Restauranter i Hikakduwa, Sri Lanka

Restauranter i Hikkaduwa – mine tips!

Det finnes mer enn 200 restauranter i Hikkaduwa, så det er mye å velge mellom.  Rice and curry, pasta, stekt ris og pizza i en god miks!   
Her finner du mine tips og favoritter til restauranter i Hikkaduwa.
(Sist oppdatert 27.01.2021) :

Restauranter i Hikkaduwa * Topp 3

Salty Swamis:

Denne lunsjrestauranten har seilt rett inn som favoritt hos mange her i Hikkaduwa.

En helt annerledes meny, fylt av deilige sunne lokale råvarer.  Flere retter er vegetariske og veganske.

Jeg gir også ti stjerner i margen for at du får servert vann i glassflasker og juice i resirkulerte glass! I tillegg til nydelig mat, har de i tillegg byens hyggeligste service, hit må du bare innom!  (obs! kun åpen i høysesongen desember – april )

restauranter i Hikkaduwa Salty Swamis

Asian Jewel:

Stedet ligger litt utenfor sentrum, men er verdt en tuktuk-reise.

Her finner du en restaurant som skiller seg ut med litt andre retter og god og stabil kvalitet.

De har blant annet en del gode britiske retter da eieren er fra England. Min favoritt er skikkelig digg Thai-curry  og du finner også god srilankisk Rice & Curry.  PS: Ring for å bestille bord på forhånd.

restauranter i Hikkaduwa Asian Jewwl

Home Grown:

Hvis du ønsker å prøve rice and curry for første gang, så går du hit. Her får du servert mat som er laget skikkelig på Sri-Lankisk vis, men samtidig ikke alt for sterk. De lager forskjellige retter hver dag, så be gjerne om å prøve litt forskjellige curry-typer.  Bonus er et utrolig koselig sted, hyggelig atmosfære og god service. Ps: ingen alkoholservering her.

Restauranter på stranda i Hikkaduwa:

Menyene er ganske like på disse stedene: sjømat, rice-and curry, nudelretter og sandwicher. En god blanding av asiatisk og europeisk mat av helt grei kvalitet, laget for å passe turister. Prisnivået er forholdsvis rimelig og med på kjøpet får du en herlig utsikt til stranda og kanskje en flott solnedgang!

10 strandrestauranter i Hikkaduwa:

 

 • Cafe Ceylon En av de få restaurantene helt sør i Hikakduwa (10 minutters gange langs stranda forbi «At Ease Beach Hotel») Den europeiske eieren påvirker sterkt og stedet har en veldig høy standard på mat. Ikke glem å spare plass til en supergod sjokoladebrownie til dessert!
Mambos: Super beliggenhet og veldig koselig interiør. Behagelige stoler, hengekøyer og sacco-sekker på stranda. Et ypperlig sted for en «after-beach» øl i solnedgang». De har også en variert meny med mange gode retter og ferske juice mm.
Refresh: Stedet er særlig kjent for god sjømat, og du kan velge din egen hummer eller krabbe fra «akvariene» der. Her er det alltid mye folk, og det er vel et kvalitetstegn. I tillegg til sjømat, så har de en enormt stor meny. Her kan alle finne noe de liker.
Neelas: Et familiedrevet sted midt på Narigama Beach (surfestranden). Spesielt gode på «Jumbo prawns» men generelt jevn god standard på maten her. Et veldig hyggelig sted for både lunsj og middag! (åpen kun i høysesongen fra oktober til mai)
Tigri: Et godt alternativ til å spise på Hikkaduwa Beach – den «gamle» delen av stranda. Lokalene er små og enkle, men maten har veldig god kvallitet. Og utsikten mot havet, båtene og fiskerne er det ingenting å utsette på!
Why Not Familidrevet sted som har drevet gjestehus, surfbrettutleie og restaurant «for alltid» 🙂  Ekte, autentisk restaurant i Hikkaduwa med god mat og fantastisk utsikt over et av de mest brukte surfebølgene.
Moonbeams:  Dette stedet har jeg med først og fremst for å ha den kanskje koseligste beliggenheten i hele Hikkaduwa. Her sitter du under skyggen av trær og du har surfe-spotene rett utenfor. Maten er litt varierende (for all del ikke kjøp pizza her!)  men besøk stedet for en drink eller litt snacks og nyt utsikten.
Top Secret: Ingen hemmelighet for dette stedet har vært populært blant surfere og backpackere lenge! De har overraskende god kvalitet på den  rimelige maten de selger. På kveldene lager de liv med musikk og bål på stranda, og her kan det ofte bli fest til langt på natt!
Restaurant beach Hikkaduwa
Hikkaduwa surfer i solnedgang

Lokalmat for de reisevante (som liker sterk mat) :

Sri Lankas lokalmat er først og fremst Rice and Curry. Dette kan kjøpes svært rimelig hvis du ikke er redd for å besøke lokale restauranter. Slike steder finnes du OVERALT langs alle veier. De heter gjerne moe med «hotel» som da har en annen betydning enn overnattingsted. Dette er enkle restauranter, gjerne plastbord og -stoler rett på murgulvet. Rengjøringen og fasilitetene ville vært utenkelig i Europa. Men maten er fersk, nylaget, kruttsterk og veldig god! 
Her kan du få kjøpt en rett med ris og dagens utvalg av curryer til under 20 norske kroner. 

Eksempel på et slik sted er Southern Cool Spot:  (ligger helt øverst på kartet mitt). Retter fra 10 norske kroner og oppover. Ordentlig god og sterk mat, som de lokale liker den. Her er det alltid fullt av gjester!

 • Rotti-shops: (Ingen nevnt, ingen glemt). Disse ligger det mange av langs hovedgata og serverer Rotti (en slags tynn innbakt pannekake/crepe) med valgfritt fyll av egg, ost, og grønnsaker, eller søte fylt med f.eksempel sjokolade og banan. I tillegg selger de fleste Kottu Rotti, som er oppkuttet brød med valgfritt fyll.  Rotti-shoppene åpner på kveldene, og er perfekt som en liten snack før leggetid!

For litt bedre fasiliteter, men samme gode hjemmelagede maten sjekk ut restauranten med bare et bord (!) : The Bookworm Library Restaurant  eller en av mine absolutte favoritter: Home Grown

Vestlig mat restauranter i Hikkaduwa:

Rice and curry er veldig godt, men noen ganger frister det med en saftig pizza eller en god burger. Her er noen favoritter: 
 • Spaghetti & co: Italienske eiere som har drevet stedet i 15 år. Hikkaduwa kanskje beste pizza og pasta?  Åpent fra klokken 19 hver dag utenom fullmånedager.
 • Nordic House: Hikkaduwas kanskje beste hamburger og kaffe. Danske eiere, men de er sjelden tilstede selv.
 • Tiki Buger: Er med og kjemper om tittelen Hikkaduwas beste burger. Selv har jeg forelsket meg i vegetar- og fiskeburgeren. Namminamm! Stedet ligger i bakgården til «Sisters Pit» og har en koselig laid-back atmosfære med stråtak, lyslykter og sand mellom tærne.
 • Differente Italian Restuarant:  Supergod pizza – enkle fasiliteter 🙂

Nordic House Hikkaduwa serving tasty burgers

Hotellrestauranter:

Er du heldig og bor på et hotell som serverer god mat, er det noen ganger vanskelig å komme seg derfra 🙂 Men du kan oppsøke andre hotell og prøve restaurantene der, selv om du ikke bor der.  Mye god mat og herlige utsikter blant de finere hotellene i Hikkaduwa.  Her er noen favoritter: 

 

At Ease Beach Hotel:  jeg må få lov til å nevne vårt eget hotell! Hver fredag arrangerer vi grillmiddag med levende lys, fakler, velkomstdrink og god stemning fra klokken 19 og utover. (Disse middagene må du melde deg på minst noen timer tidligere). Vi har også dagens spesialitet som kan være Rice & Curry eller sjømattallerkener mm. Såklart har vi også en vanlig meny med et utvalg lunsj- og middagsretter som sandwicher, pasta, sjømat og mye mer. Vi bruker lokale ferske råvarer og har alltid et godt utvalg av sesongens ferske frukter som juice eller salat. Du er også hjertelig velkommen innom bare for en øl eller kald cola.  Vi sees 🙂

 

Hikka Tranz:  Byens største resort har to gode restauranter som leverer jevn god kvalitet på maten. «The Crab Seafood Restaurant» har alltid fersk og god sjømat og de er åpent året rundt. De har også en stor buffet-restaurant. Høy standard og dertil høy pris.

 

Citrus:  Dette store hotellet har buffetmiddager hver dag, og de tar i mot gjester fra utsiden. Mye mat, blanding av srilankisk og vestlig mat og rikholdig dessertbord. Underholdning på kjøpet noen dager i høysesongen.

restauranter i Hikkaduwa
Frokosten er servert på At Ease Beach Hotel i Hikkaduwa
Har du vært i Hikkaduwa?  
Hva var din favoritt blant alle restaurantene?
Srilankisk mat

Litt over snittet interessert i gode matopplevelser? Les mer om mat på Sri Lanka i dette innlegget.

Hikkaduwa

Vil du vite mer om Hikkaduwa? Les mer om Hikkaduwa i dette innlegget.

For oppdaterte tips, og mye nyttig informasjon: 

Bli med i facebookgruppen: 

THE GUIDE TO HIKKAUDWA

GROUP facebook hikkaduwaguide
Forrige innlegg
Pappa prøver fiskelykken på Sri Lanka.
Neste innlegg
Jørn og Dinesh hjelper flomofre

Relevante blogginnlegg:

Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer
Dagsturer fra Hikkaduwa

Dagsturer fra Hikkaduwa

I denne bloggposten vil du få mange forslag til dagsturer fra Hikkaduwa. Mange som kommer på ferie til Sri Lanka, har basen sin nettopp i Hikkaduwa. Og det er mer enn nok å finne på her. Sol, bad, surfing, dykking og andre vannaktiviteter på dagene. Shopping og koselige restauranter på kveldene.   Du har kanskje…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

 • På Asian Jewel fikk vi en fantastisk god mat, til og med desserten var himmelsk. Detteer en noe dyrere restaurant, men langt fra norske priser. Ellers fant vi god mat på Mooonbeam og Neelas. Ikke fornøyd på Refresh og på Cool Spot var 4 og 7 meget misfornøyd med maten.

  Svar
 • Merete Lund
  30/01/2016 06:55

  Hei anonym (Mona?)
  Ja, Asian Jewel er litt i sin egen liga her, synes jeg
  Tusen takk for tilbakemeldinger på deres restaurantopplevelser 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE