reise til Sri Lanka med barn

Anbefaler vi å reise til Sri Lanka med barn?

Kort svar: ja! Familier som har reist på rundreise med Norlanka Travels, er av våre aller mest fornøyde kunder. Vi anbefaler virkelig å reise til Sri Lanka med barn.

Deilig strandliv, kombinert med å få se elefanter, skilpadder og krokodiller på kloss hold får det til å lyse i barneøyne.

 

Såklart er det noen forhåndsregler som er nødvendig å ta.

Videre kommer  mine beste råd til en vellykket ferietur med barn til Sri Lanka.

Sri Lanka er et barnevennlig feriemål.

En gjestfri og vennlig lokalbefolkning, mye oppmerksomhet til barna og et trygt reisemål. Det er gøy å reise med barn til Sri Lanka.

En annen positiv ting er at det er stort utvalg i ulike severdigheter og aktiviteter. Derfor kan dere finne på ting som passer både et barn på 3 år, og en ungdom på 15.

På Sri Lanka ligger det til rette for en hyggelig ferie for hele familien.

Reise til Sri Lanka med barn
Kataragama Tempel Sri Lanka

Herlig strandliv for barn i alle aldre!

Det er mange grunner til at vi anbefaler å reise til Sri Lanka med barn. En av de er strendene.

Strandstedene langs sørkysten besøkes årlig av mange barnefamilier. Spesielt Hikkaduwa, Bentota og Unawatuna er populært.

Det er nesten ikke grenser for hvor mange timer som kan brukes til bygging av sandslott og lek i vannkanten.

Vær obs på at hele kysten av Sri Lanka har en del bølger, og barna bør ALDRI bade uten tilsyn i havet. Spesielt hvis dere reiser du utenom høysesong (november og april) er det veldig lurt å velge et hotell med svømmebasseng.

Større barn vil synes det er kjempegøy å leke i bølgene som slår tett mot land. I Hikkaduwa kan du leie små bodyboard på timesbasis, garantert mye moro! Kanskje er de godt svømmedyktige klar for en utfordring og vil prøve en time med surfeinstruktør. Weligama er av de beste stedene for nybegynnere med slake fine bølger, deler av Hikkaduwa har også glimrende surfebølger.

Et tips til de som reiser med babyer: kjøp et rimelig plastbasseng som de små kan plaske rundt i både ved bassengkanten, på stranden og på balkongen. Greit å bruke til kveldsbadet med såpe også!

Reise til sri lanka med barn
reise til Sri Lanka Med barn At Ease Beach Hotel

Aktiviteter for reiser med barn til Sri Lanka: 

Safari i Yala, Uda Walawe eller en av de andre nasjonalparkene er en flott aktivitet for barn fra to år og oppover. Bestill en egen safarijeep bare for deres familie, så kan dere selv velge da dere har sett nok dyr og er klar for å kjøre mot utgangen igjen. Ta med drikke, noe snacks og våtservietter og vær forberedt på en humpete, støvete men veldig spennende tur.

Tett på elefanter ved Elefantbarnehjemmet Pinnawala (nær Kandy) eller Elephant Transit Home (nær Uda Walawe). Begge steder lar turister se elefantbabyer bli matet, sistnevnte har mest fokus på elefantene, mens førstnevnte er mer turistifisert.

Tut-tut: Litt eldre barn beskriver ofte togturen mellom Ella og NanuOya som spennende. Tenk å få stå i døråpningen i kupeen med vind i håret og kikke ut på verden!

Skilpadder: I Hikkaduwa kan dere besøke skilpaddeklekkeri for å se babyskilpadder og egg, snorkle med enorme havskilpadder og til og med se de tørrskodd fra land da de kommer helt inn til stranda. Garantert en opplevelse for både små og store!

Fantastisk utsikt: Rett utenfor fjellbyen Ella er det en kort gåtur opp til utsiktstoppen “Little Adams Peak”. Belønningen ved å komme opp er fantastisk 360 graders utsikt over de omkringliggende fjellene. På mitt siste besøk hadde vi med en femåring som gikk selv, og en toåring som satt i bæresele på ryggen og vi brukte mindre enn to timer opp og ned, akkurat passe langt!

Tempelbesøk kan også være spennende så lenge de ikke er for lange. Mye lukter, farger og spennende skikker å lære om. Tanntempelet i Kandy gjøres litt mer interessant med å få se en utstoppet elefant! Tempelet i Kataragama har inkludert underholdning fra stedets bofaste apekatter som stjeler alt av frukt de kommer over. Flaggermushuler finnes også ved flere templer.

Colombo er ikke den mest barnevennlige byen. Er dere her, så kan et lite besøk på lekeplassen i Viharamahadevi Park bryte opp en kjedelig shoppingrunde. Ved solnedgang kan dere ta en tur til uteområdet Galle Face Green, for å fly med drage sammen med alle de andre familiene (selges på stedet). Se mer under vår guide til Colombo.

Kjør tuktuk: Trehjuls-taxi er det mest vanlige transportmiddelet her, og en opplevelse i seg selv.

Surfing: For de større barna, kan de prøve surfing for første gang.

      Her kan du bestille en time med surfeinstruktør i Hikkaduwa.

Helse og sikkerhet:

Undersøk med din fastlege / helsesøster om hvilke vaksiner barna bør ta før en reise til Sri Lanka. Det skal være det samme som ved alle andre reiser utenfor Europa, malariamedisin anbefales ikke for vanlige turistreiser.

  • Beskytt mot sol, varme og mygg!
  • Ta med solkrem og myggspray fra Norge!
  • Gi kun flaskevann!
  • Frukt og grønnsaker bør vaskes og skrelles!
  • Vær nøye med håndhygiene (den aller vanligste smittekilden er egne hender)!

Skulle barna bli syke under ferien, kan det være en trøst at det er svært gode leger på Sri Lanka. De har også naturligvis spesielt god kunnskap om sykdommene som er vanlig her. I Galle finnes det bra privat sykehus, Hemas, og i Colombo finnes det mange gode sykehus, noen med bedre standard enn norske. Vanlige legesentre i byer og tettsteder kan derimot virke litt vel spartanske for nordmenn flest. På mange hoteller har de lege som kan komme til hotellrommet deres, spør i resepsjonen.

NB:  husk å følg anbefalinger fra UDE, og registrer deg før reisen på DENNE SIDEN.

Barnevennlige rundreiser: 

Start med noen dager på et fint hotell i Negombo, kun 15 minutter fra flyplassen. Hvil ut etter reisen, bli kvitt jetlag, venn dere til varmen og nyt noen rolige dager.

Bli så med på en av disse private rundreisene med Norlanka Travels:

BEST OF SRI LANKA  (4 dager),

SRI LANKA ALL ROUNDER  (7 dager)

eller en skreddersydd rundreise SEND MAIL.

Under våre rundreiser stiller vi med en komfortabel bil med A/C, setebelter, barneseter og en erfaren sjåfør. Vi er også tilgjengelig på telefon og kan komme med råd dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Avslutt med deilige stranddager for eksempel på At Ease Beach Hotel i Hikkaduwa. Herfra kan vi ordne besøk på skilpaddeklekkeri, elvebåtsafari, surfetimer og andre dagsturer i nærområdet. Dette trenger dere ikke forhåndsbestille.

Pakk med fra Norge:

Solkrem og myggspray

Badetøy/UV-klær

Bleier (finnes her, men har dårlig kvalitet, og er DYRT)

Noe mat du vet barnet liker (spesielt hvis du har kresne barn)

Bæresele til babyer og småbarn.

Vogn (hvis du har småbarn som sover godt i vogn. Som transportmiddel er det dog ikke så praktisk, da dårlige veier, manglende fortau og gåturer på stranda ikke passer bra med barnevogn)

Bilstol. Dette er IKKE standard her på Sri Lanka. Vi i Norlanka Travels har barneseter til våre biler, husk å skriv inn ønske om dette i merknad ved bestillingen.

Kjøp på Sri Lanka: 

Barnemat på glass, kjeks for barn (OBS! kun større supermarkeder i Galle, Colombo)

Strandleker, og oppblåsbare svømmeleker av enkel kvalitet.

Enkle sommerklær

Myggnett

Plaster og vanlige medisiner

Fersk deilig frukt!

Mat som ris, pasta, fisk, grønnsaker og egg fås tak i overalt. De fleste restauranter er også veldig behjelpelige med å lage til enkle retter som barna liker. Husk å be om å få uten salt og krydder til babyer!

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE