Sammenligning Norge vs Sri Lanka

Norge vs Sri Lanka.

Jeg kom over siden GLOBALIS.NO her om dagen, og ble sittende og kikke.  FN står bak siden, og de kaller det et interaktivt verdensatlas.
Her finner du info om FN´s tusenårsmål og hvordan alle verdens land ligger an da det kommer til fattigdom, barnedødelighet, likestilling og så videre. I tillegg kan du sammenligne land, og da valgte jeg meg såklart Norge og Sri Lanka:
Sammenligning Norge vs Sri Lanka

Jepp, Norge er fem ganger så stort, men så bor det derimot over 4 ganger så mange mennesker her på Sri Lanka. Mye høyere befolkningstetthet med andre ord! Den neste som kommer er vel heller ingen overraskelse. Norge er MYE rikere enn Sri Lanka!

Sammenligning Norge vs Sri Lanka

Vaksiner:

Sammenligning Norge vs Sri LankaDenne skal jeg sende i posten til hespetreet av en helsesøster som sa at jeg var uansvarlig som tok med Sanja til Sri Lanka før hun var vaksinert opp til minst halvannet år. De har et rimelig bra vaksinasjonsprogram her på Sri Lanka faktisk! IN YOUR FACE!

Miljø:  Norge vs Sri Lanka.

Sammenligning Norge vs Sri Lanka
Dessverre!
2,7 jorkloder, det har vi faktisk ikke, så  SKJERPINGS FOLKENS!
At Sri Lanka kommer “godt ut her”, skyldes nok ikke et glødende engasjement for miljøvern, men henger nok sammen med sammenligning nummer to: pæng! Hadde gjennomsnitsmannen her på Sri Lanka hatt råd til en bil til seg, en til kona og en flatskjermtv på hvert rom, så hadde han nok kjøpt det.
Jeg tror begge land trenger mer fokus på miljøvern, hver på sin måte!
Forrige innlegg
Tro og overtro på Sri Lanka, Del 2.
Neste innlegg
Er det trygt å reise til Sri Lanka?

Relevante blogginnlegg:

Trygge på Sri Lanka

Vi er trygge på Sri Lanka

For en spesiell tid vi er inne i! Pandemi, portforbud, hjemmeundervisning og stengte grenser. Jammen ble plutselig hverdagen endret nesten over natten. Jeg håper at du som leser er frisk, og har det etter forholdene bra. Jeg får med meg nyheter fra Norge takket være Nrk, og ser at samfunnet der nå åpnes litt mer…
Les mer

2 kommentarer. Leave new

  • Poster som dette setter ting inn i perspektiv! Sykt at forbruket i Norge i teorien krevet at man skulle ha 2,7 jordkloder! Vanvittig!! Flere burde reise til steder med svakere økonomi enn Norge og se hvordan resten av verdens befolkning faktisk lever. Veldig interessant også at flere i Sri Lanka enn i Norge er vaksinert mot meslinger!

    Svar
  • Merete Lund
    11/07/2015 18:51

    Ikke sant! Tenk hvis hele verden hadde "levd over evne" slik som vi gjør i Norge og det meste av vesten… Stakkars planet!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Meny
PLEASE WRITE YOUR TEXT HERE