Kalpitiya er et paradis for Kitesurfere på Sri L anka

Kalpitiya: Kitesurfing og delfiner

De siste årene har turister begynt å trekke til halvøya på vestkysten av Sri Lanka. Og det er nettopp lagunen mellom halvøya og fastlandet som trekker folk hit. Hvorfor?

 

Kalpitiya er et av verdens beste steder for kitesurfing!

Mange nordmenn hadde spurt meg om dette stedet, så det var på tide jeg kom meg dit for å gjøre litt research. I Desember 2017 reiste jeg til Kalpitiya sammen med sjåføren Sarath, Sanja,  Thomas og Ingebjørg. Ingebjørg kjenner du nok fra bloggen Hamacareise, og det er hun som har tatt alle de fine bildene i dette blogginnlegget.

Kalpitiya er en halvøy 140 km nord for Colombo på Sri Lanka
Kalpitiya har flere esler enn turister. Foreløpig

Hva er det å gjøre i Kalpitiya?

De aller fleste kommer som jeg allerede har nevnt for kiting. Nå er jeg langt fra noen ekspert på dette, men dette er hva Susantha (avbildet på bildene under) forklarte meg: Hovedsesongen er på sommeren fra juni til oktober, og da har de gjerne i gjennomsnitt 20-30 knop vind hele døgnet. På denne tiden av året kommer der kitesurfere fra hele verden til lille Kalpitiya.  Det finnes området for nybegynnere og for de mer erfarne, med eller uten bølger. Det er også mange dagsturer til ulike surfspots som kan nås med båt.

Den andre gode sesongen er på vinteren, fra november til slutten av mars. Da er det roligere her, men også veldig dager med supre forhold for kitesurfing! Og som bonus er denne tiden den beste for å se delfiner!

Temperaturen i vannet ligger rundt 26 grader året rundt, og været er stabilt varmt. -ingen våtdrakter er nødvendig her, men andre ord!

Og for de som ikke vil kite?

Kalpitiya er en kjent destinasjon for hval- og delfinsafari. Vintersesongen er beste tiden for dette. Vi reiste ut på en båtsafari arrangert av gjestehuset vi bodde på. Vi så ingen hval, men hundrevis av delfiner. Det var helt vilt til tider! Delfiner hoppet og spratt rundt oss på alle kanter, og vi visste aldri helt hvilken retning vi skulle kikke for å få med oss allesammen.

Det var små båter som reiste ut, og vi møtte bare tre andre båter i samme ærend som oss den dagen. Derimot møtte vi flere fiskebåter i området, og kunne kjøpe nytrukket fersk tunfisk fra de hvis vi ønsket. En kjempeflott opplevelse!

reis på hvalsafari og delfinsafari på Sri Lanka

Strandliv: Sett også av noen dager til strandliv og sløve dager i solen. Her har du jevn varme temperaturer hele året, og lite regn. Vinden gjør at det alllikevel ikke oppleves ubehagelig varmt.

Kalpitiya by bør besøkes. Her går dagliglivet som det har gjort i årevis, og det er nesten ikke turister i gatene. Vi besøkte fiskehavna og det gamle fortet (husk å ta med passet ditt for å komme inn her) og fikk en smakebit av hvordan livet her i kystbyen har vært gjennom tidene.

To anbefalte overnattingsteder i hvert sitt prissjikte: 

  • Sun Wind Beach Kalpitiya:  Budsjettvennlig og sjarmerende sted drevet av en lokal familie. Her lager mor middagen, far er vaktmester og sønnene tar deg med til lagunen for å kite! Hyttene og rommene er veldig enkle, men veldig sjarmerende og med perfekt beliggenhet! Pris fra 10 USD per natt med frokost og te.
  • Dolphin Beach Resort: Et veldig stilig sted litt sørover langs halvøya. Her kan du bo i luksuriøse store telt, bade i et flott svømmebasseng og få førsteklasses service! Pris fra 100 til 300 USD utifra sesong og romkategori.

Takk for at du bruker denne affiliate Agoda -linken for å bestille rom her.

Utflukter i nærheten av Kalpitiya: 

Wilpattu nasjonalpark ligger ikke langt unna. Dette er en av de minst besøkte nasjonalparkene på Sri Lanka og skal være et av de beste stedene for å se leopard. Anbefales!

Manner Island:  Øyen ligger 180 km nord for Kalpitiya, men kan nås via båt. Alternativ rute til lands, blir mye lenger da en må kjøre rundt den enorme nasjonalparken Wilpattu for å komme dit.

Jaffna: Har du tenkt deg helt nord på Sri Lanka, til Jaffna, så er kanskje Kalpitiya et fint stoppested på veien?

Previous Post
Tre råflotte hotell i Pasikudah
Next Post
Husbygging på et halvt år

Relevante blogginnlegg:

Sri Lanka Reise med ungdom

Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Skal du til Sri Lanka: og reise med ungdom eller større barn? Da har jeg tips til et par steder som er verdt å legge inn i reiseruta. Templer, teplantasjer og vannfall er nydelig, men kanskje kjedelig for ungdom? Finnes det noen mer action-fylte og spennende aktiviteter på Sri Lanka? Rafting på Sri Lanka Reiser…
Les mer
Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer
sri lanka språk singalesisk

Sri Lanka språk

Hvilke språk snakkes på Sri Lanka? Sri Lanka språk:  Singalesisk:  87 %  Tamilsk: 28,5 %  Engelsk:  23.8 % (noen snakker flere språk)  Kilde:  https://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Sri_Lanka Singalesisk er mest brukte språk på Sri Lanka.   Majoriteten av befolkningen på Sri Lanka snakker Singalesisk. På engelsk kalles det Sinhala. Kanskje kunne du tenke deg å lære noen ord…
Les mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE