Kjøre tuktuk på Sri Lanka

Noen ganger blir jeg dritt lei av Sri Lanka!

Jamfør forrige innlegg, så ser jeg jo for meg at Sri Lanka skal være min base i fremtiden.
Men noen ganger må jeg bare innrømme at er nær ved å klikke av hvordan ting fungerer her. Eller snarere ikke fungerer!
Tenkte jeg skulle komme med noen eksempler som kanskje kan være underholdende for de som slipper å forholde seg til det selv.

Eksempel 1:   i banken.

Det er en god stund siden nå at jeg opprettet meg en konto i en av lokalbankene her. Jeg tenkte dette ville være kjekt å ha for overføringer av penger, og i tillegg for å betale regninger, hotellrom og lignende. Erfaringsmessig synes jeg det er fryktelig lettvint med nettbank, så jeg signerte papirer for å få dette med det samme.

Men ingenting av dette skulle vise seg å bli lettvint! De siste 5 ukene har jeg brukt uendelig mye tid på å prøve å få denne nettbanken til  å fungere. Jeg har fått tilsendt flere passord, kodebrikke og ringt kundeservice sikker tretti ganger. Hver eneste kontakt er en stor tålmodighetsprøve da jeg må prøve å gjøre meg forstått til noen som tilsynelatende aldri har brukt denne nettbanken selv. Etter all denne tiden, alle mulige rare forsøk,  går det fortsatt ikke an å betale regninger!

I dag var jeg nødt til å få betalt noen hotellrom  som er booket for sommeren, så jeg troppet opp i banken for å gjort overføringen derfra. Men dette skulle heller ikke vise seg å være så enkelt. Etter en times lang diskusjon, med flere ansatte og selveste bankdirektøren (!) endte det med at jeg fikk beløpet tilsvarende de fire regningene i cash ut fra kontoen min, nøye opptalt og fordelt i fire konvolutter.
Så kunne regningene betales. Men da to av hotellene hadde konto i annen bank enn meg, måtte jeg da ta disse konvoluttene, gå 50 meter lenger bort i gata, til to av nabobankene og stille meg i kø der. Og for de som ikke har vært inne i en bank på Sri Lanka, så skal jeg fortelle deg at køene er laaaange. De aller kundene er der for å betale strøm- eller vannregningen, som kommer månedlig, selvfølgelig med kontakter.  Jeg brukte 4 timer på å betale 4 regninger!!

Jeg pleier å kunne ta slike ting med et smil, men tilslutt var jeg så sliten og lei at jeg regelrett skjelte ut han ene som jobbet i banken! Etterpå fikk jeg selvfølgelig kjempedårlig samvittighet, og skjemmes for at jeg var en sånn «er du klar over hvordan vi gjør det her i Europa»- person. Huff! Det er jo ikke hans skyld at ting bare er så fryktelig vanskelig her noen ganger.

 Gi meg styrke!

Andre små og store irritasjonsmomenter:

– Noen dager er det rett og slett for varmt!

– og for mange mygg!

– må folk tute hele tida?

– bussjåførersom kjører som gærninger!

– det er så mye søppel overalt!

– vannet som plutselig skrus av et par timer hver dag!

– maur overalt på kjøkkenet!

– i dag er jeg “rice and curry”, og det er ikke mye annet bra å få tak i for tiden!

– hunder som gjør halve natta!

– ingen vaskemaskin (ja, jeg håndvasker klær)!

– det er fryktelig varmt å vaske klær!

— osv osv

Forrige innlegg
Å kjøpe en drøm….
Neste innlegg
Sri Lankas unike dyreliv.

Relevante blogginnlegg:

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Er det trygt å reise til Sri Lanka?

🤔Nervøse Nordmenn stiller meg ofte spørsmålet; er det trygt å reise til Sri Lanka? Og jeg kan godt forstå at noen er skeptiske, da Sri Lanka har en litt «trøblete historie». En lang borgerkrig ble avsluttet først i 2009, tsunami, terroraksjonen i 2019, Covid-19 og nå til sist i 2022: økonomisk og politisk krise! Men…
Les mer
Høylandet på Sri Lanka

Det vakre høylandet på Sri Lanka

Høylandet på Sri Lanka er ubeskrivelig vakkert 💖⛰️ Fjell, fossefall og teplantasjer. Grønt i grønt så langt øyet kan se💚 Hvilke steder bør du få med deg i høylandet? De mest populære stedene å besøke i høylandet er nok Ella og Nuwara Eliya. Pilgrimsruten opp til Adam´s Peak er også et høydepunkt for de som ønsker å kombinere en fysisk…
Les mer
Du kan reise til Sri Lanka nå

Du kan reise til Sri Lanka nå

(men vi blir i Norge en stund til) Du KAN reise til Sri Lanka nå 🎉 UDE har opphevet reiserådet som frarådet reiser til Sri Lanka. De vurderer at sikkerhetssituasjonen i landet  er mer stabil.  Så hurra-hurra 🥂 da går det an for nordmenn å reise til Sri Lanka fremover. Vi i Norlanka Travels tar i mot bestillinger av…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE