Tanntempelet (Dalada Maligawa)

Tanntempelet Kandy Sri Lanka
Innsjøen i Kandy tempelet bak
Tempelet i kandy tanntempelet
Tempelet i kandy tanntempelet
Tempelet i kandy tanntempelet
Tempelet i kandy tanntempelet
Tempelet i kandy tanntempelet
Tempelet i kandy tanntempelet
Kandy temple tanntempelet
Tanntempelet Kandy Sri Lanka

SRI DALADA MALIGAWA eller «tanntempelet» er et buddhistisk tempel i byen Kandy, i midten av Sri Lanka.

Det regnes som et av Sri Lankas aller helligste templer, og de fleste troende ønsker å besøke tempelet flere ganger i livet. Grunnen til statusen er at det innerste rommet i tempelet rommer relikvien fra Buddhas tann.

På engelsk kalles det: Temple of the Sacred Tooth Relic.

Et historisk og politisk viktig sted: 

 

Tempelet ligger i det historisk viktige palasskomplekset. Kandy var den siste hovedstaden i det srilankiske kongeriket og er et verdensarvsted hovedsakelig på grunn av templet.

Tannen spilte også en viktig politisk rolle, da det var antatt at den som hadde relikvien, hadde styringen i landet.

Tanntempelet har vært angrepet, og tannen forsøkt stjålet mange ganger gjennom historien. Senest av terrorgruppen, de tamilske tigrene, under borgerkrigen.

Tanntempelet som turistmål:

I tillegg til at tempelet er et viktig religiøst sted, så er det også et spennende turistmål. Det er lurt å ha med seg en guide på omvisning for å få en større forståelse av historien.

Ulike ritualer utføres tre ganger daglig: ved daggry, ved middagstid og om kveldene. På onsdager er det et symbolsk bading av tannen/relikvien med et urtepreparat laget av duftende vann og velduftende blomster kalt Nanumura Mangallaya. Det antas at dette hellige vannet inneholder helbredende krefter og er fordelt på de tilstedeværende tilbedere.

Tempelet har også en viktig rolle under den årlige festivalen «Eseala Perahara», der tempelelefanter pyntes og marsjerer i gatene sammen med dansere, musikk og tromming.

Tanntempelet Kandy

Blogginnlegg om Kandy:

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE