Elephant Transit Home

Elephant Transit Home

“Elephant Transit Home” ligger rett ved Uda Walawe nasjonalpark og er et godt alternativ til det mer kommersielle elefantbarnehjemmet, Pinnawala. Mitt inntrykk etter besøket, er at det er mindre turistshow, og mer fokus på å gi best mulig omsorg til elefantene.

 

Elefantene slippes ut igjen i naturen.

Som beskrivelsen sier, er formålet å fostre opp de foreldreløse eller skadde elefantbabyene frem til de kan tilbakeføres ut i det fri. Mange slippes ut i den store nasjonalparken som ligger rett ved, og da har de også mulighet til å følge med på hvordan det går med de videre.
I Transithjemmet har de en inngjerding med tribune, hvor interesserte kan stå godt på avstand og følge med da elefantene mates. Selv om ikke bildene blir supre herfra, så sikrer det at elefantene får være forholdsvis uforstyrret. Og det er såklart det viktigiste. Og inngangspengene og donasjoner gir verdifulle bidrag  til mat og pleie til babyelefantene. Vinn-Vinn!
På senteret finner du også et innendørs informasjonssenter som gir en kort innføring om den Srilankiske elefanten, og et elefantskjelett er også utstilt utenfor. Et interessant sted for alle som liker elefanter dette altså.
Elefant Udawalawe Safari

Praktisk informasjon om Elephant Transit Home:

Det koster kun LKR 500 for inngangsbilletten (250 for barn). Det lønner seg å planlegge slik at dere kommer ved et tidspunkt da elefantene mates. Dette er klokken 09, 12, 15 og 18. God fornøyelse!
Forrige innlegg
På høy tid at Sanja fikk sett elefanter!
Neste innlegg
Kayak – En dag på vannet

Relevante blogginnlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE