Familieferie Sri Lanka rundreise

Familieferie 🇱🇰Sri Lanka.

Guri, Sven Ivar og deres tre døtre dro på familieferie til Sri Lanka desember 2019. Julefeiring hjemme i Oslo, ble byttet ut med sol, strand og spennende opplevelser på Sri Lanka 🌴🛺

Jeg spurte om jeg kunne få dele deres opplevelser med mine blogglesere. Og det fikk jeg! 😊Så her kommer deres egne minner fra deres familieferie til Sri Lanka:

Familieferie til Sri Lanka

Jeg lagde en skreddersydd rundreise for familien utifra deres ønsker.

De startet med fire dager i Hikkaduwa. Her bodde de ved At Ease Beach Hotel, og dagene var fylt med bading, lek og utflukter i nærområdet.

Et av høydepunktene herfra for barna (to jenter på seks år og ei på 10) var julefeiring sammen med mange andre norske barn på vårt hotell.

🐢Den største naturopplevelsen var skilpaddene. Å svømme og snorkle med store havskilpadder er fantastisk. De var også så heldige å få være med å slippe ut babyskilpadder:

Skilpadder familieferie Sri Lanka

5 dagers barnevennlig 🚌rundreise.

Deretter ble de med vår sjåfør, Passan, på rundreise.

De startet med to netter ved Yala Camping Safari. Her bodde de i store telt med senger og bad, og kom samtidig tett på naturen ved Yala nasjonalpark. Dette ble et av de store høydepunktene fra reisen. Guri beskriver:

«Vi angret ikke på at vi la litt ekstra i å bo på denne campen. Det var et flott sted, hyggelige folk og fantastisk mat».

Safari Familie ferie Sri Lanka

Hun forteller videre: «Ikke minst var det spennende for barn og voksne å være på safari her. Guiden vår ga alt i søk etter dyrene. Han hadde en helt utrolig teft etter hvor leoparden beveget seg. Vi var heldige å fikk sett både leopard, elefanter og mye annet. Det gjorde stort inntrykk på barna å se leoparden tok et villsvin på nært hold.

Familien forteller at de opplevde at guidene tok hensyn til dyrene. Parken hadde også begrensete åpningstider for å ikke stresse dyrene for mye.

Opp til høylandet:

Videre gikk turen oppover i høylandet til Ella. Herfra tok de det kjente toget i høylandet opp til Kandy.

Guri beskriver den flotte naturen de så fra togvinduet. For barna var det også et behagelig avbrekk fra bilkjøringen. Deilig å kunne gå fritt omkring i togkupeen.

togreise sri lanka familie

👉👉 Her kan du lese mer om togreisen i høylandet på Sri Lanka.

I Kandy besøkte de blant annet det kjente tanntempelet. Her opplevde de at det ble vel trangt og kaotisk inne i tempelet ved tannfremvisingen med tre barn. Men den magiske stemningen i solnedgang ved tempelet gjorde at opplevelsen ble verdt det, forteller Guri. 

Etter en overnatting i Kandy, reiste de via Pinnawala, og tilbake til sørkysten. Her valgte de seg Dalawalla Beach, nær Unawatuna som base for de siste fem dagene av ferien.

Tilbakemelding fra rundreisen på Sri Lanka:

Jeg var nysgjerrig på å høre mer om hvordan de opplevde det å reise rundt med egen bil og sjåfør. Dette er svaret jeg fikk:

 Det er utrolig praktisk å reise rundt slik på familieferie. I tillegg oppleves det trygt. Når man reiser med tre relativt små barn er det godt å ha en trygg sjåfør og god sikring av barna i bilen.

Så dette anbefales absolutt fra Guri og familien😍

Livet langs vegen:

I tillegg til severdighetene vi besøkte, så er det også utrolig mye å se fra bilvinduet, forteller Guri. Så kjøreturen er egentlig en opplevelse i seg selv. Noen av veiene er svingete og smale, så det var best å feste blikket på veien. Og der kunne vi også se litt av hvert:

reise med barn Sri Lanka
Det var en utrolig eksotisk opplevelse at elefanter krysset vegen når vi minst ventet det!

Kombinasjonen strandliv – rundreise:

Jeg spurte Guri om hva de synes om denne måten å legge opp familieferien. Strandferie – Rundreise – Strandferie. Dette svarte hun: «Det var helt supert og en veldig god anbefaling fra Merete å starte og avslutte ferien ved stranden». Et slikt opplegg gir ro over ferien, og for barna det viktig med tid til bading og lek.

«Vi startet med fem dager på At Ease Beach Hotel, som er akkurat så flott som det ser ut til på bildene. Vi elsket den uformelle og hjemmekoselige stemningen! Og beliggenheten er super. At Ease ligger på den rolige delen av stranden, men likevel bare en liten gåtur eller tuk-tuk tur fra det meste».

Familieferie strandferie

Hvordan var det å feriere med barn på Sri Lanka?

Guri er ikke i tvil. Sri Lanka var en stor opplevelse fra ende til annen. De møtte smilende og blide folk over alt.

Det er vanskelig å plukke ut et høydepunkt. Vi likte veldig godt summen av alle opplevelsene på Sri Lanka. Barna likte veldig godt å kjøre tuk-tuk, være på safari og å se skilpadder.

De tre jentene deres har også snakket mye om opplevelsene de hadde her. De har alle tre fått hvert sitt fotoalbum, og har på eget initiativ laget hver sin Sri Lanka minne-hylle på rommene sine.

«You come as a guest and leave as friend»,

skriver Guri til meg da jeg spør om hennes inntrykk av landet.

Vil du planlegge en familieferie 🇱🇰Sri Lanka?

Reise til Sri Lanka med barn

👉 Reise til Sri Lanka med barn – nyttige tips!

Forrige innlegg
Du kan reise til Sri Lanka nå
Neste innlegg
Det vakre høylandet på Sri Lanka

Relevante blogginnlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE