Safari i en Nasjonalpark

DET ER HELE 26 NASJONALPARKER PÅ SRI LANKA og mange av de er lett tilgjengelig for turister. Å reise på safari er en unik sjanse til å komme tett på det fantastiske dyrelivet. Kanskje får du sett leopard, elefanter, krokodiller og hundrevis av ulike fugler, krypdyr og insekter.

Yala: er en av de største nasjonalparkene på Sri Lanka. Nesten 1000 kvadratkilometer stor! Økosystemet varierer mellom skog, gressletter, våtmark, stein og sandstrender. Parken har derfor et variert dyreliv. Yala et av områdene i verden med høyest tetthet av leoparder, så sjansen er størst her for å få øye på dette kattedyret. I tillegg kan du få sett sjakal, krokodiller,  “leppebjørn”,  elefanter, vannbøfler, ulike hjortedyr, slanger, øgler, påfugler og utallige andre fugle- og insektsyper.

Udawalawe:  er mest kjent for de store flokkene med elefanter som holder til her. Også vannbøfler, spotted deer, krokodiller, mongoose og et rikt fugleliv er vanlig å se. (Det finnes også bjørn, leopard, villkatter og sjakaler i området, men du skal ha litt mer flaks for å få sett disse her. )

Minneriya: denne parken ligger nær Dambulla i nord. Denne parken har lignende dyreliv som i Udawalawe, her er det også god sjanse til å se store flokker med elefanter.

Wilpattu: landets største nasjonalpark, og av de mindre besøkte. Den ligger i nord-vest, nær Anuradhapura.  Eksperter mener dette er parken hvor det er størst sjanse til å se leoparder, blant annet fordi det er færre daglige besøk av safarijeeps som forstyrrer de.

Bli med på dagstur fra Hikkaduwa:

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE