Reise til Sri Lanka 2021

Reise til Sri Lanka 2021

Ja, det blir mulig å reise til Sri Lanka i 2021. Hurra!

Flyplassen åpner for alle turister fra i morgen, 21.januar 2021.

Men, det er ganske strenge regler for hvordan du kan reise til Sri Lanka nå. I videoen under går jeg gjennom de viktigste:

Hvordan reise til Sri Lanka i 2021: 

 

  • Du må gjennom 4 PCR tester. Den første 96 timer før reise, den andre ved ankomst til CLB,  den tredje etter 5-7 dager og den siste etter 10-14 dager.
  • Visum og hoteller må være forhåndsbooket online.
  • Du må kjøpe en Covid-19 forsikring som gjelder minst 30 dager.
  • De første 14 dager kan du kun bo på et av de såkalte “Safe & Secure – Level 1” sertifiserte hotell.
  • Du kan reise rundt, og bytte til andre sertifiserte hotell også under de første 14 dager. Men under  “Eco Bubble restriction”. Det betyr tilrettelagt med egne tider kun for en gruppe som reiser sammen.
  • Etter 14 dager (med forbehold om at siste PCR test er negativ)  er du fri til å reise rundt på egenhånd. Du kan da bo på alle slags hoteller, gjestehus eller privat villa.
  • Det er viktig å følge generelle forhåndsregler hele tiden:  Bruk mundbind, vask hender, bruk Antibac og hold avstand. 1 meter gjelder også på Sri Lanka.   
reise til Sri Lanka covid 19

Strenge regler for å reise til Sri Lanka?

 

Ja, reglene er ganske så strenge nå i starten av 2021. Men såklart ser jeg behovet av å først og fremst beskytte folket på Sri Lanka. Og Covid-19 situasjonen er jo også lang fra under kontroll i Norge og Europa enda.

Det mest inngripende med reglene er at du de første 14 dagene ikke kan velge hvor du skal bo, hvor du vil reise og i tillegg all testingen. Derimot står du ganske så fritt etter de to ukene.

Så for å reise til Sri Lanka nå, i januar 2021, ville jeg hatt minst et par måneder tilgjengelig. Slik kan du reise rundt og oppleve det vakre landet har å by på.

Myndighetene prøver nok å først legge til rette for at langtidsreisende kommer tilbake. Mange har hus og leiligheter her, hvor de bor halve året. Og mange ønsker også å reise rundt på Sri Lank i flere måneder. Det er også veldig positivt at det jobbes med å endre visumregler også, slik at det skal bli lettere å få en 6 måneders visum til Sri Lanka.

HER kan du lese mer om visumregler for å reise til Sri Lanka. 

Reise til Sri Lanka Galle

Og husk, dette er bare starten!

Jeg tror og håper at disse rimelig strenge reglene, vil forandres i løpet av året.

Kanskje kan du reise på ferie til sommeren, eller i hvert fall neste vintersesong.

Mye avhenger såklart at Covid-situajsonen stabiliserer seg rundt omkring i verden. Og ikke minst  hvordan vaksineringen foreløper.

Så foreløpig,   sitter vi litt på vent her på Sri Lanka.

Vi gleder oss veldig til å kunne ta i mot flere nordmenn både til hotellet vårt og på rundreiser.

Imens fortsetter jeg å legge ut nyttig informasjon både her på bloggen, og vår YouTube.kanal. Så følg med!

vaksiner Sri Lanka
Sri Lanka vær

Mer informasjon om å reise til Sri Lanka nå: 

Finner du via disse linkene:

Reise til Sri Lanka i 2021
Previous Post
Sri Lanka språk
Next Post
Elephant Transit Home

Relevante blogginnlegg:

sri lanka visum

Sri Lanka visum gratis?

Sri Lanka visum. Et stort og viktig tema. Trenger nordmenn visum til Sri Lanka? Hva koster visum? Hvordan søker jeg visum til Sri Lanka? Dette og mye mer får du svar på i denne artikkelen. Trenger nordmenn visum til Sri Lanka?    Ja, nordmenn trenger visum til Sri Lanka for alle type reiser. For et…
Les mer
vaksiner Sri Lanka

Vaksiner før reisen til Sri Lanka

Hvilke vaksiner trenger du å ta før ferien til Sri Lanka? Det er et viktig spørsmål som jeg vil gå gjennom i denne bloggposten. Det er viktig for meg å understreke at du i tillegg må sjekke med din lege eller vaksinasjonskontor. Det kan være spesielle forhold som alder og helse, som gjør at det…
Les mer
Sri Lanka vær

Sri Lanka vær og temperatur

Det mest stilte spørsmålet om Sri Lanka, vær og temperatur! Her vil jeg forklare mer om vær og temperatur i de ulike landsdelene av Sri Lanka. Sri Lanka Vær: en introduksjon Her på Sri Lanka er det tropisk klima, med to ulike monsuntider. Landet ligger nært ekvator, så det er omtrent 12 timer sol –…
Les mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE