regntid Sri Lanka

Regntid Sri Lanka: slow season

Når det er regntid på Sri Lanka, regner det hele tiden? 

Blir ferien på Sri Lanka ødelagt av regntid?

 

I dette innlegget skal jeg prøve å gi svar, og avkrefte noen myter om regntid på Sri Lanka.

Når er det regntid på Sri Lanka?

 

Et enkelt spørsmål, som det ikke er lite enkelt å svare på.

 

Her på Sri Lanka er det tropisk klima, med to ulike monsuntider.

 

 

  • Under første monsuntid, “Yala-monsunen”, fra april til september, kommer det en del regn i de sentrale, sørlige og vestlige delene av landet. Disse områdene har den tørreste tiden fra desember til mars.
  • Den andre monsuntiden, “Maha-monsunen”, fra oktober til januar, gir en del regn til nord- og østkysten. I dette området er det tørrest fra mai til september.
– men etter min erfaring er det ikke riktig så enkelt og rett frem og store variasjoner fra måned til måned og fra år til år.

Det tropiske klimaet vil si at det er høy luftfuktighet og at det kommer en del nedbør i løpet av året.
Heldigvis kommer mye av dette regnet som en kort, kraftig regnskyll på ettermiddag og kveld/natt, og dagene er stort sett solrike og fine!

Mer informasjon om været på Sri Lanka: 

Sri Lanka vær
vær klima sesong regntid sri lanka

Slow season i Hikkaduwa

I Hikkaduwa der vi bor er høysesongen fra Oktober til April. Med absolutt flest turister i julen, januar og februar. Så da er det full fart, mye jobb og mye moro som skjer.

Flere steder står det at det er regntid på sørkysten fra April til Desember. Det får det til å høres ut som om det regner over halve året her i Hikkaduwa!

Jeg liker ikke begrepet regntid. Det høres ut som det regner hele tiden, og er en skikkelig kjip tid. I stedet kaller jeg perioden for Slow Season.

 

Slow season er min favoritt årstid i Hikkaduwa! Det er fortsatt turister her, de fleste butikker og hotell holder åpent. Men det er rolige – mer slow. En tid vi senker skuldrene og tar livet litt mer med ro.

Hikkaduwa slow season

I slutten av april og mai hender det at det kommer en del regn. Spesielt på ettermiddagen og natten.

Juni til August har vanligvis mange fine soldager. Igjen med noe regn på kveld og natt.  September er ofte en måned det kommer en del regn her i Hikkaduwa. Men vi ser store variasjoner fra år til år.  Så jeg vil ikke klare å si at det er en helt nøyaktig regntid.

Hvordan er hverdagslivet i regntiden? 

I mai 2016 skrev jeg dette innlegget  om hvordan det var i Hikkaduwa den dagen:

 

Trposik storm vær klima Sri Lanka
regntid sri lanka og hikkaduwa

Vi har ventet på regnet de siste månedene.  Og plutselig kom alt regnet på en gang!

 

Nå har det bøttet ned hele kvelden i går, hele natta og fortsatt igjen i dag.

 

Det blir noen liter vann det, så nå fylles snart vannbassenget vårt seg opp av seg selv!

 

Vi som bor her året rundt synes denne tida er utrolig fin. Det kommer masse vann til plantene og gresset som trenger det.  Lufta blir frisk og gradstokken kryper på andre siden av 30-tallet. Deilig!

Problemet med regnet her, er at vi aldri riktig vet NÅR det kommer.

Forrige søndag lå jeg for eksempel på solsengene på Lavanga i strålende sol hele dagen. I dag sitter vi inne og koser oss med regnet som trommer på taket- Noen dager har finvær hele formiddagen.  Mens andre dager går jeg i gata og aner fred og ingen fare, så plutselig DER kommer en skikkelig skur, med lyn, torden og hele pakka.  Ti minutter etterpå kan det være strålende sol igjen.

  • Ah, livet i tropiske strøk…..

fra slow season til high season 

I Oktober skjer det et nytt skifte i Hikkaduwa.

Nå er slow season ferdig, og  en ny høysesong står for døra.

De strandrestaurantene som har holdt stengt i sommer, starter forberedelsene for tida som kommer. De reparerer, maler, rydder, finner frem strandstolene og gjør seg klar for en ny turistsesong.

Mot slutten av oktober, blir været bare bedre og bedre, bølgene mindre og det blir igjen trygt å bade i havet. Sakte, men sikkert begynner Hikkaduwa og ligne seg selv igjen. Det er som en blomst som springer ut om våren!

regntid sri lanka
Hikkaduwa regntid

Vil du vite mer om Hikkaduwa? 

Regntid og sol, dykking, snorkling og anbefalte restauranter? 

Sjekk ut dette innlegget: 

Hikkaduwa
Forrige innlegg
Vi er trygge på Sri Lanka
Neste innlegg
Tretopphus ved Yala

Relevante blogginnlegg:

innreiseregler sri lanka visum

Innreiseregler Sri Lanka

Her finner du siste oppdaterte innreiseregler for Sri Lanka (april 2024). Jeg håper det er nyttig for deg som planlegger å reise på ferie til Sri Lanka. Dette må du ha: 🛂 :  Pass som er gyldig mer enn 6 mnd. 📧 :  Turistvisum (e-visa på forhånd eller kjøp visum ved ankomst) 📍: Ankomstkort. Dette kan nå…
Les mer
vaksiner for reise til sri lanka

Vaksiner før reisen til Sri Lanka

🤔 Hvilke vaksiner trenger du før ferien til Sri Lanka? Det er et viktig spørsmål som jeg vil gå gjennom i denne bloggposten. Det er viktig for meg å understreke at du i tillegg må sjekke med din lege eller vaksinasjonskontor. Det kan være spesielle forhold som alder og helse, som gjør at det er…
Les mer
Hvordan forlenge visum på Sri Lanka

Forlenge visum på Sri Lanka.

Ja, det går an å forlenge visumet ditt etter at du har kommet til Sri Lanka. Les først DENNE GUIDEN hvor jeg forklarer hvordan du søker visum FØR DU REISER til Sri Lanka. 👉 Når du er på Sri Lanka, kan du forlenge visumet på 3 ulike måter: 1: Forlenge visum online Det enkleste eller…
Les mer

1 kommentar. Leave new

  • Jeg var i Sierra Leone i halvannen måned ved slutten av regntiden for noen år siden, og det var herlig. Regnet kom akkurat så brått som du beskriver, men siden regntiden gikk mot slutten, regnet det sjelden lenge. Luften ble frisk og regnet var et godt avbrekk fra varmen. Og så var det jo så varmt at klærne tørket med en gang regnet ga seg, så da var det ikke så farlig om man ble søkkvåt.

    Mens jeg først er i gang med å skrive, må jeg si at jeg gleder meg til å følge hotellbyggingen. Tomten ser fabelaktig ut, så det kan jo ikke bli annet enn supert når det blir ferdig!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE