Elephant Transit Home

Elephant Transit Home

“Elephant Transit Home” ligger rett ved Uda Walawe nasjonalpark og er et godt alternativ til det mer kommersielle elefantbarnehjemmet, Pinnawala. Mitt inntrykk etter besøket, er at det er mindre turistshow, og mer fokus på å gi best mulig omsorg til elefantene.

 

Elefantene slippes ut igjen i naturen.

Som beskrivelsen sier, er formålet å fostre opp de foreldreløse eller skadde elefantbabyene frem til de kan tilbakeføres ut i det fri. Mange slippes ut i den store nasjonalparken som ligger rett ved, og da har de også mulighet til å følge med på hvordan det går med de videre.
I Transithjemmet har de en inngjerding med tribune, hvor interesserte kan stå godt på avstand og følge med da elefantene mates. Selv om ikke bildene blir supre herfra, så sikrer det at elefantene får være forholdsvis uforstyrret. Og det er såklart det viktigiste. Og inngangspengene og donasjoner gir verdifulle bidrag  til mat og pleie til babyelefantene. Vinn-Vinn!
På senteret finner du også et innendørs informasjonssenter som gir en kort innføring om den Srilankiske elefanten, og et elefantskjelett er også utstilt utenfor. Et interessant sted for alle som liker elefanter dette altså.
Elefant Udawalawe Safari

Praktisk informasjon om Elephant Transit Home:

Det koster kun LKR 500 for inngangsbilletten (250 for barn). Det lønner seg å planlegge slik at dere kommer ved et tidspunkt da elefantene mates. Dette er klokken 09, 12, 15 og 18. God fornøyelse!

Previous Post
På høy tid at Sanja fikk sett elefanter!
Next Post
Kayak – En dag på vannet

Relevante blogginnlegg:

safari i Yala nasjonalpark

Safari i Yala nasjonalpark.

  En av de virkelig store severdighetene på Sri Lanka er safari i Yala nasjonalpark. Visste du at det er hele 26 nasjonalparker i dette lille landet?     Yala nasjonalpark Yala er en av de største nasjonalparkene på Sri Lanka. Nesten 1000 kvadratkilometer stor! Økosystemet varierer mellom skog, gressletter, våtmark, stein og sandstrender. Derfor…
Les mer
Kataragama hellig tempel på Sri Lanka

Kataragama Tempel

På fullmånedagen i Mai 2015 reiste vi på en familietur til Kataragama Tempel. For meg ble det en bratt læringskurve om religion og tradisjoner på Sri Lanka. Ofring av frukt til påfugl-guden, røkelse og sultne apekatter.   Men la oss begynne litt med bakgrunnen for historien: Kataragama: et hellig sted.  Kataragama er et hellig tempelområde som…
Les mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE