Little Adams Peak Ella Sri Lanka

fire fine frøkner på toppen av Little Adams Peak

“Little Adams Peak” beskrives som en lett fjelltur som passer for alle. Men det gjør den på ingen måte kjedelig for fjellvante nordmenn. Sjekk denne fantastiske utsikten på toppen!

Ella Little Adams Peak sri lanka

Men for å ta det fra start:

Fire fine frøkner; bestående av en toåring, en femåring og vi mødrene starter turen fra veien (ca 5 minutter med bil utenfor Ella sentrum). Den første etappen er på en smal sementvei gjennom en teplantasje. Her får vi en overraskende fin mulighet til å få se teplukkernes hverdagsliv og daglige arbeid på nært hold.
I begynnelsen er det fin, bred vei å gå på og en behagelig stigning. Etterhvert blir veien smalere, og en mer kupert sti. Det er aldri noen fare for å gå seg bort her, veien er hele tiden tydelig. Underveis stopper vi  flere steder for en fotopause. Se så fint:
Little Adams Peak kan fint besøkes med barn. Det er en lett tur på maksimalt to timer opp og ned.
Ella Little Adams Peak sri lanka

 På toppen:

Den siste etappen så er det en bratt stigning, med steintrapper for å komme helt opp på toppen. Og jeg lover det er verdt å bli litt andpusten for å komme opp hit!

Akkurat da vi hadde fått tatt bilder og nytt utsikten fra toppen, kom det flere mørke skyer drivende over himmelen. Det var definitivt regn på gang, noe som ikke er så uvanlig her i høylandet,  så da var det bare å sette kursen ned igjen. Vi kom frem til bilen igjen, akkurat i det de første regndråpene trommet på ruta.  Alle fire frøkner var enige om at det hadde vært en fin tur!
Ella Sri Lanka

Kort informasjon om turen: 

 • “Little Adams Peak” er 1141 meter høy. Det er en lett tur som passer alle som kan gå!
 • Turen gjennomføres på totalt 2 timer (da gikk vi med en toåring på ryggen, og en seksåring til fots).
 • Det er fint å gå  tidlig morgen eller på ettermiddagen, pass på at du beregner nok tid så du er tilbake før det mørkner.
 • Det er ingen utgifter knyttet til turen, du trenger ingen guide. Startpunktet går fra hovedveien, og det er skiltet underveis.
Previous Post
Hakkedusja og hippiechic
Next Post
På høy tid at Sanja fikk sett elefanter!

Relevante blogginnlegg:

festival i gatene på Sri Lanka

Festivaler på Sri Lanka: Fest i gatene!

Det er flere festivaler på Sri Lanka i løpet av året. Dette er feiringer knyttet opp mot de store verdensreligionene: Buddhisme, hinduisme, islam og kristendom. En av de mest fargerike og spennende festivaler  på Sri Lanka er Perahera. Perahera er folkefest i gatene! Da er det dansere, trommere og elefanter. Barn, menn og kvinner danser…
Les mer
Sri Lanka Reise med ungdom

Sri Lanka: Reise med ungdom og større barn

Skal du til Sri Lanka: og reise med ungdom eller større barn? Da har jeg tips til et par steder som er verdt å legge inn i reiseruta. Templer, teplantasjer og vannfall er nydelig, men kanskje kjedelig for ungdom? Finnes det noen mer action-fylte og spennende aktiviteter på Sri Lanka? Rafting på Sri Lanka Reiser…
Les mer
Backpacking reise på budsjett Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka

Backpacking på Sri Lanka –  det blir stadig mer populært. Det enkleste er å reise med egen bil og sjåfør på Sri Lanka, men det er også mulig å reise mer individuelt, med kollektivtransport og sekk på ryggen. Videre får du noen av mine tips til backpacking på Sri Lanka: Backpacking: Sri Lanka på budsjett…
Les mer

2 Comments. Leave new

 • Steike, så vakkert og grønt det så ut der! Savner varmt vær nå altså! =)

  Reply
 • Merete Lund
  24/02/2017 11:13

  Ja, helt nydelig! Men som noen kommenterte på vår facebookside, ikke like fint i tåke og regne 😉 😉
  Ja, nå har du vært lenge i Norge, på tide å komme deg til tropiske strøk 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE