safari i Yala nasjonalpark

Safari i Yala nasjonalpark.

 
En av de virkelig store severdighetene på Sri Lanka er safari i Yala nasjonalpark.
Visste du at det er hele 26 nasjonalparker i dette lille landet?
 
 

Yala nasjonalpark

Yala er en av de største nasjonalparkene på Sri Lanka. Nesten 1000 kvadratkilometer stor! Økosystemet varierer mellom skog, gressletter, våtmark, stein og sandstrender. Derfor har parken har et variert dyreliv.
 
Faktisk er Yala et av områdene i verden med høyest tetthet av leoparder. Så sjansen er stor for å få øye på dette flotte kattedyret.
leopard safari yala nasjonalpark

I tillegg kan du få sett sjakal, krokodiller,  “leppebjørn”,  elefanter, vannbøfler, ulike hjortedyr, slanger, øgler, påfugler og utallige andre fugle- og insektstyper.

safari Yala

Bli med på safari i Yala nasjonalpark!

  Vi arrangerer dette som en dagstur fra Hikkaduwa

 

  • Dagsturen starter på morgenen, med transport fra Hikkaduwa.
  • Det er en 3 timers kjøretur, fram til inngangen til Yala nasjonalpark.
  • Dere blir så guidet gjennom nasjonalparken i en safarijeep med en erfaren sjåfør.
  • Retur til Hikkaduwa er også inkludert.

LES MER og bestill denne dagsturen HER. 

Safari i Yala nasjonalpark

Even Hagens bilder fra Yala:

Jeg fikk lov til å dele et knippe safaribilder tatt av Even Hagen. Jeg elsker å se bilder som kunder har tatt på rundreiser med Norlanka Travels.

Alle bildene er fra safari i Yala nasjonalpark og tatt i November 2016.

Safai i Yala Even Hagen

Minner fra min første safari i Yala nasjonalpark:

 

Utdrag fra blogginnlegg i 2012: 

«For en fantastisk opplevelse !

Vi er seks stykker i en safaribil. Alle har ansiktet vendt ut vinduet, og fingeren på avtrekkeren på kameraet. Så spennende å sitte på utkikk slik. Kanskje er det en elefant rundt neste sving?

Kanskje er det en leopard i den tretoppen der?

Veiene er humpete, safarijeepen knirker. Støvskyene står om dekkene, og mye av støvet finner også veien inn gjennom den åpne bilen.

Det er mye vegetasjon, busker og trær her. Dyrene har derfor nok av gjemmesteder.

Guiden forteller at de fleste dyrene sover i skyggen av skogen midt på dagen. Det er derfor vi stod opp klokka fire for å være inne i nasjonalparken ved soloppgang.

Jeg opplever at sjåføren tar veldig hensyn til dyrene. Han stopper helt opp og slår av motoren da vi nærmer oss en flokk med elefanter.

Leoparden glimret med sitt fravær, dessverre.  Men jeg fikk sett mange elefanter, mitt favorittdyr. I tillegg fikk jeg sett krokodiller, vannbøfler, øgler, villsvin, påfugler og utallige fuglearter. Mange fine fotografier, men enda flere fine bilder i hodet. Dette var virkelig verdt å stå opp klokka 04 for!

Safari i Yala nasjonalpark Kingfisher

PS:  dette innlegget ble publisert første gang i 2013, revidert i 2020. 

Forrige innlegg
Kataragama Tempel
Neste innlegg
5 høydepunkt fra Sri Lanka!

Relevante blogginnlegg:

Shopping og fine hoteller i Colombo Sri Lanka

Colombo: Shopping og fine hotell

Meningene om hovedstaden er delte. Colombo:  shopping og fine hotell 👍  Eller:  kaotisk, forurenset, bråkete og uten de store severdighetene 😰 Millionbyen Colombo byr på shopping, fine hotell og  gode restaurantopplevelser. Mange turister synes det er  verdt å tilbringe noen dager her. Colombo: kaotisk og sjarmerende hovedstad!   Colombo er en enorm by, med 5,6…
Les mer
festival i gatene på Sri Lanka

Festivaler på Sri Lanka: Fest i gatene!

Det er flere festivaler på Sri Lanka i løpet av året. Dette er feiringer knyttet opp mot de store verdensreligionene: Buddhisme, hinduisme, islam og kristendom. En av de mest fargerike og spennende festivaler  på Sri Lanka er Perahera. Perahera er folkefest i gatene! Da er det dansere, trommere og elefanter. Barn, menn og kvinner danser…
Les mer
Tog Sri Lanka Kjøre tog på Sri Lanka

Kjøre tog Sri Lanka

Dagens oppfordring: du må kjøre tog på Sri Lanka! Ja, vi arrangerer rundreiser med bil og sjåfør. Det er definitivt den mest behagelige måten å reise rundt på Sri Lanka. Men allikevel har jeg lagt inn en togreise på nesten alle våre turer. Hvorfor det?   I høylandet på Sri Lanka, finner du en av…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

  • Nydelige bilder! Godt å høre når det er ordentlig organisering, og reguleringer til dyrenes beste. Har ikke tenkt på Sri Lanka som et sted å dra på safari på, men nå må jeg tenke om igjen!

    Svar
  • Ja, jeg blir glad nå ting er forholdsvis på stell for dyrenes beste! Safarien kan jo ikke sammenlignes med de beste afrikanske, men en flott opplevelse uansett 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE