lanka. Med et slikt jubileum er det fint å mimre litt.  Dette har Norlanka Travels gjort siden 2014:  En av høydepunktene fra research-turene våre til høyre 👆 I 2014…
Les mer
Internett på Sri Lanka?

🛜Internett på Sri Lanka

Den beste, tryggeste og rimeligste måten å komme deg på nett på Sri Lanka er å kjøpe et lokalt sim-kort. Dette gjør du veldig enkelt i ankomsthallen på flyplassen – eller i nærmeste by/tettsted.

Les mer

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE