Togreise Rundreise Sri Lanka

GUIDE TIL: Togreiser i høylandet

togreiser i høylandet sri lanka

Bli med på en av verdens vakreste togreiser!

Det er lett å forelske seg i de mange herlige sandstrendene langs kysten, men du har ikke sett Sri Lanka før du har tatt turen opp til høyden.
Togene er gamle og de går sakte.  Men med fantastisk utsikt over fjell, fossefall og teplantasjer, så gjør jo ikke det noe. Sri Lankas høyland er utrolig vakkert.
Tog i høylandet Sri Lanka

Den flotteste togreisen på Sri Lanka går mellom Badulla(Ella) og Kandy som vist i kartet til venstre og tabellen under.

Hele reisen er over 7 timer,  noe som er i meste laget for de fleste. Mange synes det er mer enn nok å ta halve reisen.

En Av de to etappene Sørover fra Kandy til Nanu Oya (ca 4 timer)  eller  nordover fra  Ella til Nanu Oya (under 3 timer) er de jeg anbefaler mest, og som vi har inkludert i flere av våre rundreiser. Passe lengde og bra ankomsttidspunkt.

Togreiser i høylandet togtider
Togreiser i høylandet togtider

Ulike typer togbilletter og klasser: 

Sri Lanka Railways har ikke gjort det lett for turister å oppleve dene vakre togstrekningen. I dag er det ingen muligheter å kjøpe togbilletter fra de over nett. Billetter kan kun kjøpe direkte på en togstasjon etter ankomst til landet. De legges ut for salg 30 dager før, og kan kjøpes til og med samme dag som toget før. På populære datoer i høysesong og ferier kan det dessverre være vanskelig å få tak i billetter.

Her er en oversikt over de ulike klassene på togene:

Tog i høylandet Sri Lanka

1. klasse med A/C

Med setereservasjon

Det kan være behagelig å ha Aircondition, men forvent deg ellers ikke noe luksus i disse kupeene. Togene er av eldre årgang og det skramler og rister her også! Noen togsett har en “observatorie-kupee” som har ekstra store vinduer og dermed flott utsikt. Vinduene går ikke an å åpne i første klasse kupeene.

Tog i høylandet Sri Lanka

2. og 3. klasse

Med setereservasjon

Dette er av den mest populære billettypen. I disse kupeene kan vinduene åpnes, noe som er utmerket for å filme og ta bilder av landskapet som passerer. Med denne billettypen er du garantert sete, forsøk å bestille vindusplass hvis mulig! En annen fordel her er at du ikke bare er omgitt av turister, men blir en del av srilankisk hverdagsliv.

Tog i høylandet Sri Lanka

2. og 3. klasse

Uten setereservasjon

Noen togsett og avganger har disse billettypene. De kan ikke forhåndsbestilles, men kjøpes på stasjonen samme dag som avreisen. De blir aldri utsolgt, men selv med en billett er du ikke garantert et sete. Det er stor sannsynlighet for å bli stående hele, eller deler av reisen. Anbefales ikke for lengre etapper!

Norlanka Travels kan kjøpe togbilletter til denne reisen for deg.

  • Gjelder kun de to strekningen som beskrevet i tabellen over.
  • Du kan velge selv hvor mange stasjoner du ønsker å kjøre.
  • Billettene må hentes på hotellet vårt i Hikkaduwa.
  • Vi kan ikke garantere for hvilken klasse vi får kjøpt, kun at det er med setereservasjon.
  • Vi vil forsøke å imøtekomme ditt ønske, så beskriv gjerne hvilken klasse du helst ønsker (se oversikten over).

 

Slik bestiller du: 

Velg datoen du ønsker å ta toget og trykk på cirka-tidspunktet 09:00.

Skriv inn ønsket avreisestasjon (Kandy, Hatton, NanoOya, Ella eller Badulla).

Skriv inn ønsket endestasjon (Kandy, Hatton, NanoOya, Ella eller Badulla).

Skriv eventuelt ønske om klasse under “merknader og ønsker“.

Oppgi personopplysninger, les gjennom og godkjenn reisevilkårene.

Reservasjonsavgiften vi tar er LKR 3,000 (ca NOK 150) per bestilling som betales via PayPal eller med kort (denne avgiften refunderes ikke ved eventuell avbestilling).

Du betaler for selve billettene, direkte ved vårt hotell i Hikkaduwa. Prisen er LKR 1,000 pr billett.

OBS! Det kan forekomme at vi ikke får tak i togbilletter. Dette fordi store offentlige selskap har forkjøpsrett utover offentligheten. Skulle det skje at vi ikke får tak i billett med setereservasjon til dere, vil dere såklart få refundert innbetalt beløp. Vi vil sende dere mail med beskjed om dette. 

Previous Post
Slippe ut skilpadde-babyer
Next Post
Ettermiddagstur til Kalutara

Relevante blogginnlegg:

sørkysten sri lanka

Reis til strendene på SØRKYSTEN av Sri Lanka

Strendene langs sørkysten av Sri Lanka er ubeskrivelig vakre og sjarmerende. Langs kysten ligger den ene nydelige stranda etter den andre. Som perler på en snor! Myk sand, blått hav og svaiende bølger. Surfebølger, luksusresorts og fiskebåter  i en god miks. Sørkysten er en strandløves paradis! Det finnes et strandsted for enhver smak langs denne…
Les mer

Hvordan søke visum til Sri Lanka?

Slik søker du visum til Sri Lanka: Nordmenn trenger visum til Sri Lanka. Her finner du min grundige guide til hvordan du kan søke visum til Sri Lanka.   For reiser på opptil 90 dager,  kan du søke med personlig oppmøte ved ambassaden i Oslo, Sjølyst plass 2. Beregn minst to uker. For vanlige turistreiser på…
Les mer
Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE