Safari i en Nasjonalpark

Yala safari nasjonalpark sri lanka
Yala safari nasjonalpark sri lanka
Safari Yala
Elefanter på Safari Sri Lankak
Safari Yala
Safari Yala
Safari Yala
Sri Lanka Safari Yala Leopard
Safari Yala
Yala nasjonalpark
Yala safari sri Lanka
Yala safari Sloth Bear leppebjørn
Yala Safari Monkeys
Yala safari nasjonalpark sri lanka

DET ER HELE 26 NASJONALPARKER PÅ SRI LANKA og mange av de er lett tilgjengelig for turister. Å reise på safari er en unik sjanse til å komme tett på det fantastiske dyrelivet. Kanskje får du sett leopard, elefanter, krokodiller og hundrevis av ulike fugler, krypdyr og insekter.

Yala: er en av de største nasjonalparkene på Sri Lanka. Nesten 1000 kvadratkilometer stor! Økosystemet varierer mellom skog, gressletter, våtmark, stein og sandstrender. Parken har derfor et variert dyreliv. Yala et av områdene i verden med høyest tetthet av leoparder, så sjansen er størst her for å få øye på dette kattedyret. I tillegg kan du få sett sjakal, krokodiller,  «leppebjørn»,  elefanter, vannbøfler, ulike hjortedyr, slanger, øgler, påfugler og utallige andre fugle- og insektsyper.

Udawalawe:  er mest kjent for de store flokkene med elefanter som holder til her. Også vannbøfler, spotted deer, krokodiller, mongoose og et rikt fugleliv er vanlig å se. (Det finnes også bjørn, leopard, villkatter og sjakaler i området, men du skal ha litt mer flaks for å få sett disse her. )

Minneriya: denne parken ligger nær Dambulla i nord. Denne parken har lignende dyreliv som i Udawalawe, her er det også god sjanse til å se store flokker med elefanter.

Wilpattu: landets største nasjonalpark, og av de mindre besøkte. Den ligger i nord-vest, nær Anuradhapura.  Eksperter mener dette er parken hvor det er størst sjanse til å se leoparder, blant annet fordi det er færre daglige besøk av safarijeeps som forstyrrer de.

Bli med på dagstur fra Hikkaduwa:

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE