I hovedstaden Colombo er det greit å bo fint. Svømmebasseng på taket er deilig for å trekke seg tilbake etter en liten kaotisk dag ute i storbyen!

Jentetur til Colombo

Jeg trengte en pause fra Hikkaduwa, og ønsket å utforske hovedstaden litt mer. Dinesh måtte jobbe, men Sanja ville heldigvis bli med Mamma på eventyr. Klart for jentetur til Colombo!

Shopping, parkliv og avslappende svømmebasseng på taket!

Vi sjekket inn på et hotell i Kolupitiya-bydelen, slik at vi skulle være sentralt og i kort avstand til både severdigheter og shopping. Hotellet vi valgte denne gangen het Renuka City Hotel. Ikke av de mest fancy, men ok pris,  fine rom og god beliggenhet. Og ikke minst svømmebasseng på taket! Det må en nesten ha da en besøker Colombo altså. Slik kan en trekke seg litt unna støyen fra gateplan og nyte litt sol og bad midt på dagen.
Vi sjekket inn på et hotell i Kolupitiya-bydelen, slik at vi skulle være sentralt og i kort avstand til både severdigheter og shopping.
Det at hotellet vårt hadde svømmebasseng på taket, og dette var nok høydepunktet for Sanjas del. Herfra kunne vi se ned på høydepunkt nummer to for henne, toget. Vi reiste nemlig kollektivt denne gangen, og Snaja syntes det var kjempegøy å kjøre tog. Ettersom vi (mot normalt) fikk sitteplasser hele veien begge retninger, var jeg igrunn enig. Det er noe sjarmerende med å se landskapet fly forbi fra togvinduet.

Shopping i Colombo

Ellers var mitt største mål for reisen var å få shoppet litt, blant annet nytt kamera. Og shopping er lett å få til, på en av de mange kjøpesentrene i byen. Under ser du bilde av “Liberty Plaza”. Dette er et stort og kjent shoppingsenter i Kollupitiya området. Rett over gaten finner du også kino og det er flere spisesteder i nærheten.Her finner du:    Klær, elektronikk, sko, vesker mm. Det er en blanding av vestlig og asiatisk stil, og prisnivået er generelt rimelig. Noen av butikkene har fastpriser, mens noen av butikkene går det an å prute for å gjøre et skikkelig kupp! Sjekk ut “Uptown Kandy” i andre etasje. Dette området har mye fine klær!  Du finner også supermarkedet “Keels” i kjelleren og flere spisesteder.   Sjekk denne linken for mine andre tips om shopping i Colombo.

Mitt største mål for reisen var å få shoppet litt, blant annet nytt kamera. Og shopping er lett å få til, på en av de mange kjøpesentrene.

Den store parken Viharamahadevi

Ellers likte vi oss begge i parken “Viharamahadevi”, hvor de både har lekeplass, benker i skyggen av trærne og et lite akvarium.
Besøk gjerne parken "Viharamahadevi", hvor de både har lekeplass, benker i skyggen av trærne og et lite akvarium.
Besøk gjerne parken "Viharamahadevi", hvor de både har lekeplass, benker i skyggen av trærne og et lite akvarium.
Besøk gjerne parken "Viharamahadevi", hvor de både har lekeplass, benker i skyggen av trærne og et lite akvarium.

Solnedgang i Colombo: 

 

Midt i hjertet av Colombo, ligger den store parken “Galle Face Green”. Dette er stedet å være ved solnedgang for å få et innblikk i srilankisk hverdag. Her yrer det av liv!

Familier som har piknik, barn som spiller cricket og flyr med drage. Langs gangveien nede mot havet står de grønne bodene tett i tett.

Her selges gatemat – Sri Lankan style.

Kunne det friste med litt frukt med chili, eller knallsterke friterte og innbakte reker?

Galle Face Green Colombo
Galle Face Green Colombo
Previous Post
Hikkaduwa: beste stranda på Sri Lanka!
Next Post
Negombo: Er det verdt et besøk?

Relevante blogginnlegg:

Sri Lanka Reise med ungdom

Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Skal du til Sri Lanka: og reise med ungdom eller større barn? Da har jeg tips til et par steder som er verdt å legge inn i reiseruta. Templer, teplantasjer og vannfall er nydelig, men kanskje kjedelig for ungdom? Finnes det noen mer action-fylte og spennende aktiviteter på Sri Lanka? Rafting på Sri Lanka Reiser…
Les mer
Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer
sri lanka språk singalesisk

Sri Lanka språk

Hvilke språk snakkes på Sri Lanka? Sri Lanka språk:  Singalesisk:  87 %  Tamilsk: 28,5 %  Engelsk:  23.8 % (noen snakker flere språk)  Kilde:  https://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_Sri_Lanka Singalesisk er mest brukte språk på Sri Lanka.   Majoriteten av befolkningen på Sri Lanka snakker Singalesisk. På engelsk kalles det Sinhala. Kanskje kunne du tenke deg å lære noen ord…
Les mer

1 Comment. Leave new

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE