advent jul Sri Lanka

Advent på Sri Lanka

Hvordan er advent på Sri Lanka? Det er ikke lett å komme i julestemning i 30 graders varme her i Hikkaduwa. Først og fremst bor vi jo et sted der de fleste ikke feirer jul engang!

Men som vanlig velger jeg meg litt fra Norge, litt fra Sri Lanka – og skaper våre egne tradisjoner.

Vi har adventskalender og rampenisse til jentene, Sanja (5) og Lisansa (2). Vi ser på julekalender på Nrk nettTV, og vi begynner å pynte litt til jul.

 

Adventskalender – Sri Lanka style:

I år laget vi vår egen pakkekalender som skal følge oss i årene fremover.  Og med vi laget, så mener jeg at jeg fant et bilde på Pinterest, og Dinesh snekret. Se hvor fint det ble:

Advent og høysesong på Sri Lanka.

Desember er vanligvis en veldig travel måned.

Det er den absolutte høysesongen på Sri Lanka. At Ease Beach Hotel er fullt, og mange nordmenn er på rundreise med oss.

Dinesh som har jobben med å organisere sjåførene og kjøretøy, har det travelt. Det er litt av en kabal med hvilke biler, minibusser og tuktuker som skal hit og dit til hvilken tid. Fra flyplassen, til Hikkaduwa, rundreiser og dagsutflukter.

Samtidig forberedes det julefeiring på hotellet. De siste tre årene har vi hatt hotellet fullt av nordmenn på juleaften, og arrangert norsk-srilankisk tropisk jul . Julemiddag,  gløgg, gå rundt juletreet, underholdning, leker for barna og julenissen(!).

advent og jul på Sri Lanka

Her kan du lese mer om hvordan vi vanligvis feirer jul på Sri Lanka:

LINK:  Feire jul på Sri Lanka. 

 

Men i år blir det veldig annerledes!

Men i år blir det såklart veldig annerledes.  Ingen nordmenn er på rundreise med oss i desember.  At Ease Beach Hotel har fortsatt ledige rom. Vi får nok flere bestillinger på hotellet i ukene fram mot jul, men det blir nok ingen norske julesanger rundt «julepalma» på hotellet i år.

Litt vemodig er det.  Men skal jeg være helt ærlig, så ser jeg også litt fram til det.

I år blir fokuset mest på å skape en koselig advent og førjulstid for familien vår.

Advent neste år, desember 2021

Neste desember blir nok helt annerledes. Jeg håper da vi igjen kan gjøre det vi liker, arrangere drømmereiser til reiselystne nordmenn.

Har du fått med deg denne nyheten:

Gavekort reise til Sri Lanka Jul

Nå kan du kjøpe gavekort på reise, til en du er glad i.

Gavekortet kan være på opphold på vårt hotell At Ease Beach Hotel. Eller rundreise, dagstur eller transport med Norlanka Travels.

Beløpet bestemmer du selv, og gavekortet er gyldig i 5 år.

Les mer på denne siden:

Gavekort reise til Sri Lanka
Forrige innlegg
Samakanda: Grønn te, tuktuk og Rice & Curry!
Neste innlegg
Sri Lanka vær og temperatur

Relevante blogginnlegg:

Endelig tilbake på Sri Lanka

Vi er tilbake på Sri Lanka❤️🇱🇰

Etter ett år (!) i Norge var det en overgang å komme tilbake hjem til Sri Lanka. 🌴🇱🇰Fint, ganske varmt og litt overveldende… Det sier litt at det har tatt over en måned å skrive denne e-posten 😅 Det var nemlig tidlig i august vi landet på Bandaranaike Internasjonale flyplass og ble møtt av Dinesh. ❤️ Endelig…
Les mer
God jul Sri Lanka Norge

God jul!

Takk for følget dette året ❤️ Dette året har vært enda mer annerledes enn alle de foregående «annerledesårene». Jeg og jentene har tilbragt halve 2022 i Norge, og tiden har sust av gårde! Skolestart, barnehage og fritidsaktiviteter, og VIPPS så kom vinteren (og kulden BRRR!) Jeg hadde helt ærlig glemt akkurat hvor kaldt og mørkt…
Les mer
Fullmåne Hvordan vi feirer vesak

fullmåne og vesak på Sri Lanka

I dag er det fullmåne🌕 og Vesak her på Sri Lanka. I Europa er de færreste opptatt av dette med månefaser. Eller kan du på stående fot redegjøre for sist månen var halv, full, i ny eller ne? Den aller viktigste fullmånedagen er i måneden mai, her får du høre mer om hvordan vi feirer…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE