Flom Sri Lanka

Jørn og Dinesh hjelper flomofre

Som jeg skrev i forrige blogginnlegg, så var Dinesh, Jørn og en del andre fra av sted for å levere ut donasjoner til flomofre i helgen. De fylte opp en varebil med mat, vann, klær og medisiner som var samlet inn her i Hikkaduwa.
Den akutte flomsituasjonen ser nå ut til å være over. Regnet har stoppet i de utsatte områdene, og vannivået har sunket tilbake til normalt de fleste steder. Mange har nå begynt å flytte tilbake til husene sine. Nå gjenstår mye arbeid med å vaske ut gjørme fra hus, gjøre reparasjoner og erstatte det som har blitt ødelagt. Jeg håper den store gavmildheten som har vart siste uken, både fra landets egne innbyggere, ande land og organisasjoner fortsetter, slik at de som trenger det får hjelpen de trenger til dette.
Snart er trolig situasjonen tilbake til det normale igjen. Flom er dessverre noe Srilankere er vant til å oppleve, det skjer jo i varierende grad stort sett hvert år under monsuntidene. Det er bare at dette året var det ekstra ille, noe som førte til jordrasene og oversvømmelser av den størrelsen vi så. For fremtiden så håper jeg myndighetene tar sitt ansvar og sørger for ras- og flomsikring i området der det behøves!
Flom Sri Lanka
Flom Sri Lanka
Flom Sri Lanka
Flom Sri Lanka
Flom Sri Lanka
Flom Sri Lanka
PS: De som har planlagt sommerferien sin på Sri Lanka har ingenting å frykte. De kommer mest sannsynlig ikke til å merke noe til flommen som har vært. De typiske feriemålene på sør- og østksyten er helt uberørt, og steder som besøkes på en vanlig rundtur i høylandet er nå trygge. Sørg bare for at du reiser med en lokalkjent sjåfør/guide som vet hvilke veier som er i god stand.
Send gjerne en mail til info@norlankatravels.com hvis du har noen spørsmål utover dette!
Previous Post
Restauranter i Hikkaduwa – mine tips!
Next Post
Oppdatering om vårt hjelpearbeid på Sri Lanka: En god, og en dårlig nyhet!

Relevante blogginnlegg:

Marys venner er mine venner

Marys venner er mine venner!

Marys Venner har drevet hjelpevirksomhet på Sri Lanka i 40 år. Hundrevis av norske, engasjerte faddere har bidratt til nå. Jeg møtte flere av de her i Hikkaduwa i Februar. Da fikk jeg både se og høre hvilket fantastisk arbeid Marys venner gjør på Sri Lanka. Det ga meg stor lyst til å støtte så…
Les mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE