Newuse Ramanis hus

Oppdatering om vårt hjelpearbeid på Sri Lanka: En god, og en dårlig nyhet!

Dette blogginnlegget skrev jeg i 2016. Det var en oppdatering om vårt hjelpearbeid på Sri Lanka. Hvordan det lå an, og mine personlige tanker rundt det.
I regi av NewUse, bygget vi et hus til Ramani, en fattig enslig mor i Hikkaduwa.

Oppdatering om vårt hjelpearbeid på Sri Lanka, 15.10.2016:

For en dag dette har vært! 
Jeg startet dagen med å være i dårlig humør. Nå husker jeg ikke lenger grunnen til at jeg var irritert på mannen min da jeg våknet. Jeg var utålmodig og stresset, måtte skifte dagens tredje bleie på Sanja og vi var sent ute.
I dag var jo åpningsseremonien til det nye huset til Ramani og sønnen.
Vi kastes oss ut i tuktuken, og kom frem helt i siste liten. Jørn, Charlotte og de andre var allerede klare. Mens mannen parkerte, og vi gikk ut til åpningsseremonien til Ramanis nye hus var alt dette glemt. Tenk at vi hadde kommet i mål. 
Huset var bygget, og den lille familien hadde fått et bedre liv allerede!

 

Newuse Ramanis hus

 

Håndverkerne har gjort en fantastisk jobb med å fullføre huset på bare en måned. På tomta står det nå et hus med tak, vegger og gulv, et trygt sted med to soverom, et oppholdsrom og utendørs kjøkken.

I utgangspunktet hadde vi også håpet å bygge bad, men dette må vente til vi har mottatt nok donasjoner for å fullføre. Frem til da vil Ramani og hennes sønn fortsette å bruke do og dusj hos naboen, som de har gjort til nå. I tillegg til badet, mangler huset fortsatt elektrisitet og maling både utvendig og innvendig.

Jeg, Jørn og Charlotte har foreløpig lagt ut for hele huset fra egen lomme.  Vi må rett og slett avvente å se hvor mye vi får inn fra innsamlingen, før vi kan fortsette.  Til tross for huset er fortsatt ikke er hundre prosent ferdig, har vi vurdert at det tross alt er bedre at Ramani og sønnen skulle få flytte inn i dag. Helserisikoen er rett og slett for høy for dem å leve i det skuret de har bodd til nå. 

Da vi begynte å flytte noen av deres personlige eiendeler over i det nye huset, måtte vi bane oss frem mellom rotter, kakkerlakker, maur, skitt, gjørme og mugg!

Vi kunne derfor føle oss helt trygg på at beslutningen om å komme seg ut derfra så raskt som mulig, var det rette.

 

Newuse Ramanis hus

 

«åpningseremoni» en stor og viktig tradisjon på Sri Lanka ved innflytting til nytt hus!
Jørn, som har gjort en fantastisk jobb som byggleder, klippet snora ved inngangsdøra.

Ramani serverte nydelig «milkyrice», kaker, kjeks, og «rice and curry» til sine innbudte gjester. Sammen tente vi oljelys og sendte takknemmlige tanker til alle som har bidratt til å gjøre denne dagen mulig. 

Jeg skulle ønske jeg kunne avslutte dagens historie med dette, en lykkelig slutt. Dessverre oppdaget vi at Ramanis fire år gamle sønn hadde en alvorlig infeksjon på tre av trærne sine. Gulsvarte sår, med mye verk, og vi tok han med til legen.  Forholdene de har levd under nå i årevis har helt tydelig vært dårlig for guttens helse! På kvelden fikk han behandling, sårstell og sårt tiltrengt antibiotika. Vi håper han raskt vil bli frisk, og at han kan løpe rundt og glede seg over sitt splitter nye hus!  


Jeg kom hjem sent på kvelden etter en lang dag. Det første jeg gjorde var å gi mannen en stor klem, og jeg kunne deretter krype opp i en myk og tørr seng og holde armene rundt min nydelige datter.

Jeg er så heldig! Jeg er så takknemlig! Det var mange tanker og følelser og vanskelig å sove. Det er så mange på Sri Lanka som lever i elendige kår, det er mange som ville kappet av seg høyrearmen for å leve det livet som jeg kan klage over!

Jeg er så glad for alle som bidrar til å hjelpe, og må ærlig innrømme at jeg kjenner en skuffelse over alle som ikke gidder. Hvis alle som liker siden vår, NewUse-organization på  facebook_LINK- hadde gitt 20 kroner hver, så ville vi kunne gitt familien bad og dusj med rent vann. Det er så lite for dere, men det betyr alt for denne familien.

 

Huset er ferdig, men vårt arbeid har såvidt begynt.

Les mer om NewUse HER.

 

 

Les mer om frivillig arbeid på Sri Lanka HER.

Frivillig arbeid på Sri Lanka

Forrige innlegg
Jørn og Dinesh hjelper flomofre
Neste innlegg
Nordisk førjulssamling i Colombo

Relevante blogginnlegg:

Marys venner hjelpearbeid på Sri Lanka

Marys Venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpearbeid på Sri Lanka i 45 år💖 Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar 2020, og siden har jeg både sett og hørt om det fantastiske arbeidet Marys Venner gjør på Sri Lanka. Jeg vet jeg har mange lesere…
Les mer

5 kommentarer. Leave new

 • Merete Lund
  18/10/2016 17:25

  Hei Kari 🙂
  Tusen takk, både for hyggelig kommentar og sjenerøst bidrag til Ramanis hus. Akkurat nå er det veldig gøy, veldig stor giverglede blant folk. Det ser mer lovende ut for at vi kan få fullført bad også, og det blir bra. Dette er gøy! Takk!

  Svar
 • For en fantastisk innsats dere gjør, Merete!
  Påminnelsen i dette blogginnlegget gjorde at jeg endelig fikk ut finger'n 🙂

  Klem fra Kari

  Svar
 • Merete Lund
  27/10/2016 13:40

  Hei Ellen 🙂
  Ja, vi er i slekt. Jeg er mellomste datteren til Zakris 😉
  Takk for at du lar deg engasjere, alle bidrag, små eller store blir satt pris på. Tusen takk!

  Svar
 • Hei.

  Blir så imponert over arbeidet du gjør 🙂 Trur eg må inn og gi en liten slant til disse stakkars folka, alt hjelper vel 🙂 Lurer på om ikkje du er i slekta mi? Er du dattra til Jan Egil? Eg og han er søskenbarn 🙂 Lykke til videre, hilsen fra Ellen i Høyanger 🙂

  Svar
 • […] 🌱 En god og en dårlig nyhet.  […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE