liveaboard dykking Maldiene

Livaboard dykking Maldivene

Maldivene er drømmedestinasjon for deg som er interessert i dykking, og livaboard er den beste måten å gjøre det på!

Se for deg å bo 7 dager på en båt i et tropisk paradis. Tre ganger om dagen dykker dere og kan se haier, rokker, stimer av fisk og et av de mest fargerike korallrev i verden!

Her får du min opplevelse fra Livaboard i Maldivene i 2013:

Dykking Livaboard Maldivene

Hva er Livaboard?

Konseptet livaboard passer for deg som vil ha dykking som hovedingrediens i ferien din. Her bor, sover og spiser du på båten, og reiser rundt til ulike dykkesteder. Maldivene har blitt spesielt kjent som en destinasjon for livaboard. Det finnes båter i ulike priskategorier, og med ulik varighet på sine turer.
Båten jeg reiste med het MS Stingray – og vi var på tur i 7 dager. Tilsammen hadde vi 20 dykk disse dagene.
Det er to store fordeler med livaboard. For det første får du dykket på steder som ligger langt til havs og som ikke er utilgjengelig som dagstur.
I tillegg er det en fin mulighet til å være sosial med andre som har dykking som en stor lidenskap.
Dykking Livaboard Maldivene

Om jeg likte dykking på Maldivene? 

Jeg så sånn her lykkelig ut hele uka!

Bilder fra livaboardpå Maldivene:

Dykking Merete

Dykking på Maldivene, hva kan du se?

Jeg fikk sett mer hai og rokker enn jeg turte å håpe på. 

Å svømme ved siden av en hvalhai, og å kikke ned på stimer av djevelrokker (Manta Rays) og hammerhai var nok høydepunktet. Men jeg synes også små ting som nakensnegler er fascinerende.

Noen stedet har også de mest fargerike og fantastiske koraller. Et sted var det som å svømme gjennom en rosa og oransje eventyrskog!

Maldivene dykking livaboard
Maldivene dykking livaboard
Maldivene dykking livaboard

Stone fish, Ghost Pipefish, Yellow Leaffish og Frogfish (på godt norsk). 

Er det annet å gjøre en livabaord dykking på Maldivene?

Maldivene består av 1192 atoller, små øyer. Noen er private, eid av stor luksusresort. Disse kalles resortøyer.

Prisnivået på disse resortøyene kan være skyhøyt, med døgnpriser fra noen tusen til hundretusen kroners klassen!

 

Det var nok prisen, og faren for å være omgitt av bare folk på bryllupsreise som lenge holdt meg borte fra Maldivene.

Men som jeg fant ut på denne reisen:

Det går an å reise på budsjett som backpacker på Maldivene.

Det kan du lese mer om i denne bloggposten:

backpacking maldivene
Forrige innlegg
Dykk nummer 100! – i Hikkaduwa på Sri Lanka
Neste innlegg
Backpacking Maldivene

Relevante blogginnlegg:

snorkle skilpadder hikkaduwa

Snorkle med skilpadder i Hikkaduwa

Her får du mine tips til hvor og  hvordan du kan snorkle med skilpadder i Hikkaduwa. Hikkaduwa har en nydelig strand, koselige restauranter og mange aktiviteter. Surfing, dykking, elvebåtsafari og mye mer. En ting du virkelig må få med deg er snorkling med skilpadder i Hikkaduwa. En fantastisk opplevelse! Men først,  se gjerne denne videoen…
Les mer
backpacking maldivene

Backpacking Maldivene

Maldivene er ikke akkurat kjent for å være et backpacking-destinasjon.  Tvert i mot er det mer kjent for bryllupsreiser og luksusresort. Er det mulig å reise på budsjett til Maldivene? Kan jeg reise på egenhånd som backpacker? Dette skulle jeg finne ut av i 2013. Jeg hadde bestilt en livaboard dykketyr med MS Stingray. Deretter…
Les mer
dykk nummer 100

Dykk nummer 100! – i Hikkaduwa på Sri Lanka

Blogginnlegget Dykk nummer 100 skrev jeg i Hikkaduwa i februar 2013. Jeg var skikkelig hektet på dykking denne tiden. Jeg elsket å blåse bobler under vann. Og jeg elsket å se på det spennende marine dyrelivet. Dette skrev jeg på den tiden: Dykk nummer 100 på Sri Lanka!   Det har blitt en del dykk på…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

  • Det ser kjempeherlig ut, og spennende! Kan tenke meg at du hadde noen flotte dager om bord. Jeg har utrolig lyst til å prøve dykking selv, men siden jeg har en liten frykt for å oppholde meg under vann (!), så har dette latt vente på seg.. Vi får se hva tiden bringer.

    Nydelige bilder forresten, Maldivene ser jo intet mindre ut enn paradis!

    Svar
  • Jeg anbefaler deg å finne et seriøst, anbefalt dykkeselskap og en instruktør som tar hensyn til at du ikke føler deg trygg. Også HOPP I DET 🙂 Jeg kan nesten garantere deg at du ikke kommer til å angre:)

    "Det er en helt egen verden der nede"

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE