dykk nummer 100

Dykk nummer 100! – i Hikkaduwa på Sri Lanka

Blogginnlegget Dykk nummer 100 skrev jeg i Hikkaduwa i februar 2013. Jeg var skikkelig hektet på dykking denne tiden.

Jeg elsket å blåse bobler under vann. Og jeg elsket å se på det spennende marine dyrelivet.

Dette skrev jeg på den tiden:

Dykk nummer 100 på Sri Lanka!

 

Det har blitt en del dykk på meg de siste to ukene på Sri Lanka, først i Unawatuna og nå i Hikkaduwa. Sistnevnte ble favoritten min. Her er det mer variert dykking. Flere spennende vrak, mer koraller og ikke minst mange skilpadder!

Det er nå nesten et år siden jeg tok Divemaster-utdanning i Kota Kinabalu i Malaysia. Men dette ble første gangene jeg dykket som «kunde» igjen. Og jeg liker det veldig mye bedre enn å ha ansvar for andre. Nå kan jeg først og fremst konsentrere meg om å se på fisker og liv. Det jeg elsker!

Dykking Hikkaduwa
Dykking Hikkaduwa

Hvordan er det å dykke på Sri Lanka?

 

Det er flere ulike dykkesteder (dive points). Fra grunne dykk med sandbunn, til vrak, og dype dykk .
Vrakdykk likte jeg godt. Ikke nødvendigvis på grunn av vraket i seg selv. Men på, og rundt vrakene er det mye liv. Koraller bygger seg på vrakene, som igjen tiltrekker seg mindre dyr, som igjen tiltrekker seg større fisk.
Bildene under er fra “The Conch” som ligger på ca 20 meter noen kilometer utenfor kysten av Hikka. Jeg dykket her tre ganger under varierende forhold, og digget det!
Dykking Hikkaduwa

DYpdykk på 35 meter. 

 

Som dykk 99, ble det mitt hittils dypeste dykk på 35,5 meter.
Den dykkespotten het “Pidurangala”, og er et kjent sted her i Hikkaduwa.
På grunn av dybden ble det et kort dykk, bare 20 minutter. Men det var en super opplevelse. Fantastisk klart vann den dagen, og enorme stimer med fisk.
dykking HIkkaduwa
dykk nummer 100!
snorkle skilpadder hikkaduwa
Forrige innlegg
Man lærer så lenge man lever: 7 verdensdeler.
Neste innlegg
Livaboard dykking Maldivene

Relevante blogginnlegg:

snorkle skilpadder hikkaduwa

Snorkle med skilpadder i Hikkaduwa

Her får du mine tips til hvor og  hvordan du kan snorkle med skilpadder i Hikkaduwa. Hikkaduwa har en nydelig strand, koselige restauranter og mange aktiviteter. Surfing, dykking, elvebåtsafari og mye mer. En ting du virkelig må få med deg er snorkling med skilpadder i Hikkaduwa. En fantastisk opplevelse! Men først,  se gjerne denne videoen…
Les mer
backpacking maldivene

Backpacking Maldivene

Maldivene er ikke akkurat kjent for å være et backpacking-destinasjon.  Tvert i mot er det mer kjent for bryllupsreiser og luksusresort. Er det mulig å reise på budsjett til Maldivene? Kan jeg reise på egenhånd som backpacker? Dette skulle jeg finne ut av i 2013. Jeg hadde bestilt en livaboard dykketyr med MS Stingray. Deretter…
Les mer
liveaboard dykking Maldiene

Livaboard dykking Maldivene

Maldivene er drømmedestinasjon for deg som er interessert i dykking, og livaboard er den beste måten å gjøre det på! Se for deg å bo 7 dager på en båt i et tropisk paradis. Tre ganger om dagen dykker dere og kan se haier, rokker, stimer av fisk og et av de mest fargerike korallrev…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE