Pidurangala Se Sigiriya uten andre turister

Pidurangala: Slik ser du Sigiriya uten andre turister.

Annette Rosfjord fra Lyngdal har besøkt Sri Lanka elleve ganger! Hun er dermed en av mange nordmenn som har forelsket seg i landet, og deler entusiastisk både bilder og historier fra sine rundreiser. Jeg spurte om hun kunne fortelle om den gangen hun gikk opp til Pidurangala Rock, og hun var ikke vond å be.

Pidurangala

Anbefales!

Dette var en utrolig flott opplevelse som jeg kan anbefale på det varmeste, forteller Annette. Her slipper du unna alle turistene på veg opp til Sigiriya og kan gå i fred og ro. På toppen kan du ta deg tid til å sitte ned og bare la utsikten og inntrykkene synke inn.

Du må betale 500 rupees (ca 25 NOK) for å gå her, men det er det verdt! Turen starter med at du passerer Sigiri Rajamaha Viharaya, et lite hvitt tempel.

Slik er turen opp Pidurangala:

Når du har passert tempelet begynner du oppstigningen. På vei mot toppen kan du både se og høre fugler og andre dyr.  Det er ikke en veldig krevende tur. Det tok ca 20 -30 min fra vi startet til vi var oppe. Du vil nok få opp pulsen enkelte plasser og du blir litt svett på ryggen.

Halvveis til toppen kommer du til The Royal Cave temple. Her blir du tatt med tilbake i tid. En steinvegg og en stor liggende Buddha er det som er igjen av grottetempelet i dag.

Den siste stykket før du kommer opp til toppen kan nok for noen føles litt krevende. Her er det brattere og du må klatre litt over noen steiner. Men alt vil være glemt når du når toppen og få se den fantastiske utsikten. Her har du 360 graders utsikt blant annet til Sigiriya / Lion Rock.

Sigiriya Pidurangala
Pidurangala

En magisk topptur!

Det er en spektakulær utsikt fra toppen av Pidurangala. «Det er helt magisk», sier Annette.  Også legger hun til:  Neste gang vil jeg gå opp enten til soloppgang eller få med når sola går ned bak løvehodet. Det må være en flott opplevelse.

 

 • For den neste turen til Sri Lanka er såklart allerede bestilt. Reise nummer 12 skjer i mars!

En annen måte å se Sigiriya uten andre turister:

Det går også an å se Sigiriya fra oven. Med varmluftsballong!

Dette er en helt unik opplevelse som kan legges til i programmet en av dagene du er i dette området. Du finner mer informasjon om å fly ballong på Sri Lanka her.

Mer informasjon om løvehodet Sigiriya.

Sigiriya er en av de aller største severdighetene på Sri Lanka. Her får du en historietime, kulturdose og en trimtur i trapper. En fantastisk opplevelse som jeg anbefaler å få med seg!  Med på kjøpet får du dessverre en haug med andre turister.  For å unngå dette, anbefaler vi å møte opp tidlig på morgenen, gjerne klokka 08. Dermed er du allerede nede igjen da turistbussene ankommer.

Les mer om Sigiriya i artikkelen under:

Vil du vite mer om Yoga- og opplevelsesreisen som Annette arrangerer ved vårt hotell hvert år? Her finner du mer informasjon:

Forrige innlegg
Ankomstkort Arrival Card Sri Lanka
Neste innlegg
Bygge hus på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer
Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer

4 kommentarer. Leave new

 • Hei Merete! Så kjekt å lese dine blogger og se hva dere har fått til der nede. Jeg er fra Sri Lanka, men oppvokst i Norge.. Har kone og barn og vurderer å flytte ned til Sri Lanka igjen.. Derfor er det kjekt å lese alt det dere går gjennom..Håper å komme innom hos dere neste gang vi er der Var der ifjor i Hikkaduwa, men viste ikke om dere!! Masse lykke til videre!! mvh Suban

  Svar
  • Hei Suban!
   Takk for hyggelig tilbakemelding. Koselig at du følger med på det vi driver med.
   Hvilket område på Sri Lanka kunne dere tenke dere å flytte til da?
   Kom innom og si hei neste gang dere er innom Hikkaduwa, det hadde vært koselig!
   Hilsen Merete

   Svar
 • Hei Merete! Har tenkt å bosette oss i Nord.. Vi kommer innom og overnatter på det fine hotellet deres mens vi er der..Regner med det blir i slutten av året iår..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE