Kjøre tuktuk på Sri Lanka

Noen ganger blir jeg dritt lei av Sri Lanka!

Jamfør forrige innlegg, så ser jeg jo for meg at Sri Lanka skal være min base i fremtiden.
Men noen ganger må jeg bare innrømme at er nær ved å klikke av hvordan ting fungerer her. Eller snarere ikke fungerer!
Tenkte jeg skulle komme med noen eksempler som kanskje kan være underholdende for de som slipper å forholde seg til det selv.

Eksempel 1:   i banken.

Det er en god stund siden nå at jeg opprettet meg en konto i en av lokalbankene her. Jeg tenkte dette ville være kjekt å ha for overføringer av penger, og i tillegg for å betale regninger, hotellrom og lignende. Erfaringsmessig synes jeg det er fryktelig lettvint med nettbank, så jeg signerte papirer for å få dette med det samme.

Men ingenting av dette skulle vise seg å bli lettvint! De siste 5 ukene har jeg brukt uendelig mye tid på å prøve å få denne nettbanken til  å fungere. Jeg har fått tilsendt flere passord, kodebrikke og ringt kundeservice sikker tretti ganger. Hver eneste kontakt er en stor tålmodighetsprøve da jeg må prøve å gjøre meg forstått til noen som tilsynelatende aldri har brukt denne nettbanken selv. Etter all denne tiden, alle mulige rare forsøk,  går det fortsatt ikke an å betale regninger!

I dag var jeg nødt til å få betalt noen hotellrom  som er booket for sommeren, så jeg troppet opp i banken for å gjort overføringen derfra. Men dette skulle heller ikke vise seg å være så enkelt. Etter en times lang diskusjon, med flere ansatte og selveste bankdirektøren (!) endte det med at jeg fikk beløpet tilsvarende de fire regningene i cash ut fra kontoen min, nøye opptalt og fordelt i fire konvolutter.
Så kunne regningene betales. Men da to av hotellene hadde konto i annen bank enn meg, måtte jeg da ta disse konvoluttene, gå 50 meter lenger bort i gata, til to av nabobankene og stille meg i kø der. Og for de som ikke har vært inne i en bank på Sri Lanka, så skal jeg fortelle deg at køene er laaaange. De aller kundene er der for å betale strøm- eller vannregningen, som kommer månedlig, selvfølgelig med kontakter.  Jeg brukte 4 timer på å betale 4 regninger!!

Jeg pleier å kunne ta slike ting med et smil, men tilslutt var jeg så sliten og lei at jeg regelrett skjelte ut han ene som jobbet i banken! Etterpå fikk jeg selvfølgelig kjempedårlig samvittighet, og skjemmes for at jeg var en sånn «er du klar over hvordan vi gjør det her i Europa»- person. Huff! Det er jo ikke hans skyld at ting bare er så fryktelig vanskelig her noen ganger.

 Gi meg styrke!

Andre små og store irritasjonsmomenter:

– Noen dager er det rett og slett for varmt!

– og for mange mygg!

– må folk tute hele tida?

– bussjåførersom kjører som gærninger!

– det er så mye søppel overalt!

– vannet som plutselig skrus av et par timer hver dag!

– maur overalt på kjøkkenet!

– i dag er jeg “rice and curry”, og det er ikke mye annet bra å få tak i for tiden!

– hunder som gjør halve natta!

– ingen vaskemaskin (ja, jeg håndvasker klær)!

– det er fryktelig varmt å vaske klær!

— osv osv

Forrige innlegg
Å kjøpe en drøm….
Neste innlegg
Sri Lankas unike dyreliv.

Relevante blogginnlegg:

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer
Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE