Marie redder gatehunder på Sri Lanka ANIMAL SOS

Livet med flipflops, nydelige strender og løshunder

Marie redder gatehunder på Sri Lanka ANIMAL SOS

Marie Bechsen Hansen (30) fra Farsund er nettopp kommet hjem etter å ha bodd fire år på Sri Lanka.

I 2015 sa hun opp jobben og solgte leiligheten for å reise i Asia. Interessen for hunder og dyrs rettigheter brakte henne til Ahangama, et lite sted langs sørkysten av Sri Lanka. Her jobbet hun på et senter for gatehunder. På fritiden reiste Marie mye rundt i landet, og kan se tilbake på mange opplevelser fra vakre Sri Lanka.

Jeg var spent på å høre mer om Maries erfaringer fra Sri Lanka, og heldigvis fikk jeg lov til å dele med dere.

Hvilket sted anbefaler du å reise til?

Sri Lanka er et spennende land, og det er vanskelig å velge hvor en vil besøke. Marie sier hun vil anbefale «Lipton´s Seat».

Dette kjente utsiktsområdet ligger i Haputale. Det er så utrolig fint der oppe, forklarer Marie. Grønt så langt øyet kan se. Kilometer etter kilometer med teplantasjer, bittesmå landsbyer med Hindutempler der arbeiderne ved teplantasjene bor.

Jeg husker godt barna som løper gjennom plantasjene på vei til skolen med store smil om munnen og tamilske damer i fargerike klær. Det Sri Lankiske høylandet kan en ikke gå glipp av.

favorittstranda – Midigama: 

Men selv om høylandet er vakkert, er det nok strendene i sør som lokker flest turister. Etter å ha tilbragt fire år i området var jeg spent på å høre hva som var Maries favorittstrand.

Og det var en strand nær arbeidsplassen som stakk av med den tittelen. Nemlig Midigama, som ligger midt mellom Ahangama og Weligama. Området ved surfestedet «Rams Guesthouse», Midigama ble førstevalg for avslappende stranddager.

Maries forklaring er at dette området ikke så turistifisert. Her kan man kan ligge nesten helt alene på stranda og se på surferne, mimrer Marie. I tillegg er det helt fantastisk å bade der, klart og nydelig vann.

Midigama strand

Er det noe sted du ikke anbefaler?

Jeg synes ikke det er en plass man ikke burde dra, forklarer Marie først. -Men jeg ble skuffet da jeg dro til Kandy første gang. For meg ble det bare en kaotisk storby med et flott tempel. Så jeg ville ikke brukt tid i selve byen, men områdene rundt er nydelige.  Og selvfølgelig må togturen opp i fjellene oppleves, legger Marie til!

Les mer om togreiser i høylandet i DENNE GUIDEN.
Sosial Rundreise

Hva irriterte deg på Sri Lanka?

Her kommer svaret raskt: at alt tar så himla lang tid! Ja, bortsett fra bussene da, legger hun til. Bussene på Sri Lanka er et hett samtaleevne og sjåførene kjører som om de ikke har et sekund å miste.

Eksempler på ting som tar tid er banktjenester,  alle offentlige kontorer og forlengelse av visum. Hvis man skal ordne noe på et kontor må man sette av hele formiddagen på noe som hadde tatt 15 minutter i Norge, sier Marie.

dette kjenner jeg meg veldig godt igjen i, og sier meg helt enig  😉

Valper levert i pappesker utenfor døra

Jobben med dyrene kunne også være frustrerende. Det er anslått at det er 3 millioner gatehunder på Sri Lanka, altså hunder som ikke har et sted å bo eller noen som mater og steller de.

Den eneste måten å stoppe over populasjonen løshunder er sterilisering og kastrering, forklarer Marie. Dessverre er det slik at tro og overtro preget Sri Lanka. Noen mener faktisk at hvis de steriliserer eller kastrerer, så vil de ikke få barn i deres neste liv! Det er flere sentre som er etablert for å hjelpe dyrene. Disse stedene får stadig bokser med valper dumpet utenfor dørene, og det er snart ikke plass til flere. Noen mener altså at å sterilisere er en synd, mens å dumpe de er helt greit!

Marie og mange andre ønsket å finne familier i nærmiljøet som kunne adoptere hunder og katter. Men mange ønsket seg helst rasehunder så de kunne tjene penger på avl. Dette mener jeg burde vært ulovlig i et land med 3 millioner hunder på gata, sier Marie oppgitt.

Marie redder gatehunder på Sri Lanka ANIMAL SOS

Hva var det beste med å bo på Sri Lanka?

At det alltid er varmt! Elsker livet i flipflopper og shorts.

Jeg er sikker på at de fire årene på Sri Lanka ikke blir Maries siste eventyr. Ønsker du å følge hennes reise videre, så følg mariebechsenhansen på Instagram.

Er du interessert i jobbe frivillig på Sri Lanka?

Les gjerne dette blogginnlegget: FRIVILLIG ARBEID PÅ SRI LANKA.

Frivillig arbeid på Sri Lanka
Forrige innlegg
Utflukt fra Hikkaduwa: månesteinmine
Neste innlegg
5 instavennlige steder på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer
Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE