Flytte utenlands med barn

Les om oss i bladet foreldre og barn

I nyeste nummer av Foreldre og barn er det en reportasje som heter «Flytte utenlands med barn», skrevet av Michelina Garces. Og der har vi jammen fått litt medieomtale igjen.

Jeg er jo vanligvis positiviteten selv, men har også skrevet om noen av utfordringen med å bo i utlandet.

 

 

Mulige utfordringer

1. Språk: For meg har det største problemet vært språket. Jeg kan mindre singhalesisk enn Sanja (3 år). Men jeg lærer!

 

2. Savn: Jeg savner familie, søsken og tantebarn. Jeg har også et mye mindre nettverk her, som er mer knyttet til familie og slekt.

 

3. Kulturforskjeller:  Korrupsjonen og de store forskjellene på fattig og rik er vanskelig å venne seg til. Ellers har ikke kulturforskjeller vært et stort problem. Så lenge vi er åpne og kommuniserer, finner vi løsninger som passer oss i blandingen mellom «norsk» og «srilankisk» måte å gjøre ting på.

 

4.  Trygghet: Jeg savner såklart tryggheten i det gode norske velferdssystemet. Jeg er «skattemessig utvandret» fra Norge, og må derfor selv ta ansvar for pensjon og forsikringer.

 

Kjøp gjerne bladet hvis du synes dette hadde vært spennende å lese mer om 🙂
Forrige innlegg
Gruppereise Sri Lanka Oktober 2018
Neste innlegg
Luksuscamping Yala nasjonalpark

Relevante blogginnlegg:

Mediomtale av Norlanka Travels i Lokalavisa

Medieomtale i Lokalavisa

Medieomtale
Mens jeg var i Trysil i august, fikk jeg også møtt Arne Lund, journalist i Lokalavisa. I Juni skrev han en reportasje om meg og min satsing på Sri Lanka, og denne gangen kom en oppfølgingsak. Litt utenfor komfortsonen min å «selge seg selv» på denne måten, men det må vel til.     Og…
Les mer
Dagsavisen Merete Lund HIkkaduwa

Hakkedusja og hippiechic

Foto: Christine Baglo. Link til artikkelen på  www.dagsavisen.no   Tidligere i vinter var jeg så heldig å treffe Christine Baglo her i Hikkaduwa. En dyktig, erfaren og bereist norsk reisejournalist. Hun reiste Sri Lanka rundt med familien sin, og beskrev senere sine opplevelser både i Dagsavisen og på «God Morgen Norge». Det som var moro…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE