safari i udawalawe nasjonalpark

Dagsturen for deg som liker elefanter!

Udawalawe nasjonalpark er spesielt kjent for de store flokkene med elefanter som holder til her. I løpet av et par timers safari, er det ikke uvanlig å se hele flokker av voksne og unge elefanter – som drikker, bader og leker i vannet!

Hvilke andre dyr kan du se?

I tillegg til hovedattraksjonen, elefantene, er parken hjem for vannbøfler, varaner, sambar-hjort, krokodiller, påfugler og aper.

Det finnes også bjørn, leopard, villkatter og sjakaler i området, men du skal ha litt mer flaks for å få sett disse.

 

Udawalawe ligger ca 2,5  timers kjøretur fra Hikkaduwa. Dagsturen starter tidlig om morgenen fra Hikkaduwa, med retur sen ettermiddag/kveld.

Udawalawe Elefant
Stor sjanse for å se mange elefanter på Safari i Udawalawe nasjonalpark
Elefant Udawalawe Elephant Transit Home
Safari Yala
Yala Safari Monkeys
Safari Yala
Elefant Udawalawe Safari Sri Lanka
Udawalawe Elefant

Dagsturen inkluderer et  besøk ved  “Elephant Transit Home”.

Elephant Transit Home

Formålet til senteret er å fostre opp foreldreløse eller skadde elefantbabyer frem til de kan tilbakeføres til det fri. Mange slippes ut i Udawalawe nasjonalpark, som ligger rett ved. De er merket, slik at de kan følge med på hvordan de klarer seg.

I Transithjemmet har de en inngjerding med tribune, hvor besøkende kan stå godt på avstand og følge med da elefantene mates. Selv om ikke bildene blir supre herfra, så sikrer det at elefantene får være forholdsvis uforstyrret. Og det er så klart det viktigste.
Inngangspengene og donasjoner gir verdifulle bidrag  til mat og pleie til babyelefantene. Vinn-Vinn!

På senteret finner du også et innendørs informasjonssenter som gir en kort innføring om den Srilankiske elefanten. Her er også et stort elefantskjelett utstilt utenfor. Et interessant sted for alle som liker elefanter dette altså.

Les mer:

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE