reise til Sri Lanka med barn

Anbefaler vi å reise til Sri Lanka med barn?

Kort svar: ja!😍 Familier som har reist på rundreise med Norlanka Travels, er av våre aller mest fornøyde kunder. Vi anbefaler virkelig å reise til Sri Lanka med barn.

Deilig strandliv, kombinert med å få se elefanter, skilpadder og krokodiller på kloss hold får det til å lyse i barneøyne.

Videre skal jeg komme med forhåndsregler og mange nyttige tips:

Sri Lanka er et barnevennlig feriemål.

En gjestfri og vennlig lokalbefolkning, mye oppmerksomhet til barna og et trygt reisemål. Det er gøy å reise med barn til Sri Lanka.

En annen positiv ting er at det er stort utvalg i ulike severdigheter og aktiviteter. Derfor kan dere finne på ting som passer både et barn på 3 år, og en ungdom på 15.

På Sri Lanka ligger det til rette for en hyggelig ferie for hele familien.

reise til sri lanka med barn

Herlig strandliv for barn på Sri Lanka!

Det er mange grunner til at vi anbefaler å reise til Sri Lanka med barn. En av de er 🌴☀️ strendene.

Strandstedene langs sørkysten besøkes årlig av mange barnefamilier.

👉👉 Les gjerne min guide til de beste strandene på Sri Lanka

Det er nesten ikke grenser for hvor mange timer som kan brukes til bygging av sandslott og lek i vannkanten.

Vær obs på at hele kysten av Sri Lanka har en del bølger: 🚩barn bør ALDRI bade uten tilsyn her.  Spesielt hvis dere reiser du utenom høysesong (desember til april) er det veldig lurt å velge et hotell med svømmebasseng.

Større barn vil synes det er kjempegøy å leke i bølgene som slår tett mot land!  🌊🏄 I Hikkaduwa kan du leie små bodyboard på timesbasis, garantert mye moro! Kanskje er de godt svømmedyktige klar for en utfordring og vil prøve en time med surfeinstruktør. Weligama er av de beste stedene for nybegynnere med slake fine bølger, deler av Hikkaduwa har også glimrende surfebølger.

barn Hikkaduwa surfing

Aktiviteter for barn på Sri Lanka: 

🐆Safari i Yala, Udawalawe eller en av de andre nasjonalparkene er en flott aktivitet for barn fra to år og oppover. Bestill en egen safarijeep bare for deres familie, så kan dere selv velge da dere har sett nok dyr og er klar for å kjøre mot utgangen igjen. Ta med drikke, noe snacks og våtservietter og vær forberedt på en humpete, støvete men veldig spennende tur.

🐘Tett på elefanter ved Elefantbarnehjemmet Pinnawala (nær Kandy) eller Elephant Transit Home (nær Udwaalawe). Begge steder lar turister se elefantbabyer bli matet, sistnevnte har mest fokus på elefantene, mens førstnevnte er mer turistifisert.

🚂Tut-tut: Litt eldre barn beskriver ofte togturen mellom Ella og NanuOya som spennende. Tenk å få stå i døråpningen i kupeen med vind i håret og kikke ut på verden!

👉👉 Les mer om å reise med tog på Sri Lanka her. 

🐢Skilpadder: I Hikkaduwa kan dere besøke skilpaddeklekkeri for å se babyskilpadder og egg, snorkle med enorme havskilpadder og til og med se de tørrskodd fra land da de kommer helt inn til stranda. Garantert en opplevelse for både små og store!

⛰️Fantastisk utsikt: Rett utenfor fjellbyen Ella er det en kort gåtur opp til utsiktstoppen «Little Adams Peak». Belønningen ved å komme opp er fantastisk 360 graders utsikt over de omkringliggende fjellene. På mitt siste besøk hadde vi med en femåring som gikk selv, og en toåring som satt i bæresele på ryggen og vi brukte mindre enn to timer opp og ned, akkurat passe langt!

Tempelbesøk kan også være spennende så lenge de ikke er for lange. Mye lukter, farger og spennende skikker å lære om. Tanntempelet i Kandy gjøres litt mer interessant med å få se en utstoppet elefant! Tempelet i Kataragama har inkludert underholdning fra stedets bofaste apekatter som stjeler alt av frukt de kommer over. Flaggermushuler finnes også ved flere templer.

🛍Colombo er ikke den mest barnevennlige byen. Er dere her, så kan et lite besøk på lekeplassen i Viharamahadevi Park bryte opp en kjedelig shoppingrunde. Ved solnedgang kan dere ta en tur til uteområdet Galle Face Green, for å fly med drage sammen med alle de andre familiene (selges på stedet). Se mer under vår guide til Colombo.

🛺 Kjør tuktuk: Trehjuls-taxi er det mest vanlige transportmiddelet her, og en opplevelse i seg selv.

🏄‍♂️ Surfing: For de større barna, kan de prøve surfing for første gang.

👉👉 Her kan du bestille en time med surfeinstruktør i Hikkaduwa.

sri lanka severdigheter

Helse og sikkerhet:

  • Les mer om vaksiner HER.
  • Beskytt mot sol, varme og mygg.
  • Ta med solkrem og myggspray fra Norge.
  • Gi kun flaskevann.
  • Frukt og grønnsaker bør vaskes og skrelles.
  • Vær nøye med håndhygiene (den aller vanligste smittekilden er egne hender).

Skulle barna bli syke under ferien, kan det være en trøst at det er svært gode leger på Sri Lanka. Velg et privat sykehus i en av de større byene. På mange hoteller har de lege som kan komme til hotellrommet deres, spør i resepsjonen.

NB:  husk å følg anbefalinger fra UDE, og registrer deg før reisen på DENNE SIDEN.

Bilstol barnesete sri lanka

Barnevennlige rundreiser: 

BEST OF SRI LANKA  (4 dager),

SRI LANKA ALL ROUNDER  (7 dager)

SRI LANKA AT EASE (10 dager)

eller en skreddersydd rundreise SEND MAIL.

Reise med barn Ella Sri Lanka

🚌🧡 Under våre rundreiser stiller vi med en komfortabel bil med A/C, setebelter, barneseter og en erfaren sjåfør.

Vi er også tilgjengelig på telefon og kan komme med råd dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Pakk med fra Norge:

Solkrem og myggspray

Badetøy/UV-klær

Bleier (finnes her, men har dårlig kvalitet, og er DYRT)

Noe mat du vet barnet liker (spesielt hvis du har kresne barn)

Bæresele til babyer og småbarn.

Vogn (hvis du har småbarn som sover godt i vogn. Som transportmiddel er det dog ikke så praktisk, da dårlige veier, manglende fortau og gåturer på stranda ikke passer bra med barnevogn)

Reise til sri lanka med barn strandleker

Kjøp på Sri Lanka: 

Barnemat på glass, kjeks for barn (OBS! kun større supermarkeder i Galle, Colombo)

Strandleker, og oppblåsbare svømmeleker av enkel kvalitet.

Enkle sommerklær er superbillig på Sri Lanka.

Myggnett

Plaster og vanlige medisiner

Fersk deilig frukt!

Mat som ris, pasta, fisk, grønnsaker og egg fås tak i overalt. De fleste restauranter er også veldig behjelpelige med å lage til enkle retter som barna liker. Husk å be om å få uten salt og krydder til babyer!

strandliv med barn sri lanka

Blogginnlegg om å reise med barn:

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE