Trygge på Sri Lanka

Vi er trygge på Sri Lanka

For en spesiell tid vi er inne i! Pandemi, portforbud, hjemmeundervisning og stengte grenser. Jammen ble plutselig hverdagen endret nesten over natten.

Jeg håper at du som leser er frisk, og har det etter forholdene bra. Jeg får med meg nyheter fra Norge takket være Nrk, og ser at samfunnet der nå åpnes litt mer opp igjen.

Her får du en liten oppdatering fra oss på Sri Lanka:

corona sri lanka Norlanka
ill: pixabay

Hvordan er situasjonen på Sri Lanka nå?

Sri Lanka er heldigvis ikke hardt rammet med smittede av Covid 19 (166 smittet – 65 som har blitt friske – og kun 7 døde).

Men hele Sri Lanka er stengt ned. Myndighetene har innført portforbud som har vart i snart 4 uker. Vi som bor utenfor hovedstaden har hatt noen «fridager», hvor vi har kunnet bevege oss ute, handle i butikker og slik, men ellers er vi da bare hjemme. Det går an å bestille mat som leveres hjem fra butikker og noen restauranter her i Hikkaduwa.

Jeg er så takknemlig for at vi har både hus og hage! Og vi er friske og har det godt hjemme.

Det sies at portforbudet skal åpne opp igjen første uka i mai (såfremt at smittetallene fortsatt er lave). Jeg håper det blir slik.

Imponert over myndighetene på Sri Lanka.

Generelt er jeg positivt overrasket over hvor effektivt situasjonen har blitt håndtert her. Skolene stengte allerede 13.mars. Myndighetene bygde raskt opp flere karantene-sentre. Her plasseres alle smittede, deres nær familie, og alle en mistenker er smittet. Slik tror jeg de veldig effektivt har hindret spredning av smitten på Sri Lanka.

Jeg tror nemlig ikke mer frivillige tiltak som hjemmekarantene hadde fungert her. Og Sri Lanka er et sårbart land, med et helsevesen som nok ikke hadde tålt at mange ble syke samtidig.

Sykehusene har også lykkes i å behandle de syke som trengte innleggelse. Selv om ikke Sri Lanka har et Nav-system som i Norge, har myndighetene bistått på ulike måter. De har betalt ut en månedlig erstatning for lavtlønnede familier, og de har delt ut mat. I tillegg støtter de bønder med å få levert og solgt mat, og er i gang med flere nye spennende prosjekter for mulig eksport.

Presidenten har et mål om at Sri Lanka innen kort tid skal bli selvforsynte av mat, og i tillegg kunne eksportere varer til resten av verden. Veldig positivt!

Men såklart er det mange som har det vanskelig for tiden. På Sri Lanka er det vanlig å jobbe for dagslønn. Nå da alt er stengt ned, er det ikke jobb å få – og det vil si ingen penger å kjøpe mat for rett og slett!

Hvordan er det å drive med turisme i denne tiden?

Litt håpløst, er det fristende å skrive.

Men optimisten i meg, vil allikevel svare: Vi skal komme oss gjennom dette og!

For Norlanka Travels er veldig mange rundreiser avbestilt. At Ease Beach Hotel stengte vi ned 27.mars. Uvisst for hvor lenge. Og det er nettopp det som er det værste i situasjonen, synes jeg. Uvissheten! Hvor lenge vil denne situasjonen vare? Til sommeren, til høsten eller enda lenger?

At Ease Beach Hotel pool

Det eneste vi kan gjøre akkurat nå er å forberede oss på det værste, og samtidig på det beste.

Det vil si at vi belager oss på et år uten særlig inntekt.

Samtidig jobber vi på, slik at vi skal være klare den dagen folk kan og vil reise til Sri Lanka igjen.

Bestill reise til Sri Lanka uten risiko.

Det er ikke bare jeg som kjenner på usikkerheten. Jeg vet at mange drømmer om å reise på ferie nå. Men uvissheten stopper planleggingen, og det meste av planer legges på is.

Jeg ønsker å hjelpe de som vil starte å planlegge reisen til Sri Lanka. For den gangen det er greit å reise på ferie igjen. Kanskje kan det skje i sommer? Eller du kan ha god tid på å planlegge drømmereisen for vinterferien 2021. Slik får du noe positivt å se fram til denne tiden.

Derfor kutter vi ut depositum/forskuddsbetaling på rundreisene våre for en periode. 

Slik kan du starte planleggingen –  og bestille rundreise av oss nå-  uten å risikere tap ved avbestilling.  Reisen bekreftes og betales først  30 dager før avreise. 

I løpet av en uke skal jeg få oppdatert nettsiden vår med disse nye reisevilkårene. Så da kommer jeg med mer informasjon om dette.

Norlanka Travels Foto Photoshoot

Så hvis du vil benytte denne tiden til å drømme og planlegge for neste mulige reise, så bare ta kontakt.

Vi er klare – da du er klar!

Forrige innlegg
Dykking i Hikkduwa.
Neste innlegg
Regntid Sri Lanka: slow season

Relevante blogginnlegg:

Norlanka Travels har arrangert rundreiser på Sri Lanka i 10 år

Endelig en god sesong igjen 🙏

Vinteren 2024 har vært fantastisk for oss. Og nesten litt symbolsk er det nettopp i år 10 år siden vi startet å selge rundreiser på Sri Lanka. Med et slikt jubileum er det fint å mimre litt.  Dette har Norlanka Travels gjort siden 2014:  En av høydepunktene fra research-turene våre til høyre 👆 I 2014…
Les mer
Internett på Sri Lanka?

🛜Internett på Sri Lanka

Den beste, tryggeste og rimeligste måten å komme deg på nett på Sri Lanka er å kjøpe et lokalt sim-kort. Dette gjør du veldig enkelt i ankomsthallen på flyplassen – eller i nærmeste by/tettsted.

Les mer

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE