Pidurangala: Slik ser du Sigiriya uten andre turister.

Annette Rosfjord fra Lyngdal har besøkt Sri Lanka elleve ganger! Hun er dermed en av mange nordmenn som har forelsket seg i landet, og deler entusiastisk både bilder og historier fra sine rundreiser. Jeg spurte om hun kunne fortelle om den gangen hun gikk opp til Pidurangala Rock, og hun var ikke vond å be.

Anbefales!

Dette var en utrolig flott opplevelse som jeg kan anbefale på det varmeste, forteller Annette. Her slipper du unna alle turistene på veg opp til Sigiriya og kan gå i fred og ro. På toppen kan du ta deg tid til å sitte ned og bare la utsikten og inntrykkene synke inn.

Du må betale 500 rupees (ca 25 NOK) for å gå her, men det er det verdt! Turen starter med at du passerer Sigiri Rajamaha Viharaya, et lite hvitt tempel.

Slik er turen opp Pidurangala:

Når du har passert tempelet begynner du oppstigningen. På vei mot toppen kan du både se og høre fugler og andre dyr.  Det er ikke en veldig krevende tur. Det tok ca 20 -30 min fra vi startet til vi var oppe. Du vil nok få opp pulsen enkelte plasser og du blir litt svett på ryggen.

Halvveis til toppen kommer du til The Royal Cave temple. Her blir du tatt med tilbake i tid. En steinvegg og en stor liggende Buddha er det som er igjen av grottetempelet i dag.

Den siste stykket før du kommer opp til toppen kan nok for noen føles litt krevende. Her er det brattere og du må klatre litt over noen steiner. Men alt vil være glemt når du når toppen og få se den fantastiske utsikten. Her har du 360 graders utsikt blant annet til Sigiriya / Lion Rock.

En magisk topptur!

Det er en spektakulær utsikt fra toppen av Pidurangala. “Det er helt magisk”, sier Annette.  Også legger hun til:  Neste gang vil jeg gå opp enten til soloppgang eller få med når sola går ned bak løvehodet. Det må være en flott opplevelse.

 

 • For den neste turen til Sri Lanka er såklart allerede bestilt. Reise nummer 12 skjer i mars!

Mer informasjon om løvehodet Sigiriya.

Sigiriya er en av de aller største severdighetene på Sri Lanka. Her får du en historietime, kulturdose og en trimtur i trapper. En fantastisk opplevelse som jeg anbefaler å få med seg!  Med på kjøpet får du dessverre en haug med andre turister.  For å unngå dette, anbefaler vi å møte opp tidlig på morgenen, gjerne klokka 08. Dermed er du allerede nede igjen da turistbussene ankommer. Les mer om Sigiriya HER.

Forrige innlegg
Slik forlenger du visumet ditt.
Neste innlegg
Yoga og opplevelser i Hikkaduwa

Relevante blogginnlegg:

4 kommentarer. Leave new

 • Hei Merete! Så kjekt å lese dine blogger og se hva dere har fått til der nede. Jeg er fra Sri Lanka, men oppvokst i Norge.. Har kone og barn og vurderer å flytte ned til Sri Lanka igjen.. Derfor er det kjekt å lese alt det dere går gjennom..Håper å komme innom hos dere neste gang vi er der Var der ifjor i Hikkaduwa, men viste ikke om dere!! Masse lykke til videre!! mvh Suban

  Svar
  • Hei Suban!
   Takk for hyggelig tilbakemelding. Koselig at du følger med på det vi driver med.
   Hvilket område på Sri Lanka kunne dere tenke dere å flytte til da?
   Kom innom og si hei neste gang dere er innom Hikkaduwa, det hadde vært koselig!
   Hilsen Merete

   Svar
 • Hei Merete! Har tenkt å bosette oss i Nord.. Vi kommer innom og overnatter på det fine hotellet deres mens vi er der..Regner med det blir i slutten av året iår..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE