Little Adams Peak Ella Sri Lanka

fire fine frøkner på Little Adams Peak

“Little Adams Peak” beskrives som en lett fjelltur som passer for alle. Men det gjør den på ingen måte kjedelig for fjellvante nordmenn. Sjekk denne fantastiske utsikten på toppen!

Ella Little Adams Peak sri lanka

firre fine frøkner på toppen av Little Adams Peak

Fire fine frøkner; bestående av en toåring, en femåring og vi mødrene starter turen fra veien (ca 5 minutter med bil utenfor Ella sentrum). Den første etappen er på en smal sementvei gjennom en teplantasje. Her får vi en overraskende fin mulighet til å se teplukkernes daglige arbeid på nært hold.
I begynnelsen er det fin, bred vei å gå på og en behagelig stigning. Etterhvert blir veien smalere, og en mer kupert sti. Det er aldri noen fare for å gå seg bort her, veien er hele tiden tydelig. Underveis stopper vi  flere steder for en fotopause. Se så fint:
Little Adams Peak kan fint besøkes med barn. Det er en lett tur på maksimalt to timer opp og ned.
Ella Little Adams Peak sri lanka

 På toppen:

Den siste etappen så er det en bratt stigning, med steintrapper for å komme helt opp på toppen. Og jeg lover det er verdt å bli litt andpusten for å komme opp hit!

Akkurat da vi hadde fått tatt bilder og nytt utsikten fra toppen, kom det flere mørke skyer drivende over himmelen. Det var definitivt regn på gang, noe som ikke er så uvanlig her i høylandet,  så da var det bare å sette kursen ned igjen. Vi kom frem til bilen igjen, akkurat i det de første regndråpene trommet på ruta.  Alle fire frøkner var enige om at det hadde vært en fin tur!
Ella Sri Lanka

Informasjon om Little Adams Peak: 

 • “Little Adams Peak” er 1141 meter høy. Det er en lett tur som passer alle som kan gå!
 • Turen gjennomføres på totalt 2 timer (da gikk vi med en toåring på ryggen, og en seksåring til fots).
 • Det er fint å gå  tidlig morgen eller på ettermiddagen, pass på at du beregner nok tid så du er tilbake før det mørkner.
 • Det er ingen utgifter knyttet til turen, du trenger ingen guide. Startpunktet går fra hovedveien, og det er skiltet underveis.
Forrige innlegg
Hakkedusja og hippiechic
Neste innlegg
Kayak – En dag på vannet

Relevante blogginnlegg:

Førjulstur til Colombo

I helga var vi på jentetur til Colombo 🌴🏙️ -Byen jeg har et hat-elsk forhold til.  På den ene siden så er det trafikkaos, bråk og et uoversiktelig bybilde🤨 Men på den positive siden så er det spennende kjøpesentre og et utrolig utvalg av restauranter.  Her finner vi ALT vi ikke har i Hikkaduwa her! Denne…
Les mer
Elefanter Sri Lanka

Elefanter på Sri Lanka

Det finnes mer enn 5000 ville elefanter på Sri Lanka, og du har stor sjanse til å få se noen av de i løpet av din ferie på Sri Lanka. Elefanter er enorme, kloke og flotte dyr. Jeg har vært fascinert av de siden jeg var liten, og har beviset på det tatovert på skulderen.…
Les mer
Sri Lanka på sommeren

Sri Lanka på sommeren: Trincomalee

Reiser du til Sri Lanka på sommeren, så kan jeg anbefale et besøk til Trincomalee. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, eviglange sandstrender og flere mulige aktiviteter for hele familien. Mellom juni og september, har østkysten det mest solrike og stabile været.🌴🏖️☀️ Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser,…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

 • Steike, så vakkert og grønt det så ut der! Savner varmt vær nå altså! =)

  Svar
 • Merete Lund
  24/02/2017 11:13

  Ja, helt nydelig! Men som noen kommenterte på vår facebookside, ikke like fint i tåke og regne 😉 😉
  Ja, nå har du vært lenge i Norge, på tide å komme deg til tropiske strøk 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE