Hvordan er det å bo på sri lanka

Hvordan er det å bo på Sri Lanka?

-og svar på de 10 mest stilte spørsmålene fra dere.

Og første spørsmål er gjerne dette, hvordan er det å bo på Sri Lanka, Merete?

Hvordan er det å bo på Sri Lanka?

Jeg stortrives med å bo på Sri Lanka. Virkelig! Jeg har nå bodd her i snart åtte år, er gift og har to barn her. Det har blitt mitt nye hjemland.

Hvordan er hverdagslivet på Sri Lanka?

For å svare på dette, har jeg lyst til å dele et innlegg jeg skrev på Instagram for en tid tilbake:

Hvordan er det å bo på Sri Lanka Hverdager

Det positive med å jobbe for seg selv, er allikevel friheten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja, vi jobber MYE, men vi kan legge opp dagene slik vi vil. Og det er noe som er veldig viktig for meg.

Jeg prioriterer å være mye med barna da de er våkne. Det koster meg lite å velge bort tv, Netflix og mye sosialt på kveldene – og heller ta igjen jobb da. Sanja er kun i barnehagen (pre-school) 5 timer om dagen, og vi har mye tid til tegning, maling og å lese bøker sammen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Også kan vi ta oss helt fri de tidene på året da det er rolig.

Vi har mulighet til å reise rundt på dagsturer og korte rundreiser på verdens flotteste øy – hele året. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og dette skal vi benytte oss mye mer av nå i årene som kommer. Da ungene blir større har de mer utbytte av å se og oppleve nye steder. Vi skal på safari å se ville elefantbabyer i Udawalawa, vi skal besøke tanntempelet i Kandy og fly med ballong over «Lions Rock», gå på korte fjellturer i høylandet, dra på rafting i Kithulgala og teste ut alle strandstedene langs kysten.

Leke på stranda i solnedgang.
Bade i havet og klatre i palmene

Hvordan havnet du på  Sri Lanka?

Første gangen jeg besøkte Sri Lanka var i løpet av en backpacker-tur på et år sammen med ei god venninne. Jeg likte landet umiddelbart. Selv etter å ha besøkt over 50 land, så var det noe helt unikt her.

Siden kom jeg tilbake flere ganger.

Her kan du lese om mitt første møte med Hikkaduwa. 

Og det var i Hikkaduwa jeg møtte Dinesh, som er mannen min i dag. Og da vi etterhvert ble et par, var jeg klar over at han ikke ville flytte til Norge. Så slik gikk det til at jeg tok sjansen og flyttet hit.

Den opprinnelige planen var å jobbe som dykkeinstruktør.

Her kan du lese mer om dykking i Hikkaduwa. 

Men planer og drømmer endres, og snart hadde vi startet reiseselskap og var i gang med å bygge hotell. Ting gikk fort. Vi giftet oss, og fikk barn – og siden har jeg blitt på Sri Lanka.

Merete Hikkaduwa

Hva savner du fra Norge?

Såklart savnet jeg familie og venner i Norge. Heldigvis har mulighet til å snakkes over skype og chat, og alle liker å komme på besøk hit.

Jeg kan også virkelig savne det trygge velferdsamfunnet vi har i Norge. Slike ting som likhet for loven og at samfunnet er mer rettferdig og velorganisert.

Av mer konkrete ting så savnet jeg rent, kaldt vann i springen. Og pålegg, knekkebrød og grovbrød. Jeg elsker brødskiver med pålegg, men her er det et begredelig utvalg.

Hvordan er maten på  Sri Lanka?

Heldigvis elsker jeg maten her på Sri Lanka. Så det er faktisk en veldig positiv ting med å bo her.

Rice & Curry er det vi spiser nesten hver dag, og mamman til Dinesh elsker å lage mat til oss. Rice & Curry finnes i utallige varianter, det er sunn, god, sterk og rimelig mat.

På denne siden kan du lese mer om maten på Sri Lanka. 

Hvordan er det å bo et sted med så mye kryp og dyr?

Naturelskeren meg fryder seg over at hagen vår er som en liten jungel.

Det kravler, kryper, hopper og flyr overalt.

Han søtingen nede til høyre er en land-monitor (varan på norsk). De blir en meter lange, og kravler rundt overalt.

Ekornene her heter «lena». De er søte og piler rundt over alt. De er ikke så søte tidlig på morgenen: de skriker nemlig skikkelig høyt!

Og de store edderkoppene er helt ufarlige, og nå reagerer jeg ikke lenger da de overrasker meg på badet om kveldene. Slanger har jeg ikke sett mange ganger, men har lært opp barna til at de må holde seg unna hvis de skulle se en. Det er ikke alltid lett å se forskjell på de giftige, og de helt ufarlige.

hvordan er det å bo på Sri Lanka?

 

Hva hater du med å bo på Sri Lanka?

Hate er et sterkt ord. Men det er mye som irriterer meg på Sri Lanka.

Først og fremst urettferdighet i samfunnet.

Her er det mer slik at er du født fattig, så er det veldig vanskelig å få en god utdannelse eller å komme seg oppover. Er du rik og/eller har mektige venner, så er alle dører åpne. For meg som har sett det norske velferdssystemet, så er det vondt å se så mye fattigdom. Urettferdig mye forskjeller på private og offentlige skoler og sykehus er et annet eksempel.

Av småting, så irriterer jeg meg over strømmen som kommer og går, over at myndighetene bare plutselig skrur av vannforsyningen hele dagen, at det kan bli slitsomt varmt. At ting tar fryktelig lang tid, har jeg nesten sluttet å irritere meg over. Men bare nesten. Tre timer for å gjøre et enkelt ærend i en bank er irriterende 😉

Og trafikken. Holdt på å glemme det. Trafikken er kaotisk, og det irriterer meg vilt at folk i tillegg kjører for fort, over evne og til og med i fylla.

Guide til Hikkaduwa traktor trafikk

Kommer dere til å flytte til Norge?

Vi har ingen plan om det. Hele familien trives veldig godt her i Hikkaduwa.

Men jeg har erfart tidligere at drømmer og planer endres, så skal aldri si aldri. Opprinnelig hadde jeg en ide´om å kanskje bo halve året i Norge og halve året på Sri Lanka. Men med barn som går på skole er det vanskelig.

Hva er ditt favorittsted på Sri Lanka?

Hikkaduwa er og blir min favoritt av strandstedene. Jeg liker at vi kan snorkle og bade hele året. Også liker jeg at det er litt liv og røre her, og at det er så naturlig og ekte. De som har vært her vet nok hva jeg mener. Det er ikke bare et turiststed, men også et sted der du møter det ekte Sri Lanka. På godt og vondt.

jeg er veldig glad i dyr, så jeg har besøkt mange av nasjonalparkene flere ganger. Elsker å holde utkikk etter nye, spennende dyr og fugler.

Og ellers er høylandet helt nydelig. Å kjøre tog mellom Ella og Nuwara Eliya for eksempel, en opplevelse jeg anbefaler å få med seg. Fjell, teplantasjer, fossefall og helt fantastisk utsikt.

Tog i høylandet Sri Lanka

Flere blogginnlegg om hverdagslivet på Sri Lanka:

Forrige innlegg
Ella – Sri Lanka
Neste innlegg
Adam`s Peak

Relevante blogginnlegg:

Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
God jul Sri Lanka Norge

God jul!

Takk for følget dette året ❤️ Dette året har vært enda mer annerledes enn alle de foregående «annerledesårene». Jeg og jentene har tilbragt halve 2022 i Norge, og tiden har sust av gårde! Skolestart, barnehage og fritidsaktiviteter, og VIPPS så kom vinteren (og kulden BRRR!) Jeg hadde helt ærlig glemt akkurat hvor kaldt og mørkt…
Les mer
Fullmåne Hvordan vi feirer vesak

fullmåne og vesak på Sri Lanka

I dag er det fullmåne🌕 og Vesak her på Sri Lanka. I Europa er de færreste opptatt av dette med månefaser. Eller kan du på stående fot redegjøre for sist månen var halv, full, i ny eller ne? Den aller viktigste fullmånedagen er i måneden mai, her får du høre mer om hvordan vi feirer…
Les mer

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE