Mitt første møte med Hikkaduwa Merete Lund

Mitt første møte med Hikkaduwa

Bussturen hadde vært lang, varm og humpete.  Jeg hadde ikke drukket vann på timevis. Bussen punkterte bare en gang, men allikevel tok turen betraktelig lenger tid enn jeg ble forespeilet. Som vanlig.

Men nå tror jeg endelig at jeg er fremme.

“Hikkaduwa?”, spør jeg han som selger billettene på bussen.

Gutten nikker. Han hjelper meg med å lempe sekken min ut, og jeg hopper etter.

Hva slags sted har jeg kommet til nå tro? Etter en halvtimes jakt langs den bråkete hovedveien finner jeg endelig et gjestehus til en ok pris. Jeg tar en kjapp, kald dusj og går ned på stranda. Hikkaduwa Beach!

Hikkaduwa strand

Og for en strand! Deilig gyldenbrun, varm sand.

Noe av det beste som finnes er myk sand under tærne og vind i håret.

Sol, strand of surfere i Hikkaduwa!

Det brusende vannet er fylt opp av surfere. De sitter overskrevs på brettene sine og venter på den neste store bølgen.

Langs stranden ligger solbrune mennesker under parasoller. Jeg fortsetter å gå og stranden ser aldri ut til å ta slutt. Det blir færre restauranter, færre solsenger, flere palmer og til slutt er det bare meg og noen fiskere igjen.

Hikkaduwa Sri Lanka strand sørksyten

Så snur jeg og går tilbake for å finne meg noe å drikke og spise.

Hikkaduwa: en ny favoritt!

Etter bare noen timer i Hikkaduwa har jeg funnet meg en favorittrestaurant, spist verdens beste prawn-curry, sett solen forsvinne ned i havet og blitt invitert med på fest til kvelden.
Jeg takker alle høyere makter for at jeg dro hit og meg selv for at jeg fortsatt har tre uker igjen av ferien!
Hikkaduwa surfer i solnedgang

Jeg falt pladask for Hikkaduwa!

Det er vanskelig å forklare hva som gjør at jeg faller for et sted.

Fine strender og severdigheter holder ikke, det må være noe mer.

Hikkaduwa har i tillegg en helt spesiell atmosfære, synes jeg. En bra kombinasjon av hyggelige mennesker, aktiviteter, utflukter, avslapping, strandliv og fest gjorde at jeg stortrivdes her i tre hele uker. Bare se hvor fint det er:

Mitt første møte med Hikkaduwa

I tillegg til late stranddager og dykking i Hikkaduwa, så var jeg også på noen dagsturer.

Det å cruise rundt på scooter langs svingete jungelveier er en opplevelse i seg selv.

Blant annet besøkte jeg et vannfall i nærheten. Her var det et ferskvann som jeg ble oppfordret til å bade i. Og til dere som har prøvd “fish-massage” et eller annet sted i Asia: forestill deg å bade med disse fiskene. Ja, det kiler!

Naturen og mangfoldet av dyr på  Sri Lanka er fantastisk, det å få nærkontakt med både skilpadder, øgler og aper er stas!

første møte med Hikkaduwa – og første gang jeg surfet

Jeg har i alle år trodd jeg var litt for pysete til å slenge meg på surfebølgen. Bokstavelig talt.

Men når jeg engang var i et surfeparadis og i tillegg ble god venn med en surfeinstruktør. Da måtte jeg bare prøve.

Surfing i Weligama Hikkaduwa

Vi reiste på en dagstur til stranda i Weligama, som er perfekt for nybegynnere. Med små bølger og kyndig veiledning, var det ingen sak å komme seg opp på brettet og bli stående.

Og herregud, så moro det var!

De store bølgene får derimot vente til neste gang!

Kommentar til  “Mitt første møte med Hikkaduwa”. 

Dette blogginnlegget ble første gang skrevet på min tidligere reiseblogg “Bobleliv”

I ettertidens lys, – etter jeg faktiskt flyttet hit, så er det moro å lese.

Tenk at jeg umiddelbart ble så glad i Hikkaduwa ❤️️

 

Vil du vite mer om Hikkaduwa, så les gjerne dette blogginnlegget:

Previous Post
Man lærer så lenge man lever: 7 verdensdeler.
Next Post
Dykk nummer 100! – i Hikkaduwa på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Sri Lanka Reise med ungdom

Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Skal du til Sri Lanka: og reise med ungdom eller større barn? Da har jeg tips til et par steder som er verdt å legge inn i reiseruta. Templer, teplantasjer og vannfall er nydelig, men kanskje kjedelig for ungdom? Finnes det noen mer action-fylte og spennende aktiviteter på Sri Lanka? Rafting på Sri Lanka Reiser…
Les mer
Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer
Dagsturer fra Hikkaduwa

Dagsturer fra Hikkaduwa

I denne bloggposten vil du få mange forslag til dagsturer fra Hikkaduwa. Mange som kommer på ferie til Sri Lanka, har basen sin nettopp i Hikkaduwa. Og det er mer enn nok å finne på her. Sol, bad, surfing, dykking og andre vannaktiviteter på dagene. Shopping og koselige restauranter på kveldene.   Du har kanskje…
Les mer

2 Comments. Leave new

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE